Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Sebek 19:35, 18 wrz 2014

A ja trawy dzieliłem w sierpniu i też żyją Ale takich ładnych rozplenic jak Twoje chyba nie będę nigdy mieć
Anita1978 20:12, 18 wrz 2014

Piękne masz te trawy rożne .....a rozplenice sczególnie.....przymierzam sie do nich.....ale czy przezimują u mnie?
Luki 20:26, 18 wrz 2014

Nie dziwię się, że te pstre bukszpany Cię denerwują bo rzeczywiście łysawe są.

Co dożurawki to widzę, że stanowisko raczej z przewagą cienia. Lime Marmalde i Lime Rickey zrobią się limonkowe, ale polecam żuraweczki Solar Power i Fire Frost z delikatnymi brąowymi rysunkami na liściach, ale rosną znakomicie i żuraweczki nie stażeją się tak szybko jak żurawki.
Z żurawek mogę jeszcze polecić odmiane Da Vinci, Circus.
Mógłbym jeszcze kilka innych polecić, ale gdyby jeszcze jakieś kryteria dokładniejsze były
Mirka 20:57, 18 wrz 2014

Irenko dla ciebie w podzięce twój marcinekpamiętasz jak maciupką sadzonkę mi przysłałaś a teraz po 2 latach jaki olbrzym
weronika77 21:35, 18 wrz 2014

Milka napisał(a)

Weroniko po tyle, mam zniżkę, cena dla wszystkich po 3,9, ale były i okazy po 37; kupiłam u nas koło Maćka, w Kwiatonie, ...
Irenko, dzięki za informację o wrzosach i zdjęcia poglądowe. Jurek dogada się z synem w sprawie wrzosów, żeby Ci nie zawracać głowy. Brunery i jasnota przez "naszego kuriera", tylko on nie wie do końca kiedy jedzie (zwykle raz na mc).
Wrzośce po ok. 30 zł też spotkaliśmy w Ustroniu, piękne i ogromne, ale cena ryzykowna jak na nasze klimaty.
Twoja kwitnąca Klara ładnie "zdjęta". Moja chudzinka też za moment zakwitnie. Może w przyszłym roku podciąć ją jak chryzantemy. Nie jestem pewna czy już tego nie zrobiłam.
Marcinki Ci się rozmnożyły, ja je wiążę pod rozgałęzieniem w drzewko.
Kwiatki dzielżanów włożyłam dla rozpoznania kolorów, dojrzałe nasiona mogę zebrać i wysłać. Buziaki.
Bogdzia 21:39, 18 wrz 2014

Milka napisał(a)

Ale one sliczne . Pozdrówka.
Mala_Mi 22:21, 18 wrz 2014

Codziennie po trochę zaglądam na telefonie.. ale nie jestem tam zalogowana. Dziś piszę, że wiem co Ci trzeba Jak tylko sie uda, to wyślę.

Conice - łapią przędziorka, musisz pryskać. Ortus, magus.. jak jest długo ciepło to przędziorki tylko czekają. I najczęściej łapią od strony północnej, tak było u mnie. Teraz po długich okresach suszy opryskuję .. Ale nawet jk wyłysiały to sie łądnie odbudują, nie jest tak źle z Twoimi

Bukszpany pstrokate u mnie rosną bez zarzutu i bez pryskania, o ile ich tempo wzrostu można uznać, że to rośnie, a nie stoi w miejscu. Widocznie były jakieś nie ten teges..

Rozplenica Rubrum nie przezimuje.. zabierz do domu.. tam ma jakieś szanse.

Brunera u Ciebie piękna ... moją część coś trafiło. chyb za mokro i za dużo słoneczka Napisz coś o stanowisku i uprawie brunery, bo chcę mieć taką jak Twoja

Clarę Curtis dostałam od dziewczynek z forum czyli Basi, przycięta była niziutko, bo sadzonki niskie i jest już wysoka , ze wskazaniem na bardzo wysoka

U nas na giełdzie rolnej duże wrzosy też po 3 zł. Wrzośce tylko raz mi trochę przemarzły (tylko część), ale to była zima -30 i bez śniegu 2011/2012, u Ciebie cieplej.

Trawy typu rozplenice dzielimy tylko wiosną (info dla Sebka i innych)!!! Podzielone w dobrym momencie ładnie rosną i są takie kolosy jak Twoje.

Mirka 23:27, 18 wrz 2014

Dubelek
Zielona 23:30, 18 wrz 2014

Mirka napisał(a)
Witaj Sebastian masz może namiar na jakiś sklep z nasionami traw typu stipa

Mirka - mam nadprogramowe opakowanie. Podaj adres do wysyłki
monteverde 23:59, 18 wrz 2014

Mirka napisał(a)
Irenko dla ciebie w podzięce twój marcinekpamiętasz jak maciupką sadzonkę mi przysłałaś a teraz po 2 latach jaki olbrzym

On jest śliczny nawet jak nie kwitnie