Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Mirka 23:24, 19 wrz 2014

Irenka czy z tej trawy Bleck da się nasionka zebrać czy raczej nie no ale jak ze stipy się da to i z tej można.Ja zebrałam z Rubrum i będę eksperyment wiosną robić zobaczymy czy wykiełkuje
Wieloszka 23:36, 19 wrz 2014

Jak zwykle wszystko na wypasie czarnoziemnym w Twoim ogrodzie A rozplenice to już oszalały zupełnie! Mnóstwo się działo i dzieje, więc mam co oglądać wstecz
Melduję, że orliki od Ciebie (te sprzed roku) rozsiewają się jak gupie, a horti (te z krótkich patyczków) mają ponad metr wysokości
Napisałam u siebie zamiast tutaj, że klonika nie znalazłam, więc nie wiem o co chodzi z cięciem.
iwonaal 01:13, 20 wrz 2014

Piękne trawki Irenko. Pozdrawiam.
Milka 05:57, 20 wrz 2014

Zielona napisał(a)

Będę pamiętać W tym roku miałam kupione dwa opakowania nasion, ale zgapiłam się i nie wysiałam. Poratowała mnie Małgosia i dzięki Niej mam dzisiaj dorodne kępki. W przyszłym roku jedno opakowanie wysieję ja, a drugie Mirka. (Bo wiem, że z jednego opakowania mnóstwo niteczek będzie). Zatem... oby do wiosny

To już wiosna się ciekawie zapowiada, dzięki Marta
Milka 06:01, 20 wrz 2014

asiach napisał(a)

Dziękuję za podpowiedź i poświęcony czas. Co do cięcia to byłam zmuszona bo 12m jodła zachorowala - zaatakowała ją mszyca i cała pokryta jest watą. Walczymy o jej przetrwanie niestety chemią.
Milka cięcia ja się nie boję tylko czasami muszę zrobić ukłon w strone mężą który preferuje gałęzie do ziemi. Dlatego powolutku go oswają z myślą i widokiem podciętych drzew
Ogród wspólny - ha ha ha
Hortensji w gruncie mam już ponad 40 i to wszystkie ogrodwe dlatego wiem co to znaczy ich podlewania. Miałam 30 wczoraj posadziłam 12 a jeszcze do posadzenia zostało trochę. Dostałam od Taty (sam ukorzenił). Ale nad bukietową pomyślę
DZiękuję i dużo zdrowia dla męża

O rany, imponujące liczby, ale podlewania nie zazdroszczę, kwiecia tak
Widac tata ma rękę
Dziekuje Asiu

P.s. chyba mężowi trzeba pokazać Danusi realizacje, gdzie wysoko podciete drzewa i cudne niskie pietro, w poniedziałek odszukam i wkleję u ciebie, ratuj drzewo, wart
Milka 06:03, 20 wrz 2014

ewa004 napisał(a)
Irenko wpadłam Ci powiedzieć ze wszystkie pasierby żurawki od Ciebie żyją i juz wypuściły listki mam ich chyba z 10
Jak przeżyją zimę to na Kopciuszkową będzie jak znalazł
I hosta gigantka tez zakwitła
Buziaczki

Ewcia, no tyś mistrzyni ja dzieliłam, ale takich wyników nie mam
Zatem niech wszystko zdrowo rośnie
Milka 06:05, 20 wrz 2014

JulkAd napisał(a)

Zapisałam nazwę tej niziutkiej, jak dostanę to pokombinuję wiosną...poprzestawiać koniecznie muszę

W sierpniu kupuj, wtedy są najpiekniejsze sadzonki, zobaczę czy będą na festiwalu, Aga je też chce
Milka 06:07, 20 wrz 2014

JulkAd napisał(a)

No, aż muszę po ogrodniczych polatać i poszukać nasionek stipy...nie wiem czy te co u siebie mam dadzą radę, nie wspominając o nasionach

Irenka dla Ciebie pozdrówka zostawiam....na fotki posadzonych wrzosów czekam...jak posadzisz wszystkie to szaleństwo będzie

Zrobię, jak juz bedą wszystkie i machnę kancik
Milka 06:09, 20 wrz 2014

marzena napisał(a)
Irenko, ostatnio jakoś mało ujawniam sie na ogrodowisku, ale dość często zaglądam do znajomych ogrodów, do Twojego oczywiście też i kibicuję po cichu i ogladam piękne rośliny i podczytuję różne rady, bo bez ogrodu trudno funkcjonować

Marzenko, brakuje ciebie i twojego cudnego ogrodu podgladam na FB
Tak, ogrod to fenomen, co potrafi z nami wyczyniać
Buziaki
Milka 06:14, 20 wrz 2014

Mirka napisał(a)
Irenka czy z tej trawy Bleck da się nasionka zebrać czy raczej nie no ale jak ze stipy się da to i z tej można.Ja zebrałam z Rubrum i będę eksperyment wiosną robić zobaczymy czy wykiełkuje

Oj da się rok temu posiałam je w uchu
Poczatkiem listopada sa dojrzałe, zbieram i sypię, a wiosna siewki mam kilka, cos podeslę, tylko nie mam, jak wejsc tam, bo dżungla,,
Juz z Rubrum nasiona dojrzały? U mnie jeszcze nie, bo jak same luźno odchodzą, to znak że dojrzałe
Testuj, jak moje w szklarni nie przeżyja, będzie, jak znalazł