Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 12:26, 22 mar 2015

Wilczyco....ogromnie trudną drogę pokonaliście, wiem jak było ciężko, wiem, jak druga strona się czuje, co przeżywa, mój mąż też zapłakał, ale potem tylko siła, żadnego rozczulania, działanie, działanie i dobrze, bo sama nie dałabym radę, absolutnie, mój stan fizyczny był okropny, bo w sumie walczyłam z dwoma chorobami....
cieszę się, że wszystko u was dobrze, że sobie poradziliście, my na razie też, życzę nam obu mnóstwa sił, dziekuję ci bardzo za twoją historię

to mamy wiosnę, zaraz pierwsze tulipany, dedykuję wam
ana_art 12:36, 22 mar 2015

Irenko niesamowita ta różnica pogodowa
w ubiegłym roku też jakaś róża mi ruszyła z patyka, zobaczymy czy w tym roku coś będzie z niej
Piękne te złote cisy !
Milka 12:48, 22 mar 2015

marzena napisał(a)
przyszłam z wizytą ogrodową

krokusy przepiękne, inne wiosenne także
a zdjęcie z wnuczką w ogrodzie cudowne !
Irenko, pozdrawiam serdecznie!

Marzenko dziękuję serdecznieoby tylko zimno, co nadciągło za mocno nie zaszkodziło, ten dzień z wnusią był niesamowicie ciepły

Milka 12:59, 22 mar 2015

Bogusiu....jakies maki wyszły, część roslin co wychodzi, na razie nie moge rozpoznać, od jesieni zdążyłam zapomniec, co i gdzie sadziłam, teraz tylko dzioba ze zdziwienia otwieram
laurowisnie tak u mnie miały w 1 roku, teraz nie, za to upstrzone przez gołebie!
miałam je ciąć, ale dałam sobie spokój, niech rosna, jak chcą

lilia....Edytko cieszę się, adres znasz, trafisz juz teraz migusiem, zapraszam, bo jeszcze sporo roślin ci dam, dopiero wyłażą, a u mnie jest ich nadmiar no i marchwiak wpisany na stałe, wiec kawa i ciacho będzie

Epodlas...Bożenko, to mój Pucus tez juz pewnie by jakies zęby stracił, to małe pieski, będą długo zyc, a starość, cóż, chyba sie panu Bogu nie udała pozdrawiam serdecznie

Gosiu....wyjdzie na pewno, niech tylko dogrzeje, bo one szybko startuja i od razu kwitna, moje sa starsze, więc szybciej, jakby co zapasy mam, to sobie jeszcze weźmiesz

Agatko....chyba rozsądnie działam mam nadzieję, choć kusiściskam, bądź dzielna
zastanawia mnie ten wilczomlecz, dziki czy siewka jakiegos, ale fajnie komponuje z dąbrówka

a ta jak wiosennie się wygrzewa
Milka 13:12, 22 mar 2015

anna_g.....Aniu cmokam co do trawy, zdążą tak urosnąc, że sie nie martw, podobnie myślałam rok temu psinka w nocy daje popalic, 3 nocka z głowy, a cwana! na chwilę do łózka wzięłam i całą noc jęczała, próbowała sie dostać, czuwamy na zmianę, jak z dzieckiem w ciagu dnia córcia do siebie bierze i mam luz, a wnusie frajdę

Jula...fajna Misia, ale malutka, jak ona mi nie zginie w ogrodzie, to cud będzie miny robi, jak ten kot w Shrekuale zdrowa, je i reszta w porzadku, jak sie ociepli, zaraz na zewnatrz sie wyzyje na razie za mała, trzeba chuchac na nią, a cieszy mnie bardzo miał byc kot i znowu piescmokam

Madżenko...nic trudnego, jak sie cieplej zrobi, wpadaj z zawilcami, hi, hi..przypomniałam się

tu usunęłam czyściec, więc od razu widac kanty do poprawki, ale najpierw niech odrosnie zakrywana przez niego trawa, kostrzewy wycięłam, siewek od groma, skubac nie chce mi się
róża Madame Plantier juz w pakach, dla przypomnienia, tę różę tniemy po kwitnieniu, bardzo mocno

cedry świecą, a cisy podciete i na szczęście rusza tawuła Gold carpet, bałam się, że mi uschła

ta kepa tak wielka, że muszę wykopac i podzielić, włazi na cisy

no i Rubens stara się
Milka 13:20, 22 mar 2015

Mala_Mi napisał(a)
Ogród wypucowany, aż miło popatrzeć Czekam na Twoje RH... będzie drugi rododendronowy ogród
Misia milusia..

Ot paradoks,z tym wypucowaniem, wiesz, mówiłam ci
czekam na ciebie i sie ogromnie cieszę, będzie i Bogdzia z dziewczynami, obiecała
oj to wina Bogdzi naklamociłam ich sporo, gdyby wliczyc azalie to chyba 130 jest, nie precyzuje, trzeba znowu policzyć
są w tym kole bluszczowym, znowu mocne ciach mu zrobie, zarósł sliczne tulipany, ozdobne równiez z liści, a rodki tu doskonale rosna

i trawki...żurawki wyskubałam, cos ruszyły..

powiększyliśmy wg rady Bogdzi, a one i tak juz sie połączyły na większym placu, pod murem juz tez widoczne, za 2 lata w końcu może muru nie będzie widac, tylko rh, azalie i hortensje, wiosna korokusy
Milka 13:26, 22 mar 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ło matko taką już masz brunerę??? Ta którą mam od ciebie jeszcze śpi, muszę pokazać jej że mama już kwitnie

Ha, ha, ha i pogroź paluszkiem

spod rh muszę po przekwitnięciu wykopać żonklile, to samo z tulipanami, zarosły je

tu będzie ognista wersja cebulowych, zonklie i czosnki juz spore, reszta jeszcze słabo, póki co jeszcze nie widac tego, co chciałam mieć

forsycja właściwie juz kwitnie
Milka 13:34, 22 mar 2015

zawitka napisał(a)
Działasz pomalutku ---cudownie Kły trawki są ale ich jeszcze nie widać a wiem bo kawałek odgrzebałam bo myślalam że zmarzła

tak Halinko
to wytrzymała turzyca, carex szerokolistny, szybko rusza, zaczyna tez od razu kwitnącbuziolki
w oczekiwaniu na wynik wycięłąm jałowca denerwował mnie, na razie kulki nijakie, za rok juz będa ładne
one po lewej, dołem rosna hakone, teraz powoli wyłażą

tu prawa strona
kaukaską skóicłam, podcięłąm, będzie kulka, mam zbyt dużo drzew, pewne ograniczam, duże cięcie drzew niebawem..

a mimo zimna, tu stale pzryjemne ciepło
Margarete 13:50, 22 mar 2015

Ha, ha ha jaki śliczny ten twój nowy pieseczek . Moja suka tez ze schroniska, z reszta to juz nasza kolejna psica schroniskowa i kochamy ją najmocniej na świecie a ona nas.

Wiosna u ciebie w pełni, jednak Dolny Sląsk wyprzedza nas pogodowo o jakies tygodnie, śliczne masz krokusy i zapowiedź kolejnych kwiatów.
Pozdrawiam niedzielnie!
Milka 13:51, 22 mar 2015

polinka napisał(a)
Irenko, Ty nie patykowa dziewczynka tylko hortensjowa

Przyjemnej i spokojnej niedzieli kochana

Jak ładnie to ujęłąś dzięki i serdecznie pozdrawiam i przypominam o zaległej rewizycie
czekam na kwiaty, ten rok juz mnie ucieszy będzie dużono i wyjda trawy i zonkile i tulipany, hosty i za murem i wkoło stolika zielono, och jak cudnie będzie patrzeć, ciągle moje strachy w głowie siedzą..