Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Mala_Mi 09:22, 22 mar 2015

Ogród wypucowany, aż miło popatrzeć Czekam na Twoje RH... będzie drugi rododendronowy ogród
Misia milusia..
Milka 10:49, 22 mar 2015

Pamajo8589 napisał(a)
Udało się

To masz jeszcze magnolię pod którą posadzę Jacka
Gorące buziaczki!!!!!!!!!!!!

To do niej dorzucam brunerę kwitnie juz, pozdrawiam ciplutko, bo cos bardzo się ochłodziło..

i pierwsze fiołki
malgorzata_s... 11:03, 22 mar 2015

Ło matko taką już masz brunerę??? Ta którą mam od ciebie jeszcze śpi, muszę pokazać jej że mama już kwitnie
Milka 11:34, 22 mar 2015

Krys....a jak ja wprawdzie duzo muszę ćwiczyć, nie bardzo mi leżą ćwiczenia zalecone, więc ciut po swojemu robię

Juzia....najlepsza dla mnie wiosenna nowina dzięki

Mala_Mi....na gazonowej rabacie chciałam ich dosadzic, ale na jesień trawy dominują i nie mam jak się dostac, teraz bym musiała sadzić! lepiej się śmiać, ale czasami, sama wiesz
to w innym miejscu, susza je szybko wykańcza...i trawy tak urosły, że mimo skrócenia, zasłaniają..

Milka 11:46, 22 mar 2015

Danusiu...bardzo dziękujęteraz wybrana praca w ogrodzie, jako rehabilitacja

ana_art....badaj siękoleżance pomóz, musi pójsć tez w stronę naturalną, jest duzo książek na ten temat.Akademicka medycyna nie sprawdza się w 100%.

GorAna.....Aniu dzięki, bardzo....

zbierałam siewki rozplenicy Black, pełno ich i wtykałam w rózne miejsca, niech rosna, choc i tak ich dla mnie będzie za dużo
myślę, że jak podrosna, znajda sie chętni

patyki róz z września 2014, idą liście, jestem ciekawa co dalej, tegoroczne tez wsadziłam tu i ówdzie, dla eksperymentu, nie spodziewam się nic wielkiego, ale kto wie

wywaliłam żurawki Herkules w inne miejsca, dałam 2 cisy Brzeg-złote, od razu przycięłam w kulkę, zobaczymy, jak to dalej będzie..obok dzwonek Poszarskiego

w poblizu juz zakwitły żonkile, rok temu miałam na święta w domku

Milka 11:57, 22 mar 2015

Basiu...tak ale czeka mnie jeszcze dużo pracy

Anabell.....z tym spacerowaniem gorzej, choc jest tez tak, że sie tylko plątam, dzięki Haniu, mam nadzieję, że u ciebie też juz lepiej

kitek81....Kasiu, forma jest, praca w ogrodzie pomagała mi pokonac niebezpieczne mysli, tak jak pisałam wcześniej, rewolucji w tym roku nie ma, będzie pielęgnacja i podziwianie tego, co dokonałam w ciągu 3 lat, na niektóre zmiany, raczej ich efekt i tak z 3lata mus czekać, mam czas

zrobiła się ze mnie patykowa dziewczyna, wciskałam gdzie się da, nawet takie, bo rok temu mi podobny patyk kwitł wspaniale, idą pąki, znaczy żyją, co nie ruszy, wywalę, limka a te bordowe patyki to Vanilka, zrobiłam foto, aby kiedys porównac
zawitka 11:58, 22 mar 2015

Działasz pomalutku ---cudownie Kły trawki są ale ich jeszcze nie widać a wiem bo kawałek odgrzebałam bo myślalam że zmarzła
Milka 12:04, 22 mar 2015

iwa....bardzo dziękuję i pozdrawiam serdecznie

wiunia....zuch dziewczyna, tak trzymac i oczywiście dziękuję za wszystkie dobre mysli
niedługo zobaczę moje azalie, do tej pory tylko rosły, kwiaty zobacze po raz pierwszy dzis zimno, a tzreba by dac nawóz rh, hortkom, azaliom i skimmii, no i innym
w lasku im albo łatwiej, albo trudniej, okaże się, podleje i dosiewka trawy mnie czeka, po róznych budowlanych pracach została zniszczona, a na dodatek pod sosnami ciężko rośnie, kupiłam specjalny gatunek, może to pomoże

i jest towarzystwo, nic sie nie boją, chyba to ich ogród

ruszył mój nowy nabytek z jesieni, nowa odmiana trzcinnika, średniej wysokości trawka, nazwa w pracy
polinka 12:13, 22 mar 2015

Irenko, Ty nie patykowa dziewczynka tylko hortensjowa

Przyjemnej i spokojnej niedzieli kochana
Milka 12:18, 22 mar 2015

Pola....cudownie się rozmawiało, masz niesamowity głos, brzmienie i nuty, bardzo dziękuję i teraz do zobaczenia mam nadzieję

makkasia....Kasiu, kochana dziekuję, dalej wierzę i trwam przy swoim, że pozytywne fluidy od was, też mi pomogły

tu czeka mnie dzis praca, o ile się zmobilizuję
trzeba skrócic brzydkie końce, bo w środku juz ida nowe, rok temu tak zrobiłam w tych donicach z głową i cudnie wyrosły i przetrwały zimę, liczę że za ten sezon zakryja te czarne wkłady

widać w tle głowy i te cisy i trawy w donicach, tez mają sie dobrze, dumam czy cisy przyciąc juz w docelowy kształt, sadzone jesienia

tak samo tu, ciąć czy poczekać, formowałam w żywopłot końcem sierpnia
wrzosy już skróciłam, część chyba z 4 mi uschło