Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 19:49, 22 mar 2015

WilczaGora napisał(a)

to prawda ... ta przeogromna siła, która na mnie spłynęła była czymś niesamowitym ... płakałam tylko w nocy, albo spacerując w deszczu tak, żeby nikt nigdy się o tym nie dowiedział...życie jest przeogromnym darem i cieszmy się nim każdego dnia...dziękujemy za kwiatki

Jestem pelna podziwu..czasami slow brak, zeby cos sensownie powiedziec, zatem cieszmy sie tym darem
Urszulla 19:49, 22 mar 2015

Irenko, tyle wpisów u Ciebie cieszy niesamowicie mi O. też życie ratowało- podaj łapę
a w Twoim ogrodzie tyle się dzieje my na wiosnę czekamy.
Milka 19:55, 22 mar 2015

Ewa napisał(a)
Piękna wiosna u Ciebie, cieszę się, bo pewnie taka u nas będzie za tygodnie Masz piękne i zdrowe rododendrony, chyba Ci szybko rosną Moje są bardzo pogryzione przez opuchlaki, do Twoich chyba się nie dobrały

Ewa, faktycznie juz wiosne czuc, zimy nie bylo, ale jeszcze nie ma takiego ciepla na jakie czekamy. Rodki zostaly poprowadzone scisle wg rad Bogdzi i rzeczywiscie maja się doskonale, dba o nie maz, ja tylko nawoz teraz dam, oskubie kwiatki, natomiast regularne podlewanie to juz nie ja. U mnie sztuka tez pozarta, pozostale nie, nawet w tym roku nie bede robic oprysku dolistnie, bo jest ok. A tym razem mam taki nawóz
pozdrawiam
Milka 19:59, 22 mar 2015

Urszulla napisał(a)
Irenko, tyle wpisów u Ciebie cieszy niesamowicie mi O. też życie ratowało- podaj łapę
a w Twoim ogrodzie tyle się dzieje my na wiosnę czekamy.

Zatem dziekujmy Danusi za to forum i ceńmy wszystkich, ktorzy tu sa z namito ludzie tworza miejsca nam przyjazne, bo na jakims budowlanym forum, jak zajrzałam, to się przeraziłam, Ulcia pozdrawiam
iwonaal 20:21, 22 mar 2015

Irenko pozdrawiam
barbara_kraj... 21:29, 22 mar 2015

Milka napisał(a)
(...)
i niestety tam gdzie dziwnie żurawki wygladały, złapałam, wylazły bez korzeni i było pełno małych i duzych takich osobników przekopałam w okolicy cała ziemię, zbierałam, czy wszystko, okaże sie

Irenko, to gąsienica rolnicy szkółkówki - kolejny po opuchlakach groźny szkodnik roślin. Trzy gąsienice rolnicy na 1 m2 potrafią spowodować 50% wypad roślin. Zwalczanie chemiczne za pomocą Basudinu 10G oraz Dursbanu 480 EC, a także przez wybieranie podczas wzruszania ziemi.
Naturalnym wrogiem tych larw są krety
kitek81 21:30, 22 mar 2015

ale masz fajnego psiaczka milusi!
ogród już tętni życiem, tyle kolorów, kwitnących kwiatków
pozdrawiam i ściskam mocno
Monic 21:53, 22 mar 2015

Irenko, te robale, które znalazłaś, to chyba larwy chrabąszcza majowego. Ja też mam takie. Nie sposób ich wytępić.
Piękna wiosna u Ciebie!
Najważniejsze, że jesteś już i wróciłaś z dobrymi wieściami o zdrowiu! Cieszę się, że wyniki są dobre!
ana_art 22:02, 22 mar 2015

Monic napisał(a)
Irenko, te robale, które znalazłaś, to chyba larwy chrabąszcza majowego. Ja też mam takie. Nie sposób ich wytępić.
Piękna wiosna u Ciebie!
majowe podobne ale bardziej białe
Robertop 22:12, 22 mar 2015

Irenko, cudnie u Ciebie, Twoje zdjęcia nigdy mi sie nie znudzą. Cieszę sie, ze wiosna zawitała nie tylko do ogrodu Kontakt z naturą ma dużą siłę terapełtyczną. Codziennie myśle o Tobie. Pozdrawiam.