Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

hen 23:24, 22 mar 2015

Monic napisał(a)
Irenko, te robale, które znalazłaś, to chyba larwy chrabąszcza majowego. Ja też mam takie. Nie sposób ich wytępić.
Piękna wiosna u Ciebie!
Najważniejsze, że jesteś już i wróciłaś z dobrymi wieściami o zdrowiu! Cieszę się, że wyniki są dobre!

Można spróbować powalczyć z pędrakami Larvanem ( nicienie przenikające do szkodnika i niszczące je) naturalne i jeszcze skuteczne.
makkasia 23:44, 22 mar 2015

Irenko ogród żyleta, chyba jako pierwsza masz już tulipany, za które dzikuję...u mnie nieśmiało pokazują kolor hiacynty
Misia jest niesamowita i 10 cm nie mogę sobie nawet tego wyobrazić. ściskam Cię kochana dobrej nocy
Pamajo 23:52, 22 mar 2015

Irenko, dziękuję za zdjęcia Jacka i fiołków (to moje ulubione kwiaty). Są takie niepozorne a obezwładniają zapachem.
Piękną wiosnę masz już w ogrodzie.
Moje hiacynty sadzone jesienią dopiero wypuszczają listki. Coś je niestety "podżera" bo listki przypominają ser szwajcarski a i czubki kwiatów też wyglądają na wygryzione. Jak się ociepli wykopię najbardziej zniszczone i zobaczę co w ziemi piszczy bo chcę tam dosadzić mieczyki abisyńskie.

Ciężkie to "ogrodniczkowanie", jesienią pod wpływem Ogrodowiska nakupiłam cebulek i podekscytowana sadziłam a teraz jakaś wredota robi sobie z moich hiacyntów stołówkę.
Nic to, jak mi nie wyjdzie z cebulowymi to będzie doniczkowo. W przyszłym tygodniu kupuję hortensje i będę za przykładem Szefowej hodować je w donicach.
Wbrew prognozom na ten tydzień pozdrawiam cieplutko.

P.S. Psinka cudna. Wszystkie psiaki jakie miałam też były "schroniskowe".
Madzenka 07:01, 23 mar 2015

Irenko widzę, ze Twoja forsycja jeszcze w pakach. Czyżby zimniej u Ciebie było niz na północnym -wschodzie? W niektorych ogrodach forsycje w takim stanie jak Twoja były juz dwa tygodnie temu. Wiekszość juz u ans kwitnie, ale widuje takie odmiany ktore jeszcze nei wystartowaly
waldek727 10:47, 23 mar 2015

Ja Irenko przesyłając Ci pozdrowienia resztę słów zamienię na taką pogodną nutkę dla Ciebie.
https://youtu.be/kdZolhyQEpI
ewakatowice 18:51, 23 mar 2015

Irenko, dopiero teraz przeczytałam jaką drogę przeszłaś i wiem jak trudna jest to droga. Silna jesteś i tyle w Tobie energii, muszę przychodzić do Ciebie jak będzie mi źle bo jesteś wyjątkową kobietą
Ja jestem na jej początku, po operacji a w trakcie chemioterapii i niestety jeszcze mam zaplanowaną radioterapię wraz z jednoczesną immunoterapię w cyklach 18 razy co trzy tygodnie ale co tam potem tylko hormonoterapia 5 lat

Ściskam i idę oglądać wiosnę u Ciebie i Twoją radość
KasiaWB 19:03, 23 mar 2015

alo Irenko piękna wiosna u Ciebie i maluch słodziak weranda w domku i fotele wspaniałe
u mnie dopiero cokolwiek z ziemi wychodzi, a cięcie hortek i miskantów może za tydzień lub dwa, bo strasznie zimno
ściskam serdecznie!
iwonaal 19:15, 23 mar 2015

Ja też mam te paskudy, brr
Mala_Mi 18:51, 24 mar 2015

Irenka, u mnie te paskudy też są... to rolnice... ot taki los ogrodnika.. jak nie urok to co innego.
kasiek 20:17, 24 mar 2015

Przepiekna ta wiosna u Ciebie, i tyle kwitnie, faktycznie jakby co najmniej był juz początek kwietnia

Czytam Twój wątek, to co przezyłś.. nie wiedziałam jakich uzyc słów... ale widze że wiecej jest osób z przezyciami... takich jak my...
Ja miałam 29 lat kiedy dowiedziałma się że mam 50% szans na przezycie a 70% na sparalizowanie całej prawej strony. Tetniak mózgu, nieoperacyjny tradycyjną metoda przez trepanację.. urodziłam właśnie dziecko, nie pozwoliłam się kroić od razu, wyznaczyłam sobie 3 miesiące karmienia...spisałam testament, kazałam mężowi powtórnie się ozenić by ktoś mógł wychować nasze dzieci... Tylko twarz mojego niemowlaka sprawiała że nie oszalałam z rozpaczy, musiałam byc silna dla mojej rodziny...
To są przeżycia których nie zrozumie nikt kto nie przeszedł podobnej ścieżki.. Uczy pokory i uświadamia jak łatwo można wszystko stracić. Ale jeżeli się uda - to człowiek niegdy juz nie bedzie taki sam, życie nabiera bardzo głębokiego sensu, każda chwila jest jak dar od losu. Dzis zaden problem nie jest dla mnie tragedią, bo nie mam w iększego przezycia jak pożegnanie własnej rodziny na progu sali operacyjnej. I choc nie życzę nikomu takich przezyć to... widze w tym wspaniała rzecz - choćby nie wiem co - dziś zawsze jestem zdania że życie jest piękne - chośby dlatego że trwa....
Trzymaj się ciepło, siła i radość jest teraz z Tobą, ciesz się wiosną, ogrodem i rodziną
Pozdrawiam serdecznie