Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 13:16, 04 sie 2015

Karol99 napisał(a)

Sliczne te jalowce. Mi tez marzy sie taka brzoza.

Jałowiec mnie zachwyca, pewnie znajdę mu miejsce a brzozy tez mam w planie, jak co nieco wywalę, kupuj, piękne są
Milka 13:17, 04 sie 2015

bozga napisał(a)
Ja też wpadłam obejrzeć hortkę a Ty tu jakieś obce ogrody pokazujesz No właśnie przejrzałam kilka stron i gdzie ta obiecana fotka ?

Są na str.2636
Milka 13:24, 04 sie 2015

gierczusia napisał(a)

Irenko ufafluniłam ekran ... Ja dam se łapki obciąć ,że jakbyś tak miała na leżaczku leżeć jak doktórka , to by Cię po jakimś..hhhmmm?...tygodniu...po całym ogrodzie nosiło

A my koffamy Twój busz
Buziole

Chyba nie jednak, chyba dorastam do takiej wersji, byczyłabym się, miała czas dla siebie i na lekturybuziole
mój busz nadal czeka na cięcie, fryzjer się prosi, mam do wycięcia 3 takie okazy
sama je formowałam

upalne przenosiny były i cud Abraham Darby ma kilka pąków i zakwitnie, jupi
dzielone bodziszki od Zawitki idą , jak malina

Ice Lady stale kwitnie
Milka 13:29, 04 sie 2015

kitek81 napisał(a)
Pare roślinek z ogrodu pani doktor bym do siebie przeniosła, ale stylu to już nie! Ja wolę bardziej kolorowo więc chyba też nie bedę leżeć na leżaczku, ale to mi wcale nie przeszkadza

Ale się wszyscy bronią przed leżakiem!!! ja nie kolory też lubię, trawy u D. cudne
niedoceniana Maruna, lubię jej zwiewność, stare kępy padły, siewki kwitną
duet z kostrzewą

i ona sama
Milka 13:36, 04 sie 2015

Basilikum napisał(a)
z tym lezaczkiem to jest tak, ze kazdy o nim marzy a jak juz sie go ma w ogrodzie to nie ma czasu na nim usiasc
Ja mojego jeszcze ze strychu nie znioslam.

Dokładnie tak chyba jest, choć ja na moich i siadam i leżę jednak choc na chwilkę
znoś szybko, bo lato minie
rzadko pokazywana biała, strzelista budleja, kwiaty dużo większe niż u innych

Milka 13:38, 04 sie 2015

Pszczelarnia napisał(a)

Bardzo inna koncepcja ogrodu traw w żwirze. On zawsze taki wymuskany?

Harmonijna
Nie wiem, byłam raz dokładnie, jak data wskazuje.
Kindzia 13:42, 04 sie 2015

Irciu u nas też susza, nie chce padać zupełnie. Dobrze, że córcia na gospodarstwie została i podlewała, bo zupełnie by chyba wszystko uschło...nawet roduś Haaga listki zwija...trawa beżowa. Na noc zapowiadają jakieś burze przelotne, może od Was do nas dojdą tym razem.

Zdzwonię się z Małgosią, ona wprawdzie chora, ale może uda się coś ustalić. Dam znać Irenko.

Buziol
Milka 13:45, 04 sie 2015

iwonaal napisał(a)
Zgadzam się z Kasią, ten ogród jest ładny ale zimny. Wolę Twój z sercem.

Ha, ha, bo ja amatorsko, tam specjalista robił projekt i wykonywał wszystko, dlatego jest sensowny i nikt tam nie lata ciągle z roślinami po rabatach, hi, hi
Dzięki Iwonko
na nowo Sympatia zaczyna, byłoby lepiej, gdybym ją przycięła, ale nie dałam radę
kosmosy w takiej suszy żyją, dziw

wczorajsza orka, rozsadzanie carexów, bo za blisko już były, zabieranie ich z innych rabat, wywalanie żurawek, sadzenie anafalisu perłowego, w sumie 36 sztuk, a wygląda na razie śmiesznie
carexy skróciłam, bo mnie te końcówki wnerwiały, pątały się jak cholera

Milka 13:48, 04 sie 2015

Kindzia napisał(a)
Irciu u nas też susza, nie chce padać zupełnie. Dobrze, że córcia na gospodarstwie została i podlewała, bo zupełnie by chyba wszystko uschło...nawet roduś Haaga listki zwija...trawa beżowa. Na noc zapowiadają jakieś burze przelotne, może od Was do nas dojdą tym razem.

Zdzwonię się z Małgosią, ona wprawdzie chora, ale może uda się coś ustalić. Dam znać Irenko.

Buziol

Cali i zdrowi wróciliście super, no Gosia wiem, że cierpi bidula, spokojnie Kasiu, nie ma pospiechu, lato trwa do października teraz
Ta susza jest okropna, coś mi się zdaje, ze będziemy rośliny na afrykańskie wymieniać. Dobrze, że córcia była, bo byś się zapłakała, jakby padło, powoli odżyją, a burz u nas nie zapowiadają, tylko 40 w cieniu!!!buziolki
Basilikum 13:51, 04 sie 2015

budleja powiadasz, oj ja mam tyly z polskimi nazwami roslin. U nas to sie nazywa Sommerflieder czyli letni bez. Mam fioletowy i pieknie kwitnie w tym roku. Musze mu fotke zrobic zanim przekwitnie.
a nowa grzadka z anafalisem mi sie podoba, wcale nie jest smieszna.