Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 14:00, 04 sie 2015

No właśnie nazwy polskie używamy, ale u was fajna nazwa rób fotki i pokazujmyslę, że jak się rozrośnie ta bylinka, będzie ładnie, rozjaśni, bo brązowe trawy dość smutne, ale wytrzymałe, naprzeciwko sa hortki, więc też biel..
Iza, zobaczysz na żywo i mogę ci dać białą budleję, jak chcesz i dasz radę wpakować
Milka 14:02, 04 sie 2015

paniprzyroda napisał(a)
Rozważania o zmianach w ogrodzie jak zwykle zapowiadają przemeblowanie
widzę to w starym, teraz jest na takim etapie, że drzewa urosły, zmieniły się warunki świetlne, coś tam zbrzydło, coś trzeba wyciąć, coś wypadło, na szczęście już odpuściłam sobie zmiany, trzeba tylko w porządku utrzymać to co jest, bo za kilka lat ktoś inny może mieć inną wizję pozdrawiam

Mariola, doskonale to ujęłaś u mnie żadna z pociech nie ma ochoty tyrać w ogrodzie, więc pewnie kiedyś tylko drzewa i trawa przetrwają, no może krzewy...już to zapowiedzieli, bo chcą inne życie, niż orka w ogrodzie
dlatego na razie robię pod siebie, a zmiany w dojrzałych ogrodach, choćby z powodu światła muszą być, no i sił jest mniej, czasu o ironio też, więc sama powoli ograniczam ilość gatunków, te co zostaną będą w powtarzalności, duże grupy, ale jednorodne

dorwałam się i do Frosted Curls i też je czesałam i skracałam, nie zależy mi na siewkach, a ta plątanina mnie razi
są juz za blisko, też trzeba je od siebie osunąć, wtedy kępy mają większy urok
ambrowiec skończył 4 lata bezproblemowy okaz, rośnie w okropnej ziemi, w żużlu

wszystkie przekwitły, a te tawułki zaczęły
Milka 14:08, 04 sie 2015

tu powoli macierzanka mój skrawek ziemi zarasta, cieszę się z tego bardzo, idą tu patyki Vanilek, że jeszcze nie padły

jednego głogownika Red Robin na pniu wykończyłam
ale te w gruncie na rodkowej mają się super
Głogownik Red Robin
ana_art 14:11, 04 sie 2015

tak sobie czytam i myślę, ze każdy ma taki ogród jaki mu się podoba. Lekarz z natury ciągnie do sterylności Ale trzeba przyznać, że warzywnik ładny.
Irenko a na rh nie ma czasami przędziorków?
Milka 14:17, 04 sie 2015

Vertigo z nasionek, wyhodowane przez mamę Kasik, idą ładnie
złocienie zżerają ślimaki, dlatego pąki niektóre, jak widać

tym cholerom nic nie jest

Arudno Donax Aureovariegata, w Polsce trudna do utrzymania, u mnie radzi sobie 4 lata, w USA jest nazbyt inwazyjna
nam to nie grozi
jest piękna, nigdy mi nie kwitła, urosła najwyżej do 3m
miałam jeszcze inna, ale przy przenosinach chyba padła, 3 razy

Milka 14:20, 04 sie 2015

ana_art napisał(a)
tak sobie czytam i myślę, ze każdy ma taki ogród jaki mu się podoba. Lekarz z natury ciągnie do sterylności Ale trzeba przyznać, że warzywnik ładny.
Irenko a na rh nie ma czasami przędziorków?

Tak myślę, że musi nam ogród w duszy grać, na nic rady itd
Ładny i akurat tam najlepiej się czuje dr uwielbia to grzebanie

Nie ma ich, oglądałam, tylko ten jeden na te kilkadziesiąt tak ma, więc to coś innego, jeszcze go wykopię, jak miną upały, bo teraz strach, zobaczę co piszczy w korzeniu

wieczorkiem do was zajrzę, teraz muszę uciekać
AgnieszkaW 15:47, 04 sie 2015

Ślicznie wygląda ten Anafalis z Careksem, ogród pani doktor też mi się podoba, widzę tam nawet zimozielone roślinki, a więc nie jest tak źle zimą. Sporo pracy jest zapewne wiosną, przy cięciu traw, pięciorników i innych krzewów, ale ogród choć nowoczesny, to też ładny. Twój jest zupełnie inny w charakterze, taki 'z duszą" Cmokam Irenko
sylwia_slomc... 16:09, 04 sie 2015

Fajne masz te ptaszyska z wikliny
Kindzia 19:35, 04 sie 2015

Milka napisał(a)

Cali i zdrowi wróciliście super, no Gosia wiem, że cierpi bidula, spokojnie Kasiu, nie ma pospiechu, lato trwa do października teraz
Ta susza jest okropna, coś mi się zdaje, ze będziemy rośliny na afrykańskie wymieniać. Dobrze, że córcia była, bo byś się zapłakała, jakby padło, powoli odżyją, a burz u nas nie zapowiadają, tylko 40 w cieniu!!!buziolki

To ja nie wiem czy coś nie pomieszałam...słyszałam w południe w telewizorni jak przy garach stałam, o tych burzach...
Już dzisiaj R mówiłam, że figi i granaty będziemy sadzić. Byle do nas cykady nie trafiły...
Milka 19:40, 04 sie 2015

AgnieszkaW napisał(a)
Ślicznie wygląda ten Anafalis z Careksem, ogród pani doktor też mi się podoba, widzę tam nawet zimozielone roślinki, a więc nie jest tak źle zimą. Sporo pracy jest zapewne wiosną, przy cięciu traw, pięciorników i innych krzewów, ale ogród choć nowoczesny, to też ładny. Twój jest zupełnie inny w charakterze, taki 'z duszą" Cmokam Irenko

Dostrzeglas je, jest ich sporo mnie on sie bardzo podoba tylko robotka w zwirku nie, buziak i czekam na dostawe, poki co, cisza.