Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 14:30, 03 maj 2013

Konstancja30 napisał(a)
z 14 się prawie zgadza ... prawie czy pozornie ... od wieków wiemy co to oznacza ... dziś to oznacza ni mniej ni więcej tylko to, że równo o 14 zaczęło padać u mnie ... ale z 14 siem zgadza ... nie można powiedzieć, że nie ... biele zatem komódkę

ale ci zazdroszczę bielenia, ja ciągle w pogotowiu, mokro i nadal leje...skrzynie i donice czekają
czyli cos na rzeczy w tej 14
czekam na spektakl z komódka w roli głównej
Gosiniak 15:05, 03 maj 2013

Irenko u mnie też nieciekawie, trochę padało, ale nie za wiele, za to zimno i pochmurno cały tydzień prawie, kiedy to słońce przyjdzie, tulipany jak stały tak stoją, wszystko jakby czeka na te promyki słońca.

Przepiękne zdjęcia cudownego ogrodu
Eve 15:41, 03 maj 2013

Irenko, to fajnie, że nie wszystkie tulipany jeszcze zakwitły, spektakl będzie dłużej trwał
Ja bardzo lubię tulipany w pąkach, są takie szlachetne, otwarte lubię botaniczne i pełne.

Ciekawa jestem Twoich piwonii, jeszcze kilka dni i zobaczymy kwiaty.

Hortensja pięknie rośnie, ale chyba będziesz musiała ją ciąć
Milka 16:16, 03 maj 2013

Gosiniak napisał(a)
Irenko u mnie też nieciekawie, trochę padało, ale nie za wiele, za to zimno i pochmurno cały tydzień prawie, kiedy to słońce przyjdzie, tulipany jak stały tak stoją, wszystko jakby czeka na te promyki słońca.

Przepiękne zdjęcia cudownego ogrodu

Gosia, u nas podobnie, niestety 2 dni non stop leje, jak mi to plany psuje, ale coś mówią, że niedziela juz lepsza, oby
z tulipanami jest tak, jak mówisz, one i my do słońca się ciągniemy
ogród jeszcze ma sporo mankamentów, różne zakamarki do poprawy i większe inwestycje, na które na razie nie ma czasu ani kasy, ale kiedyś...
pozdrawiam
Milka 16:18, 03 maj 2013

Eve napisał(a)
Irenko, to fajnie, że nie wszystkie tulipany jeszcze zakwitły, spektakl będzie dłużej trwał
Ja bardzo lubię tulipany w pąkach, są takie szlachetne, otwarte lubię botaniczne i pełne.

Ciekawa jestem Twoich piwonii, jeszcze kilka dni i zobaczymy kwiaty.

Hortensja pięknie rośnie, ale chyba będziesz musiała ją ciąć

W sumie Ewa masz rację, chyba że wszystko opadnie

mam nadzieję, że za rok u tych piwonii będzie więcej kwiatów, no bo 1 to tak śmiesznie, ale sie i tak cieszę
niech służby przyjadą i ciachna, my jej nie sięgniemy
Pola 16:33, 03 maj 2013

irena_milek napisał(a)

W sumie Ewa masz rację, chyba że wszystko opadnie

mam nadzieję, że za rok u tych piwonii będzie więcej kwiatów, no bo 1 to tak śmiesznie, ale sie i tak cieszę
niech służby przyjadą i ciachna, my jej nie sięgniemy

No właśnie ja też jestem ciekawa moich piwoni, bo dokupiłam w tym roku, ale dwa krzaczki kwitły już w zeszłym roku.
Pododa u mnie tak sama czyli pod psem, mało zrobione w ogrodzie. Moż e w następny weekend...
Milka 16:53, 03 maj 2013

oj toś biedna jak ja Polu, tak liczyłam na te dni; ale chociaż na długo podlewanie będzie z głowy
czy tez kupiłaś drzewiaste i jakie kolory?
mnie teraz marzy się koperkowa
boguslawa_ma... 17:17, 03 maj 2013

Irenko piwonia koperkowa ładna ale chyba bardzo droga i czy można ją gdzieś kupić ja nawet drzewiastej nie mam u mnie cały dzień leje ale nudy
Joanka 17:23, 03 maj 2013

Irenko dokąd na Kretę? Wertowałam dziś przewodnik i myślałam o Tobie
Milka 17:25, 03 maj 2013

Bogusiu, nie szukałam tej koperkowej, ale w necie poszukam, chyba nie aż tak droga; nie pamiętam ile za drzewiastą dałam, chyba koło 50zł, ale naprawdę w tym roku wystartowała; te pędy potem drewnieją i jest coraz wyższa; kocham wszystkie piwonie jednakowo, ale najszybciej ruszyła drzewiasta, czym mnie totalnie zaskoczyła;
u mnie leje juz 2 dni, ale na nudy nie narzekam, tylko żal, że robótka leży a ja się objadam, zamiast spalać na ogrodzie