Jola - ja porajduję po kolorkach wieczorkiem... bo u mnie ślizgawka z polewką lodową... w nocy pies miał problem by wrócić do domu.. wszystkie dywaniki poszły w ruch... prawie czerwony dywan i jakoś doszliśmy.. Kilka podejsć i biedaczysko nie dał rady... potem się zniechęcił.. ile musiałam się na przekonywać, że razem damy radę.. Śniegu brak...... temperatura -1.
Kasiek - mogę pokazywać.. ale ile potem narzekania, że wątek pędzi
Pszczółka - Danusia ogłasza kazdy dzień dniem danego koloru.. my się tylko dostosowujemy

I od razu ile weselej na forum i barwniej.. i wreszcie coś z sensem pokazane.. a nie tylko macham i odmachuje

Popieram akcję i się do niej dołączyłam.. z miłą chęcią

Przy okzj iszperania za kolorami... powiększam kolekcje skatalogowanych kfiotków
Aniu Tre - i dokładnie o to chodzi

Wiosna niedługo przyjdzie (zima tylko musi przyjść i pójść.. ).. pora powiększać listę chciejstw.. ja w nocy poszalałam na Rubensa... kupiłam kłosowca, przetacznika niebieskiego, orlika 'Clementine Blue' , kocimiętkę 'Blue Moon' , jeżówkę 'Cheyenne Spirit' , rozchodnik łaciaty 'Frosty Morn' .. z braku miejsca po 1 sadzonce. by sprawdzić co powiększyć z czasem, a co zlikwidować
Bożenka - u nas tylko mróz.... mały mróz.. ale ślizgawka.. trza kupić łyżwy.. Mróz ma być większy a na śnieg się nie zanosi... Ale nie myślę.. będzie co ma być.. Z zaproszenia skorzystam, a nawet sie wproszę i bez zaproszenia

Na razie Twoje okolice przyjeżdżają do mnie ... i to 3 razy w roku. Może kiedy sie wybierzesz razem

Nawet jest bezpośredni pociąg... któy jedzie tak szybko ..że nie opłaca sie gonić swojego auta

Wreszcie mogę napisać, że kocham PKP
Basiu - wszystkie zimują bez problemu. Barbula może bardziej kapryśna, i jest jak budleja... odbija od korzenia nawet jak umarznie.. byle zakopczykować podstawę. I kwitnie jesienią, gdy inne krzewy już nie chcą. Kolor piękny niebieski. Baptysja kwitnie w czerwcu, jest ozdobna też z liści... może być jakoś średnie piętro bo jest dość wysoką byliną. Na zimę nie ścinam, bo stalowy kolor liści też ozdabia ogród..
Kokorycz.. to niska bylina, może rosnąć w cieniu, po przekwitnięciu ją ścinam i ma potem piękne liście do zimy.... Niestety po ścięciu chwilę jest łyso, więc sadzę ją pod krzakami i wtedy to nie przeszkadza.. nawet na mojej frontowej i reprezentacyjnej rabacie.
To liście z końca listopada.. 2012, bo z tego nie mam foto, ale są zielone pomimo opadów śneigu