Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 10:58, 26 sty 2014

Ciociu Małgoś, Agniszka, Bogusia, Mariola, Ula, Agnieszka B - super, że się pomysł pogrupowania roślin w katalog spodobał... kolory to pomysł Danusi Dobry pomysł.... seledynowe znalazłam jeszcze kwiaty w domu.. ale fotki z dziś.. ciekawe czy dziś też będzie jakiś kolor...

Luki 11:17, 26 sty 2014

Aniu zgadzam się z tobą w sprawie liliowców w każdej sprawie. Amerykanie strony internetowe mają słabe, ale podkręcanie zdjęć mają opanowane na poziomie professional++, a wiem co mówie bo widziałem kupione odmiany z 2012 na zdjęciu i na żywo w naszym klimacie... bez porównania, ale i tak były ładne. Piękno liliowców tak na prawde widać gdy możemy je zobaczyć na własne oczy, bo często te zwykłe na zdjęciach nie wyglądają spektakularnie, a na żywo można podziwiać godzinami. Widoku wielkiej kwitnącej kępy nie zastąpi żadna sadzonka za 200$, która będzie się słabo rozrastac .
Co do kobyły... w tej sprawie jestem z tobą zgodny w 100%.
Ja zostałem zainfekowany liliowcami w 2010, więc 4 roczek już leci, ale na początku nie miałem do nich żadnego dostępu.
Będę oczywiście pamiętał w wiadomej sprawie i zostawiam coś bardziej ludzkiego na pw
Mala_Mi 11:35, 26 sty 2014

Kindzia - dzięki za wizytę.. wiem że masz pracowity czas.. tym bardziej dziękuję, że zajrzałaś.

Agnieszka - co wiem to napiszę... ale u mnie tylko informacje z autopsji i obserwacji..

Kasiek - u mnie nie ma już za dużo miejsca.. wiem , wiem, trawnika sporo, ale ja lubię jak jest przestrzeń.. jestem klaustrofobikiem.. a moje rośliny sobie rosną, a ja im nie przeszkadzam.. które kapryśne to po prostu wylatują.. i już. Zbieram tylko takie które nie wymagają mojej pomocy... tzn za dużo nie wymagają. Wiec testuję różne ..

Bociuś - Muminki maja sie dobrze, może dziś podskoczę do nich na chwilkę... czekam, aż drogowcy sie obudzą i drogę odśnieżą.. Ja jeszcze na antybiotyku... i nie do końca sprwna, ale ja już tak mam, że jak coś mnie sie chyci to trzyma długo.

Bogdzia - brak miejsca to najlepsze ograniczenie chciejstw...

Makkasiu - nie zazdraszczaj, bo już miejsca brak.. coś znów kupiłam i myślę co z tym zrobić ... ale wyrzucę to co brzydkie

Agania - do raju to daleko, u mnie szybciej do piekła A u Ciebie bylin też dużo Wiec nie narzekaj..

Malkul - bo ty nie chcesz być kokoszką, a ja nią jestem Bo chcę

Ewuniu -

Lady Gaga - nie ma za co.... a skarby to u Ciebie.. posągi i inne antyki.. u mnie tylko chabazie
Mala_Mi 11:39, 26 sty 2014

Renia - liliowce pająki to takie o dłuuuugich płatkach.. Kupiłam już kilka i ani jeden taki nie był.... wiec znów zaryzykowałam... są piękne, chociaż nie falbaniaste i nie maja 100 kolorów w jednym kwiatku..
To pająk Mariusza... ale moje foto wiec chyba mogę pokazać o co chodzi ..
Cudny jest I wielki.... popatrz na moją rękę

Mala_Mi 11:46, 26 sty 2014

Madzia .... polubiłam bo lubię .. a przy okazji niech sie reklamuje

Jotka - jesteś grzeczna młodzież i sie posunęłaś starszym

Magda - ja też nigdzie prawie nie zaglądam, bo nie wyrabiam.. i chciałabym, ale jakoś czas ucieka..

Luki - ja zachorowałam jak mi Mama w 2008 roku dała kawałek swojego liliowca... a koleżanka przyniosła wielką kępe liliowca rdzawego... i wiedziałam, że muszę mieć więcej..... czyli choruję 2 lata dłużej

a to pełne.. które też uwielbiam.. kupiłam jedną małą sadzonkę w 2009 I już jest spora kępa..
liliowiec HIGHLAND LORD, można kupić od 10 zł.... i też cieszy jak te za 100$. Jakoś nie mam ciągot do widoku zer.. tylko kieruję sie wzrokiem.. To samo dotyczy innych rzeczy... jeżdżę starym autem, bo po cholerę mi inne jak i tak się na nich nie znam... o ubraniach nawet się nie wypowiadam, bo kompletnie sie nie znam.. nawet nie wiem co modne.. bo nie oglądam TV, nie czytam babskich gazet.. taki dziwak jestem..

Mala_Mi 11:49, 26 sty 2014

Dziś spadł śnieg... wreszcie zrobiło sie biało.. szału z ilością nie ma, ale dobre i to.... i już przebija sie słońce..
Bogdzia pokazywała jak ptaki szukają dostępu do wody... i szukają. W oczku mamy napowietrzacz i tam co chwil przylatuj ptaki, aby napić sie wody.. Białą rurka po lewej to napowietrzacz oczka.. i pod tym woda nie zamarza.
Fotki słąbe bo z domu przez szybę i z daleka..

Mala_Mi 11:50, 26 sty 2014

I zimowy krajobraz... a róza po prawej jeszcze ma liście..
Magda70 12:04, 26 sty 2014

Ja wiem czy dziwak jesteś....każdy jakieś hobby ma i tyle...
Wspaniałe te liliowce...i w takich własnie momentach jak widzę tyle pięknych i kolorowych kwiatów ciągle się zastanawiam jaki ogród NAJ mi się podoba...i bądź tu konsekwentna....zdecyduj się na coś człowieku
Mala_Mi 12:19, 26 sty 2014

Magda70 napisał(a)
Ja wiem czy dziwak jesteś....każdy jakieś hobby ma i tyle...
Wspaniałe te liliowce...i w takich własnie momentach jak widzę tyle pięknych i kolorowych kwiatów ciągle się zastanawiam jaki ogród NAJ mi się podoba...i bądź tu konsekwentna....zdecyduj się na coś człowieku

Magda.. chyba każdy przez to przechodzi.. i nie można mieć wszystkiego.. dlatego ja mam wszytko po trochu I mam kokoszkowy ogród.. mój wybór...
ana_art 12:29, 26 sty 2014

Mala_Mi napisał(a)

Bogdzia - brak miejsca to najlepsze ograniczenie chciejstw...

ha właśnie tak mam... ileż ja mam chciejstw tylko miejsca brak... i nijak nie da rady ich wcisnąć...