Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Pszczelarnia 13:13, 10 lut 2014

Ania, musisz wiedzieć, że Cię dobrze rozumiem (słupy). Jak widzę słupy i inne takie, to i bez pola energetycznego, elektrycznego, elektromagnetycznego, energomechanicznego i tym podobnych robię się nerwowa w skali województwa dolnośląskiego. Nie chcę wzmagać negatywnych emocji ale wierz mi, co mam w głowie na ten temat, lepiej, żeby język tego na mowę polską nie przekładał. Bo musiałabym zastosować język budowlany.
Głupota ludzka nie zna granic. Boli najbardziej to, że ta pani nie wie, jak jest głupia i robi krzywdę ogółowi.

Jeżeli sprzedajesz miskanta 'Malepartus' kupuję w ciemno.

Co do bieli i róż: Trawy i biel. I nic więcej. I faktycznie może piętro pośrednie między różą 'Kent' (tak to 'White Cover') a miskantami. Ale doczytałam wszystko dokładnie, że choć wyrzucisz 'Zebrinusa', to inne zostaną a tam nie ma miejsca.

Piękna ta brama z traw. Piękne zdjęcia pokazałaś. Trzymaj się dzielnie Mała Mi!

Milka 16:31, 10 lut 2014

.. wcale juz nie jestem pewna, czy nie wymaga to pozwolenia, a jak pozwolenie to musi być powiadomienie sąsiadów.. uciekam sprawdzać..

Jestem ciekawa, jaką wiedzę uzyskałaś, daj znac, czekamy
Pszczelarnia 16:42, 10 lut 2014

Ania, nie wymaga pozwolenia.
Margarete 16:51, 10 lut 2014

Wpadłam z pozdrowieniami i buziakiem na okoliczność 2000 stron .......ale mam refleks........
Nie miałam czasu na kompa, cały czas coś.....a myślałam ze zima to sobie spokojnie po watkach połaże, po pinterescie też, cos dla siebie z inspiracji wybiore, pomysle , skonsultuje sie....... a tu gorzej niż było wiosna i latem, brak czasu na forum, brak czasu odpoczynek, brak czasu generalnie.........
Moze chociaz obrazkowym pismem zaległości nadrobie , pozdrawiam
gierczusia 17:25, 10 lut 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Ania, musisz wiedzieć, że Cię dobrze rozumiem (słupy). Jak widzę słupy i inne takie, to i bez pola energetycznego, elektrycznego, elektromagnetycznego, energomechanicznego i tym podobnych robię się nerwowa w skali województwa dolnośląskiego. Nie chcę wzmagać negatywnych emocji ale wierz mi, co mam w głowie na ten temat, lepiej, żeby język tego na mowę polską nie przekładał. Bo musiałabym zastosować język budowlany.
Głupota ludzka nie zna granic. Boli najbardziej to, że ta pani nie wie, jak jest głupia i robi krzywdę ogółowi.

Jeżeli sprzedajesz miskanta 'Malepartus' kupuję w ciemno.

Co do bieli i róż: Trawy i biel. I nic więcej. I faktycznie może piętro pośrednie między różą 'Kent' (tak to 'White Cover') a miskantami. Ale doczytałam wszystko dokładnie, że choć wyrzucisz 'Zebrinusa', to inne zostaną a tam nie ma miejsca.

Piękna ta brama z traw. Piękne zdjęcia pokazałaś. Trzymaj się dzielnie Mała Mi!

Chciałam coś napisać ku pocieszeniu , ale Pszczółka tak pięknie to ujęła i zgrabnie ( np.jezyk budowlany ) ze już cokolwiek dopisywać jest zupełnie zbędne

Buziaki ślę a sąsiadkę niech....... ( aaa... Od wyboru do koloru )

ZbigniewG 18:43, 10 lut 2014

a ja myślę że po prostu trzeba to przyjąć na spokojnie i nie doszukiwać się złośliwości losu czy sąsiada
Ania przesyłam kojący wieczorny widoczek

i kto zgadnie że za nim jest słup z transformatorem
Madzenka 19:04, 10 lut 2014

ZbigniewG napisał(a)
a ja myślę że po prostu trzeba to przyjąć na spokojnie i nie doszukiwać się złośliwości losu czy sąsiada
Ania przesyłam kojący wieczorny widoczek

i kto zgadnie że za nim jest słup z transformatorem

I trzeba takie cudo posadzić aby słupy zaslonić !
A ja się zapytowuję gdzie zdjecia przebiśniegów som?
Margarete 00:52, 11 lut 2014

No właśnie, taka kwiatkowa wiosna u ciebie juz sie zaczęła a fotek nie ma............
Margarete 01:05, 11 lut 2014

Aniu , jakiś czas temu rozmawiałysmy tu na forum o szpecielach toczących m.in. mój wiąz parasolowaty w przedogródku. Twoja diagnoza na podstawie zmian na liściach była trafna, jak sobie o tym tałatajstwie potem dokładnie poczytałam to byłam pewna że to szpeciele. Pisałas wtedy zeby oprysk zrobic zanim pojawią sie liście. Czy juz mam to robić ? czy dopiero jak temperatura i w dzien i w nocy bedzie powyżej zera ? Nie chciałabym przegapic własciwego momentu. I przypomnij mi proszę nazwe tego preparatu polecanego rzez ciebie.
Bogdzia 08:07, 11 lut 2014

Sto lat , sto lat w osiemnaste Urodziny niech zyje ,żyje nam.Wszystkiego najlepszego , spełnienia wszystkich marzeń , samych przyjaciół , miłosci od najbliższych a nie zaszkodzi również jak od nieco dalszych osób.Buziaki.