Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 22:32, 08 lut 2014

AniaDS napisał(a)

Przyłączę się do pokrzywdzonych, słupy mam mniejsze, ale za to z każdej strony ogrodu.

Anuś. to współczuję..
A z innej beczki.. do kolejnych róż sie przymierzam.. ha, ha, ha..
Mala_Mi 22:33, 08 lut 2014

ana_art napisał(a)
ale jej się tam nie zmieści... chyba

Tam jest pół metra wszystkiego.. i sie nic nie zmieści. słup ma wysokosc 8,5m....
Mala_Mi 22:35, 08 lut 2014

bociek napisał(a)
Anwek, jak ja Ci wspolczuje Ale kicha Tylko trudno mi sobie wyobrazic, ze nie bylo to uzgadniane z sasiadami. Ja wszystko rozumiem, ale zabraklo jakiegos takiego poczucia wspolnoty Pani sasiadka pewnie za slupy bedzie brala jakas dzierzawe albo co (wiem, spiskowa teoria dziejow, ale czasami niestety sie sprawdza). Nie umiem doradzic co posadzic, zeby sie zaslonic niestety. Ani co jeszcze mozna zdzialac... Echhh. ludzie bywaja bezmyslni i bez wyobrazni

Sciskam Anulek mocno

Chyba coś mi z oczami sie porobiło.. widzę dwa boćki.. ... wiosna przyszła?????

Ludzie są bezmyślni. Mi koło tyłka lata na czym kto zarabia.. tylko dlaczego ja mam mieć te słupy i kable????
AniaDS 22:56, 08 lut 2014

Będę podziwiać zatem kolejne róże
ewsyg 23:01, 08 lut 2014

Aniu, kochana jesteś z tymi iryskami. Nie rób sobie kłopotu. Póki co muszę odpuścić bo nie mam miejsca przygotowanego a mnóstwo roślin czeka w doniczkach na swoją kolejkę. Ja teraz, może w przyszłym roku to raczej zaczaję się na te z falbankami
Gabriela 23:17, 08 lut 2014

Zgrzytam zębami zawsze na bezmyślność. Próbowaliście z sąsiadem pozytywnym pogadać na spokojnie z tym sąsiadem co słupy postawił? Bo może jeszcze byłoby o czym.
U nas generalnie każdy sobie stawia i robi jak mu się podoba, a potem efekt jest taki jak widzimy - raczej chaotyczny. Nikomu się nie chce dbać o takie drobiazgi jak spójność architektoniczna czy krajobrazu, ani w miastach ani na wsi.
Pooglądaj sobie u mnie ładne ogródkowe krany na pocieszenie.
eda 23:49, 08 lut 2014

Pozdrawiam ciepło i kłopoty odganiam Siooooo
barbara_kraj... 00:43, 09 lut 2014

A architekt krajobrazu nie miał nic do powiedzenia?
Mala_Mi 08:11, 09 lut 2014

Znów odpowiem grupowo.
Atakuje bzdurne przepisy często u siebie na wątku.. akurat siedzę trochę w tym temacie. I niestety Polska to taki dziwny kraj....... pozwolenie na oczko wodne trzeba mieć, nawet jak jest to faktyczna kałuża o powierzchni 0,5m2, ale pozwolenia na pociągniecie instalacji wodnej, elektrycznej, czy gazowej nie wymaga już pozwolenia na budowę, a tym samym nie wymaga zgody sąsiadów. Wystarczy, że zgodzi sie właściciel. I tu słusznie zauważa Basia, że urząd nie powinien nigdy dać zgody na szpecenie krajobrazu słupami, jeżeli jest możliwość zakopania tych kabli!!! Bo to nie chodzi o to, że sąsiedzi z powodu swojego widzimisie zablokują inwestycję, ale jeżeli jest możliwość to powinno sie ja wykorzystać. Zwłaszcza, że daje już kable jest wkopany.. idzie tylko na odcinku 120 metrów na 3 słupach...
Już musztarda po.. jak zuważyła Aneta.. są wydane zgody budowlane, są projekty, jest w przetargu wyłoniona ekipa która wykonuje budowę przyłącza.. .... ooooooo ...... mam pomysł jeszcze jedne... ciekawe czy to budowa przyłącza do jednego domu, czy budowa linii do wielu domów... jak do wielu to... wcale juz nie jestem pewna, czy nie wymaga to pozwolenia, a jak pozwolenie to musi być powiadomienie sąsiadów.. uciekam sprawdzać..
AniaDS 10:39, 09 lut 2014

Każda taka sprawa wymaga zgody sąsiadów, ja bym to sprawdziła jak najszybciej.