Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

ana_art 18:52, 08 lut 2014

a no to wszystko wiadomo, myślałam że to na 'wspólnocie'
alinak 19:53, 08 lut 2014

Ania ja bym postawiła na serby ..przekonałam się do tych drzew . są piękne . w dodatku chcesz to tniesz ale nie musisz . widziałam w szkółce taki nie cięty ,ma cudowny pokrój taki górski . szybko rośnie i naprawdę wysoko . przecięłabym to jakimś kolorowym bukiem kolumnowym i np wiązem wredei ...
ana_art 19:55, 08 lut 2014

alinak napisał(a)
Ania ja bym postawiła na serby ..przekonałam się do tych drzew . są piękne . w dodatku chcesz to tniesz ale nie musisz . widziałam w szkółce taki nie cięty ,ma cudowny pokrój taki górski . szybko rośnie i naprawdę wysoko . przecięłabym to jakimś kolorowym bukiem kolumnowym i np wiązem wredei ...
ale jej się tam nie zmieści... chyba
Welka 20:02, 08 lut 2014

Gdyby nie Ty to miałabym taki sam słup przy płocie, szkoda, że nie mogę jakoś pomóc teraz Tobie, ale chociaż dzisiejszego rannika zostawię
bociek 20:05, 08 lut 2014

Anwek, jak ja Ci wspolczuje Ale kicha Tylko trudno mi sobie wyobrazic, ze nie bylo to uzgadniane z sasiadami. Ja wszystko rozumiem, ale zabraklo jakiegos takiego poczucia wspolnoty Pani sasiadka pewnie za slupy bedzie brala jakas dzierzawe albo co (wiem, spiskowa teoria dziejow, ale czasami niestety sie sprawdza). Nie umiem doradzic co posadzic, zeby sie zaslonic niestety. Ani co jeszcze mozna zdzialac... Echhh. ludzie bywaja bezmyslni i bez wyobrazni

Sciskam Anulek mocno
bociek 20:06, 08 lut 2014

O kurcze, Ewelinka, ale piekny rannik
zbigniew_gazda 20:07, 08 lut 2014

Bo dla Energetyki taka linia na słupach to wygoda jest. Można łatwo podpinać kolejne linie do domów (ziemią też) a i linia telefoniczna się zmieści. Jak jest kabel w ziemi to już jest większy problem z podłączeniem na jego trasie kolejnego nowego budynku. Na słupa wylezie chłop i za chwilę nowy przyłącz gotowy.
AniaDS 20:29, 08 lut 2014

Sebek napisał(a)
Boże coś Polskę dziadami obdarzył.... Okropne są te słupy....wiem, bo mam podobne widoki, zresztą widziałaś....

Przyłączę się do pokrzywdzonych, słupy mam mniejsze, ale za to z każdej strony ogrodu.
Mala_Mi 22:30, 08 lut 2014

Odpoweim hurtem... sąsiadka... na swojej działce kazała postawić słupy, przy domu kazała zakopać, a działka długa.. i z wąską częścią pomiędzy.. i tak kazaął słupy bo swoich ugorów nie pozwoli rozkopać.. za wąska częścią jest ich działka z przeznaczeniem dla córki.. i dalej do kolejnych domów.. i tam już kazała zakopać.... Gdyby sie zapytała pozwoliłabym przekopać mój ogród.. przesadziłabym na chwilę byliny i po problemie, inny sąsiad co ma teraz widok na łupy i linię... też powiedział, że bez problemu by dał przekopać swoje.. Jesteśmy gotowi wyłożyć prywatna kasę za zakopanie tego odcinka linii... ale już pozamiatane.
Ale sie odwołujemy... może się uda.. szansa 1 % .. przegryzłam sie z przez wszystkie przepisy i będziemy się odwoływać.. przynajmniej jak polec to walcząc jak lew..... sąsiad z naprzeciwka też ma ładny ogród... Zarazili mnie też.. by ogród jakoś wyglądał..
Będę wlaczyć i zdawać relację na bieżąco..

Ewelinka.. u Ciebie sytuacja była łatwa.. i założenia do wygrania.... tu jest gorzej.. za ranniki dziękuję..

U mnie ciemierniki w pąkach.. widać kolory kwiatów.. reszta wypełzła na wierzch.. ale sie jakoś trzyma... tylko miniaturowe narcyzki zmroziło, bo miały pąki..
Była zima, ale taka kiepska.. bo jeden klon po przycięciu.. płakał.. aż sie boje brać na kolejnego..
Mala_Mi 22:31, 08 lut 2014

zbigniew_gazda napisał(a)
Bo dla Energetyki taka linia na słupach to wygoda jest. Można łatwo podpinać kolejne linie do domów (ziemią też) a i linia telefoniczna się zmieści. Jak jest kabel w ziemi to już jest większy problem z podłączeniem na jego trasie kolejnego nowego budynku. Na słupa wylezie chłop i za chwilę nowy przyłącz gotowy.

Zbysiu tam gdzie będą przełączane domy... linia już idzie w gruncie... i to jest czyste ku...stwo.