Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Jag_58 21:33, 14 kwi 2014

Mala_Mi napisał(a)

Mam wnusia.. 3 miesiace skończy za 3 dni... kawał chłopa ... jesteś bardziej zaawansowana Babcia.. ale ogród masz większy, brzozy większe, buksiki większe.. to i wnusia też musisz mieć większego

I u mnie nie da sie być na bieżąco...... szacuję, że chyba tylko Marzenka jest u mnie na bieżąco .. i też nie mam pojęcia jakim cudem

Nowego gościa witam kwiatkiem.. padło na kwiatki gruszy... też nie wiem jaka... bo napis sie zmył po roku A do roku nie raczyłam przeczytać co to jest

Ślicznie dziękuję ,grusza piękna ,też mam kawałek sadzika
Mala_Mi 21:34, 14 kwi 2014

kasiek napisał(a)
Za te teksty o wychodku powinny ptasiole porządnie Ci narobić wokół drzewka

Może i masz faze narzekania ale jest tak zabawna że możesz jeszcze ponarzekać sobie

Ptasiolami mam osrane wszytko... i bez narzekania.... synuś dziś patrzy na płot, co go malował i szlifował jesienią.. i mówi... ależ osrany!!!
Kto ma pszczoły ten ma miód...

barbara_krajewska napisał(a)

A o tiarelce napisałam co byś się ucieszyła, bo ona od Ciebie

A to mi podwójnie miło Jak zakwitnie będzie zjawiskowa Potem skoczę pooglądać

Agnieszka, Hania, Marzenka - w Holandii cebule to wykopują .. co roku.. dlatego są ładne. Są to odmiany kapryśne i z roku na rok są coraz gorsze. Dotyczy to nowych odmian. Przynajmniej u mnie te wypasione odmiany zachowują sie beznadziejnie. Pierwszy rok ładne, a potem gorsze. Na pewno cebule wymagają przechłodzenia. Inaczej nie zakwitną. Brak zimy i brak przemrożenia mógł spowodować, że cebule po prostu zgniły... Ja tak sobie gdybam... bo fachowcem od uprawy nie jestem. Na pewno brak zimy , która jest konieczna do normalne wegetacji w naszym klimacie da o sobie znać.... widzę to po ilości robali w ziemi.....
Zaszalałam zimą i kupiłam sobie lilię himalajska.. już liście obżarte przez gąsienice.... ile dziadostwa wyciągam z ziemi to szok.. co kopnę to są jakieś rolnice czy inne gąsienice..

Kondzio 21:37, 14 kwi 2014

Aniu macham i buziam hi hi hi
agniecha973 21:38, 14 kwi 2014

I myślisz, że ci zwykli ludzie też co roku nowe kupują albo wykopują w takiej Holandii czy innym ciut cieplejszym od nas kraju? Bo to, że w takim Keukenhoff wykopują, to potrafię zrozumieć,ale ci zwykli ludkowie? Moze im wystarczą temp. w okolicach zera?
Co do odmian, zgadzam się, nie ma sensu inwestować w cuda na kiju, przynajmniej w skali mojego ogrodu. Wolę skromniejsze kwiaty, ale niezawodne.
Mala_Mi 21:41, 14 kwi 2014

Sebek napisał(a)

Chlip, chlip, ja się nie wpisuję często, ale ogarniam

Sebek.. tyś rzecznik .... Ty musisz ogarniać, ale myślałam, ze z powodu matury.... no wiesz.. kasztany już kwitną w Bawarii.. trzeba sie sprężać... kciuki będę trzymać bardzo mocno zaciśnięte... kciuki i nie tylko... jak to powiedziałą znajoma... trzyma kciuki zaciśnięte i nogi... podwójny pożytek.. bo sukces murowany, a zaciskająca 3 orgazmy za friko

By było ogrodowo.. zaczyna kwitnąc sadzona jesienią dąbrówka o zielonych liściach..

Ewa - pozdrawiam i odpozdrawiam.. ubiorkiem ubranym w kfiotki.. by golizny nie było.... bo coś się seksualnie tu robi.. cycki i te inne sprawy

Małgosiu - Muminek będzie ucałowany .. brunnera zaczyna i u mnie kwitnąć

malgorzata_s... 21:48, 14 kwi 2014

Anuś nadrobiłam Muminek słodziutki i śliczny Kibel na brzozie no cóż, jakoś przekonasz Ema coby eksmitował w inne miejsce jak cię denerwuje bo szkoda na to nerwów Moje tulipany też bez pąków a na dodatek w mojej glinie wiele zgniło i nie wyszło. Zgadzam się więc całkowicie z teorią zimową Buziam wieczorowo
kitek81 21:49, 14 kwi 2014

za pare latek, jak mój sad podrośnie też liczę na takie pięknie kwitnące drzewa
Mala_Mi 21:54, 14 kwi 2014

ewsyg napisał(a)
Aniu, ja nie wyobrażam sobie wiosny bez kwiatów drzew owocowych. Bardzo je lubię. Czereśnie kupiłam trzy bo to nasze najulubieńsze owoce. Z niecierpliwością czekam na kwiaty jabłoni, pąki już czekają w stanie gotowości Pozdrawiam Cię babciu wiosennie.

Ewa - mam też 3 czereśnie Jak poszłam kupować to mówię do Pani .. chcę dobre czereśni. niech mi da 2.. Pani wybrała i pyta sie czy mam dzieci... bo jest może nie taka smaczna, ale bardzo wczesna, bo owocuje w maju.. Stwierdziłam to w sam raz dla mnie.. i kupiłam 3
Sad mały, a ja 3 czereśnie wstawiłam....

ana_art napisał(a)
Ania przepiękne te drzewa w kwieciu
u nas 'na mieście' forsycje szaleją
co do tulipanów to nie wiem czy tak jest z tym mrozem, bo u nas jednak ziemia była zmarznięta..

U mnie forsycje przekwitają ... forsycję maluch obcięłam... jak za rok nie pokaże co potrafi.. to mnie zdenerwuje na maska.. a z tulipanami to tak gdybam...

Piotr_ napisał(a)
Ale u cb. kwitnąco szalejesz

Piotrek.. u kokoszki największej na forum ... musi być dużo i różnorodnie Miło mi, że zaglądasz... zawsze zapraszam osobiście Jak możesz to powiedz mi u mnie, czy te stroiki to ty robisz??? BO już chyba nie dogrzebię sie do wątku.. ledwo u siebie wyrabiam

Jagódka - u Ciebie działka dwa razy taka jak moja .. wieć i sad większy.... i brzozy też .. cudny masz ogród .. powtórzę jeszcze raz.. zapraszam moich gości do odwiedzin ogrodu Jagody.. cudny ogród i te przestrzenie.. jak w parku

Kondzio - oj muszę do ciebie zajrzeć.. ale nie wyrabiam na zakrętach... wybacz

Agnieszka - ja tak sobie gdybam, dlaczego w tym roku u większości są problemy z tulipanami.. u mnie porażka.. co prawda sadzone jesienią kwitną... ale nawet te co są drugi rok.. to maskara... nigdy tak słabo nie było... to sadzone jesienią, jakieś gratisy

Luki 21:54, 14 kwi 2014

Ja od kilkuset stron jestem również na bieżąco jak bym mógł omijać jeden z moich ulubionych wątków. Na to oczywiście nie musisz odpisywać
Magda70 22:00, 14 kwi 2014

Mala_Mi napisał(a)

Foto z początku wykopków.. siewki jeżówek i inne poszły w glinę... w tym roku nie będzie... a było ich oj dużo.. po prostu jedna przy drugiej.
Aż sprawdziłam jakie tu mam... i upsss.. część jest niskich.. i które to???? Pomieszałam... nie dojdę

Te niskie są ładne...podobne dziś zamowilam na all bo mam pomysła na nie....chyba troszkę ciemniejsze...ale to się okaże