Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

agatanowa 09:58, 25 kwi 2014

Mala_Mi napisał(a)

Jak Ci dobrze idzie z powojnikami, to może odszyfrujesz i tego... to bylinowy.. nie czepia sie sam podpór.. tyle wiem.. przesadzałam go już 3 razy.... ale widzę, że żyje, na razie siedzi wykopany z bryłą ziemi, ale mam nowe przyrosty, jeszcze żyje, jest śliczny To foto z przed 5 lat... wtedy najlepiej kwitł, bo potem już mu nie dałam.. 4-ta przeprowadzka.. na razie szukam mu miejsca..

chyba Betty Corning, masz rację, ze piękny, dlatego też sobie zamówiłam w tym roku, bo dzwonki ma urzekające, mam nadzieję, że nie będę tyle razy przesadzać, pomimo stnowiska północnego, ale za to głowa w słońcu przez pół dnia, na razie żyje, mały (czyli lepiej niz z moją Marią Skłodowską...)
spójrz tutaj: http://e-clematis.com/pl/p/Clematis-Betty-Corning/193

fajne te zdjęcia z dachu robisz, gdybym ja tak zrobiła, to ujęłabym sąsiadów, bo ogródek w obrysie dachu by się schował, hehe
Pszczelarnia 10:10, 25 kwi 2014

Dziękuję.

Twój ogród bardzo się zmienił.

Za bylinówką szklarniową (równolegle) ktoś ma pole? Można to kupić?
gierczusia 12:36, 25 kwi 2014

Mala_Mi napisał(a)

Dla mnie też nie

Aleja Konstancji, rabata rh i wrzosowisko..

To jest rewelka ...tu widzę ,że mnie ewidentnie drzew w ogródeczku brakuje

A Ty nie skacz non stop po tym dachu

Buziaki
popcorn 12:56, 25 kwi 2014

Jesuu, Ania, złaź z dachu!!!
popcorn 13:00, 25 kwi 2014

Aniu, fajną masz minę na focie z piwonią Naleśniki boskie! Cudna ta rabata Ci wyszła
pozdrawiam!
Kasiek 13:05, 25 kwi 2014

Podpora dla Rubensa moze byc...na pierwsze dwa lata... Widzisz ? i juz masz nastepne przesadzenia w planach na 2016
Magda70 13:17, 25 kwi 2014

Mala_Mi napisał(a)

Piękne te tulipany, nawet M stwierdził dlaczego nie posadziłam jednakowych na całej długości rabaty... i do koszenia zawołał bym je troch przechyliła aby nie uszkodzić ... dają po oczach.... i chyba tak zrobię za rok... będzie cały rząd..... bo są po prostu odjazdowe.. z daleka sie rzucają w oczy..

Mam chyba takie same...i kupiłam jako różowe ale kępka zdecydowanie mniejsza niż Twoje...bo pierwszy raz kwitną...ale faktycznie piękne są!
Anita1978 14:22, 25 kwi 2014

Mala_Mi napisał(a)

Nie łap za słówka
Jak Ci dobrze idzie z powojnikami, to może odszyfrujesz i tego... to bylinowy.. nie czepia sie sam podpór.. tyle wiem.. przesadzałam go już 3 razy.... ale widzę, że żyje, na razie siedzi wykopany z bryłą ziemi, ale mam nowe przyrosty, jeszcze żyje, jest śliczny To foto z przed 5 lat... wtedy najlepiej kwitł, bo potem już mu nie dałam.. 4-ta przeprowadzka.. na razie szukam mu miejsca..

Podobny do Rooguchi , bylinowy , ale strzelam....
malgorzata_s... 15:09, 25 kwi 2014

Matko kochana jak nie opuchlaki to muchy i inne cholerstwa. Ciężkie życie ogrodnika jest. Aniu na deszczu po dachu skaczesz?? Toć to niebezpieczne. U nas leje co dzień ale tylko chwilkę burzowo a tak to pięknie jest. Życzę słoneczka na weekend
Milka 17:14, 25 kwi 2014

Ania, też widzę, jak u ciebie się za 2 lata zmieniło, rozrosło, pomijając rewolucje, coś ciągle przesadzasz, ale wszystko rośnie i ma się dobrze
to co, te 20 m bylinówki ci mało, zwolnij ciut, bo sił ci nie starczy
płotkami się nie przejmuj, a jak coś cię bardzo wkurza, przemaluj, ja tak robię
my zapory z bambusów robimy, rh jak w więzieniu siedzą, ale inne nie da się, więc tez myślimy nad płotkami, kiedyś były, bo psy, potem jakoś spokój, te szaleją, znowu mus mieć chyba...
Tulipany wszystkie piękne, powojniki i milin wielkie, mój odkryłąm pod gruzem i przeniosłam, czy odbije, nie wiem
trzym się, bo pogoda ciut kłopotliwa, ale dla roślin dobra