Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Jag_58 22:53, 25 kwi 2014

Ania ale ty jesteś robotna ,dokonałaś niezłej przeróbki ,ale wyszło super
Zielona 23:05, 25 kwi 2014

Dziękuję Przesadzam zatem i będę obserwować. Wirtualnie bombonierkę w podzięce wysyłam
Mala_Mi 23:07, 25 kwi 2014

Zielona.... dzięki za bombonierkę.. wirtualna dobra bo nie tuczy

Jagoda- to było dawno temu... zaraz pokaże dalej.. ale musiałam skoczyć do Zielonej, a potem coś jeszcze ..

Agata - nie znasz koloru???

No to cd wsiowej rewolucji..
Mala_Mi 23:17, 25 kwi 2014

2012 rok.... wsiowa zdziczała.. trzeba było poprawić nasadzenia, róże wymarzły po zimie na -30 i bez śniegu (róż nie kopczykuję)
Ale nie było czasu na wsiową, bo się wzięłam za inne rabaty i oczko... weszłam na forum... i nie wiedziałam co ja mam zrobić z wsiową, bo to jakoś nie pasowało do trendów ogrodowiska

Widać, że zielsko wypalone i pora zrobić trawnik na spotkanie w 4 sierpnia ... wsiowa mogła poczekać.. inny sajgon był do ogarnięcia, jak sie głupio zdecydowało na spotkanie.. ale dzięki temu byłą motywacja.. a pomysły mi chodzą szybciej niż jestem w stanie je wdrożyć w życie.. na szczęście są ograniczenia finansowe..
Na foto widać mizerne róże.. ale to maj wiec nie kwitną..

W 2013 na rabacie był bałągna straszny, powoli zaczęłam eksmitować rośliny co nie pasują, za bardzo ekspansywne.. i postawiłam szklarnię (przeniesiona z innego miejsca) likwidując 10 metrów wsiowej....
Piwonię z foto teraz też przesadziłam.. wszytko przesadziłam z wyjątkiem migdałka, krzewuszek i żylistka... została sie kępka małą astrów wysokich i języczka... reszta byłą przesadzona... łącznie z karaganami.

W drugą stronę mam tylko taki widok... róży część przesadziłam.. jedna na początku się zostałą, aby sąsiadka też miałą jakiś widok ładniejszy a nie szklarnię I tam róże są piękne Tzn jedna wysoka i jedna niska oraz barwinek.

Mala_Mi 23:19, 25 kwi 2014

Rok 2014 nastąpi na przełomie maj/czerwiec W czasoprzestrzeni nie działam
A teraz lecę do Was..
Magda70 23:26, 25 kwi 2014

Mala_Mi napisał(a)

Magda - moje też pierwszy raz kwitną, to z akcji Insekt.. czyli cała forum wykupuje Biedro ...

Ta....ja wykupiłam wszystkie czosnki z biedry... a że mamy ich w Słupsku 10 więc co tam...
Kasik 23:27, 25 kwi 2014

Mala_Mi napisał(a)
Rok 2014 nastąpi na przełomie maj/czerwiec W czasoprzestrzeni nie działam
A teraz lecę do Was..

A ja już miałam wraże nie, że i w czasoprzestrzeni.
już pisałam i może oklepane, ale sił i zapału Ci nie brakuje. Efekty - jak na fotkach. Jak mówili kiedyś, -ciężka praca się opłaca. Dziś pewnie tylko w ogrodzie, ale dobrze, że chociaż gdzieś...
paniprzyroda 00:38, 26 kwi 2014

Chyba nadrobiłam, foty z dachu, bylinowa... ile tego jest, a Ty jedna... dobrze, że trawnik Ci odpada, całkiem jak u mnie pozdrawiam
monteverde 00:57, 26 kwi 2014

Mala_Mi napisał(a)
Kasia - pomarańczowy z różem też niezbyt zestawienie, ale nie miałam gdzie posadzić nowych chciejstw.. i tak wylądowały razem I drugi rok ładnie kwitną, chyba by mi udowodnić, że tak u mnie ma być, bo tam gdzie sadziłam jednokolorowe łany w tym roku mam byle co

Basiu - w szklarni mam trochę marchewki dla Muminka A tak lotosy i jednoroczne i przechowalnię... z powodu rabata nie mam czasu nic posadzić, a i pomidory mam jeszcze za małe na sadzenie do gruntu... w tym roku miałam beznadziejna ziemie do nasion.. wszytko pada i nie rośnie.. dlatego jednoroczne już trochę przesadziłam, bo się kiszą a nie rosną..
I nie ma co pokazywać.. bo jest tak A w drugą stronę jest bałagan..

Aniu Monte - niestety z powodu szklarni moja wsiowa się skróciła.. ale za to tam gdzie szklarnia wypiękniało.. i zamiana była dobra .. dałam opis mojego ogrodu i widoki z góry, bo może sie wydawać dla tych co nie byli u mnie, że mam wielkie coś..., a to tylko większy ogródek

Bawarka - Rubens od 2 dni siedzi w gruncie Wim, że na niego obelisk za mały, w dodatku dostał innego do towarzystwa.. ale nie mam gdzie upchnąć A to dowód, że rośnie.... i może nawet będzie widać, że ma kwiatki

Wszystko obejrzałam i z góry i z dołu i bardzo mi się podoba
Madziarzeszow 07:09, 26 kwi 2014

Wszystko rośnie u Ciebie jak na tych zdjęciach mega ekspres nie mogę się temu nadziwić za każdym razem