Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

monteverde 21:23, 22 lut 2015

rozark 22:33, 22 lut 2015

pozdrowionka dla was zostawiam
barbara_kraj... 23:03, 22 lut 2015

Widzę, że sezon wiosenny rozpoczęty na maksa prawie. Dobrze, że zdrowie wróciło
Radosna wieść o zbliżającym się powiększeniu Rodziny.
Madzenka 01:27, 23 lut 2015

Mala_Mi napisał(a)
Irenka.. próbuję być jak Ty Co prawa żadna w tym moja zasługa.. ale staram się

Aniu MOnte - bo liście nie są zielone tylko całe zgniłe, w plamy.. nigdy takie nie były... chyba obraziły się na mnie, że chcę połowę eksmitować do Iwonki. Ładne i wielkie są... może je czymś opryskam, liście chore wydłubię i odżyją. Rok temu liście przycięłam bo zawalały pół skalniaka i przeżyły i kwitły.

Agatka - taka kolej rzeczy.. i na 2 tygodnie nie zapowiadają powrotu zimy..

Madżen - nie pamiętam czy cięłam stipę wcześniej czy nie... ale jesienią na pewno przycięłam.. może dlatego nie przeżyła zimy?

Aniu
Moze warto podlac trytome srodkiem grzybobójczym, nie pryskać? U mnie tez tak kiedys wygladała i myślałam, ze wygnila. Po dwoch latach odbiła i kwitła.
Madziarzeszow 06:32, 23 lut 2015

Aniu moja trytoma tak samo wygląda , a nawet jeszcze gorzej , przypuszczam ,że padła . wyrwałam całe liście ...
Naturalna selekcja , idąc Twoim tropem będzie można mieć inne chciejstwo , a po za tym to nie moje kolory
Iwk4 07:18, 23 lut 2015

Mala_Mi napisał(a)

Aniu MOnte - bo liście nie są zielone tylko całe zgniłe, w plamy.. nigdy takie nie były... chyba obraziły się na mnie, że chcę połowę eksmitować do Iwonki. Ładne i wielkie są... może je czymś opryskam, liście chore wydłubię i odżyją. Rok temu liście przycięłam bo zawalały pół skalniaka i przeżyły i kwitły.

Aniu,moje sadzonki hodowane w domu jak usłyszały, ze chcę je wykorzystać, wszystkie padły w ciągu dwóch tygodni. Zgniły, mimo ze nie były zalane. Nie mam nic. Najwyżej kupię w szkółce nowe sadzonki.
Pozdrawiam poniedziałkowo.
agata19762 09:33, 23 lut 2015

Aniu u mnie od rana słoneczko
zaraz wyskoczę do ogrodu może coś zdziałam
zapowiadają deszcze ...
myślałam, że kupię dzisiaj miedzian i jutro popryskam,
chyba nie ma sensu, bo wszystko wypłucze,
cały tydzień siedziałam w domu Kubuś chorował i nie miałam się jak ruszyć ...
laurowisnia 10:14, 23 lut 2015

Aniu, jak można wyciepać krwawniki, u mnie one są pierwsze w stołówce ślimaków, tak straciłam te kompaktowe niskie, wysokie też oczywiście, co rok dokupuje, nawet wysiewam, w tym również.
Miałam czerwonego, prawdopodobnie Red Velvet i żółtego Desert Eve Light Yellow, obie po roku na wiosnę dokładne zjedzone przez ślimaki. W tamtym roku kupiłam z niskich tylko Little Susie, różowy, miałam nadzieję, że te wcześniejsze się choć trochę odbudują. Te odmiany są niższe od tej wymienionej przez Ciebie, przez co lepiej trzymają się pionu.
Moja trytoma też pewnej zimy wygniła i koniec, tak jak Madzia, nie ten kolor. Ale te żółte bardzo mi się u innych podobają.
ewa004 10:31, 23 lut 2015

Zastanawiam się gdzie jest granica miłości do zwierzęcia, a gdzie już przedłużanie cierpienia..

Aniu może warto sie nad tym głębiej zastanowic
Bogdzia 12:49, 23 lut 2015

ewa004 napisał(a)
Zastanawiam się gdzie jest granica miłości do zwierzęcia, a gdzie już przedłużanie cierpienia..

Aniu może warto sie nad tym głębiej zastanowic

To trudne decyzje, trudno pogodzic rozum z sercem.