Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój zielony świat

Mój zielony świat

mira 23:13, 25 lip 2017

Miszmaszowo

co to za krzew w środku w kolorze jakby różu/brązu
Basilikum 06:36, 26 lip 2017

ja tez sie ciesze na spotkanie chyba mam o dwa dni urlopu wiecej wiec nie bedzie w pospiechu
Przed liliami sie opieram ze wzgledu na zapach wlasnie, bo ja wrazliwiec straszny jestem i od wszystkiego mi sie w glowie kreci, od halasu, od kolorow, od zapachow, za duzo ruchu tez mnie o zawrot glowy przyprawia ach

Kocham Twoje fotki pieknie pokazujesz rosliny i kazdy chwast wyglada jak krolowa ogrodu
Marchewke dzika tez lubie z punkcikiem, kiedys musze wreszcie wykopac i sprobowac jak smakuje
Alicja169 07:10, 26 lip 2017

Seria " Rutewka w roli głównej" zachwycająca.
AngelikaX 09:06, 26 lip 2017

Pospacerowałam po Twoim ogrodzie znów i znów... oglądając tak urocze kadry ciarki mam
Gosiek33 09:39, 26 lip 2017

Tylko sobie wzdycham z zachwytu oglądając te zdjęcia Latający pies fantastyczny
_Martini_ 09:47, 26 lip 2017

Justyna napisał(a)
Martyno, dzięki za pretty woman
Obiecałaś sobie nie kupować bylin? A za cóż taka kara?

Dopóki nie nauczę się ich odpowiednio komponować. Szkoda mi tych roślin ciągle przesadzanych. To wcale niełatwe stworzyć taką rabatę bylinową różnorodną, ale bez chaosu.
Dziękuję za opis rutewki. Takich opisów brakuje mi w necie, a coraz częściej zwracam uwagę na to jak zmienia się roslina w sezonie. Pasowałaby mi ta rutewka w tle za różami. Chyba się jednak na nią skuszę.
A możesz pokazać szerszy kadr z krwiściągiem? Wiele razy się nad nim zastanawiałam.

Psiaki masz cudne. Widać radość i zabawę.
Fuksja 08:33, 28 lip 2017

Witam. Ogród cudowny i stwory śmieszniaste...Powiedz kochana czym ty te lilie karmisz, że one takie wielkie.
katel 20:18, 30 lip 2017

Przepiękne fotki!
Dołączam do pytania Ani - gdzie kupujesz lilie? Ja miałam wszystkie pomylone odmiany i jeszcze wirusa mi złapały
Justyna 19:24, 03 sie 2017

Miro,
sadźmy lilie i radujmy się ich pięknem! I zapachem

Rutewki co roku dosadzam i wciąż mi ich mało Najstarsza Delavaya ma ok 8 lat i jest najpiękniejsza Taka odroczona gratyfikacja. Ogród uczy cierpliwości. Piękno każe na siebie czekać.

Okrągłą ławkę wokół drzewa kupiłam na Allegro. Czereśnia okazała się za szeroka, więc ustawiłam tylko pół, a drugie pół czeka w piwnicy na swoją kolej. Jak pierwsza połówka się zniszczy, zastąpię ją tą z poczekalni. Jedną cząstkę postawiłam w altance, wpasowała się w róg. Nie wiem, czy można kupić częściowe elementy.

Bardzo lubię moją wojsławicką ławkę To dobre miejsce, na górce, z panoramą. W sąsiedztwie przybył model Marlboro. Byłam ostatnio w arboretum kiedy kwitło morze lawendy Fioletowe, pachnące, bzyczące Cudny widok! Mogłabym się w nie wpatrywać i wpatrywać. Ciekawość kolejnych piękności Wojsławic popchała mnie dalej.

Brązowo-różowe drzewe to klon palmowy Shirazz. Wiosną jest intensywnie różowy

Aniu,
próbuj i ciesz się liliowym pięknem
Krwiściągi sądziłam rok temu, niewiele więc mogę o nich powiedzieć. To za krótki czas na wnioski. Póki co nie są u mnie ekspansywne. Zobaczymy jak dalej. Nabyłam kilka odmian, będę je testowała.

Aparat to Canon 650 D i obiektyw Tamrona 18-250 mm. Taki uniwersalny, na moje potrzeby wystarcza. Choć marzy mi się jeszcze obiektyw makro.

Lilie kupuję internetowo, wiosną w Lilypolu.

Izo,
fajnie, cieszę się Odezwij się jak już termin będzie bliższy. 21 wracam z nad morza, więc akurat się dobrze składa.

W liliach głównie pachną pręciki, spróbuj je usunąć, może okaże się, że po takim zabiegu zmniejszona intensywność zapachowa jest dla Ciebie akceptowalna.

Rośliny mnie zachwycają i myślę, że ten zachwyt jest widoczny na zdjęciach. Każda z nich to królowa. Dzika marchew jest urocza, ostatnio odkryłam jej nowe stanowisko

Alu,
dziękuję Rutewka zachwyca, to moja ulubiona bylina Delikatna piękność

Angeliko,
ale mi miło Emocjonalny odbiór zdjęć to dla mnie najlepszy komplement

Gosiu,
dziękuję za słowa docenienia

Martyno,
dla mnie nauka przez doświadczenie jest najlepsza. Przesadzanie to chleb powszedni ogrodnika
Krwiściąg jeszcze mały, sadzony w ubiegłym sezonie, ledwo go widać, ale coś tam cyknełam

Fuksjo,
lilie drzewiaste takie po prostu są. Wg opisów dorastają do 2 metrów i u mnie w trzecim roku uprawy tak właśnie się stało. Nic szczególnego nie dostają. Przy sadzeniu zwyczajowo, jak każdej nowej roślinie, daję garść obornika. Mogły też dostać mączkę rogową. I tyle.

Kasiu,
dziękuję Lilie kupuję w Lilypolu. Pomylonych odmian nigdy nie miałam. Jedna zawirusowana się zdarzyła

Pretty Woman powoli kończą kwitnienie
Tu moja mama wśród lilii Ciekawę jaką wysokość będą miały w przyszłym sezonie

Justyna 19:28, 03 sie 2017

Łąkowe piękności

Daucus carota

Dzika marchew