widok z altanki na koło żwirowe
widoki altankowe
hortensja pnąca na papierówce
żywopłot berberysowy przycięty, tunbergia dosięga sufitu altanki i hakone coraz większa
Rabata po liftingu, trochę ją stonowałam, postawiłam na zieleń z domieszką borda i nutą srebra. Paprocie, hakone, rodgersja.
To maleństwo po lewej stronie od pnia to trybula leśna Ravenswing (inspiracja z ChFS)
a dalej
narecznica linearis
cyklamen bluszczolistny i wietlica japońska red beauty
Tegoroczny nabytek nr 1
pinus densiflora Oculus Draconis
sosna gęstokwiatowa oczy smoka
to jedna z trzech sosen oryginalnie rosnących w Japonii, po japońsku zwie się aka matsu, czyli czerwona sosna (patrz pień (w przyszłośći)
Zdjecia nie oddają jej wdzięku. Nastęnym razem wstawię lepsze z ogrodu japońskiego, dla porównania.
Justynko dzięki za opis sośnicy, jednak chyba już nie kupię bo nie mam gdzie posadzic i zimy u mnie sa bardzo ostre, a muszę już też pomyślec o ustabilizowaniu wyglądu ogrodu bo lat szybko przybywa.Ostatnie zdjęcia prześliczne jak zwykle. Paulownia budzi moje zdumienie, trudno uwierzyc że tak pięknie Ci rośnie a gdyby jeszcze zakwitła to ,,padajcie narody". Dzięki za śliczne zdjęcie grubodzioba na kielichowcu, samą egzotykę pokazujesz. Pozdrówka najserdeczniejsze zostawiam.