Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Janiny

Ogródek Janiny

Gosiniak 18:44, 27 sty 2013

A dlaczego chcesz je stamtąd przesadzać?
dajana 18:45, 27 sty 2013

Przyczołgałam się do ciebie bo jak rozmawiać z kimkolwiek kiedy po wpisie ta osoba znika Ja tak nie umiem .Odbieram to jak grzecznościową wizytę nie piszę o tobie Janinko, tylko tak ogólnie Kiedy myslę że mogę z kimś sobie pogadać to zawsze ta osoba znika ha,ha Albo jestem nudna i ucieka albo jeżdzi na wrotkach i zatrzymać się nie umie ha,ha ..
Janina 18:49, 27 sty 2013

Gosiniak napisał(a)
Tam mam przejście do ciurkadełka i do ławeczki a one tarasują przejście,jak kupowałam miały być do 80 cm a urosły dużo wyższe
Janina 18:51, 27 sty 2013

dajana napisał(a)
Przyczołgałam się do ciebie bo jak rozmawiać z kimkolwiek kiedy po wpisie ta osoba znika Ja tak nie umiem .Odbieram to jak grzecznościową wizytę nie piszę o tobie Janinko, tylko tak ogólnie Kiedy myslę że mogę z kimś sobie pogadać to zawsze ta osoba znika ha,ha Albo jestem nudna i ucieka albo jeżdzi na wrotkach i zatrzymać się nie umie ha,ha ..
Za czym się coś napisze to ta druga osoba czeka i myśli że jej nie odpisujesz i idzie do innego wątku
Gosiniak 18:57, 27 sty 2013

Janina napisał(a)

Tam mam przejście do ciurkadełka i do ławeczki a one tarasują przejście,jak kupowałam miały być do 80 cm a urosły dużo wyższe

Ok no to w porządku, dobrze im będzie na rabacie bylinowej
Janina 18:58, 27 sty 2013

Mam nadzieję że się przyjmią.
Gosiniak 19:18, 27 sty 2013

Przyjmą się, nie ma innej opcji
Janina 19:20, 27 sty 2013

Szkoda by było jak by padły bo to zdrowa odmiana i długo i ładnie kwitnie.
Gosiniak 19:39, 27 sty 2013

Nawet o tym nie myśl, przyjmą się zobaczysz
A Danusia jeszcze coś napisała?
Ja w zeszłym roku przesadziłam swoją różę, no mniejsza znacznie, ale nic jej nie było, twoim też nie będzie
gusiarz 19:45, 27 sty 2013

Janinko - witaj . Czytałam u Dajanki, że planujesz warzywka w tym roku - szczególnie ogórki. W ubiegłym roku mieliśmy tyle ogórków, że nie mogłam przerobić. Polecam. I siałam dość późno - chyba w połowie maja albo nawet po 20-tym, bo córka szła do komuni i nie miałam głowy i czasu wcześniej. Ale udało się - zbiory były ogromne . Natomiast pomidory wszystkie szlag trafił... Niestety zaraza. Podobno pomidory trzeba opryskiwać mlekiem rozcieńczonym - ale mleko musi być prawdziwe, nie z kartonu. I udały mi się zbiory marchwii, pietruszkę naciową do tej pory zbieram z rabat, pory ładne miałam, brokuły też. Małe natomiast były selery. I zioła są świetne - tymianek używam do pomidorówki - taki swój suszony - nie do przecenienia jak pachnie. Miałam też estragon, rozmaryn, miętę - ta rosnie jak szalona i trzeba na nią uważać by nie zagłuszyła innych warzyw. Oj sie rozpisałam - pozdrowienia zostawiam Może wiosną spotkamy się z resztą dziewczyn z okolicy?