Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje ogrodowe marzenia...

Moje ogrodowe marzenia...

Magda_ 11:50, 26 lut 2015

adom1206 napisał(a)
Święto Kwiatów w Skierniewicach.21.09.2014

Najlepsze na koniec:

ale fajnie ktoś wymyślił
adom1206 15:42, 26 lut 2015

Madziu ilekroć na to patrzę to zawsze się z tego śmieję mimo że mój mąż to super facet.
adom1206 15:51, 26 lut 2015

u niektórych z was już wiosna a u mnie nic się nie zmienia i dalej nic nie widać.No oprócz zielska bo temu to nawet mróz nie przeszkadza.Oj szykuje mi się sporo pracy na wiosnę.

hanka_andrus 21:34, 26 lut 2015

Będąi u Ciebie wiosenne widoki! U mnie raptem tydzień śniegu był i mrózu tyle co przymrozek, nic dziwnego, że kwiatki już w rozkwicie, ale te wyrywne, Ciepłolubne tulipanki ledwie noski pokazują, Podziwiam Twoje trawki, dużo ich masz!
Pozdrawiam
Milka 21:42, 26 lut 2015

Sa, no bo bazie masz, zielono jest, mozna trawy i byliny ciac, nic tylko grabki do reki i wiosna bedzie, pozdrawiam
wojtas2101 21:58, 26 lut 2015

Ja już trawy, klony i jabłoń pociachałem a trawnik dwa razy grabiony. Werbena nadal nie wschodzi. Pozdrawiam
adom1206 22:34, 26 lut 2015

Wojtek to licho z tą werbeną a tak chciałam żebyś dużo miał może jakiś mój błąd w sztuce

Irenko tylko bazie.Niestety u mnie wszystko później rusza.Traw nie tnę- jeszcze mają czas.Może za jakieś dwa tygodnie w zależności od pogody.Chociaż jak patrzę na wasze poczynania wiosenne to sama już bym za grabki złapała a tu tymczasem z młodym chorym w domu siedzę. Dzisiaj sobie obiecałam że jutro zasiądę przy kawce rano z zeszycikiem i spiszę najpotrzebniejsze prace ogrodowe na początek okresu a potem pomyślę o tym co dalej chciałabym zrobić przy tym moim zielsku.Jak patrzę na wasze wychuchane, wypieszczone ogródeczki aż mi głupio że nie posuwam się do przodu tylko tak jakbym tkwiła wciąż w tym samym miejscu. Praca ogrodnika to niesamowita dbałość o wszystko a u mnie ciągle i wiecznie chroniczny brak czasu na wszystko.Gdziekolwek podłubię i w jakimś miejscu opielę to za nim zajdę do końca ze wszystkimi rabatkami to od nowa mam to samo.
adom1206 22:46, 26 lut 2015

Haniu mam nadzieję że w tym roku to już powinien być szał i pełna okazałość.Nie wspominając że ciągle mi mało i już na jesieni kupiłam kolejne.Zakopałam je w miejscu docelowym żeby przez zimę szlag tego nie trafił a na wiosnę znowu kawałek trawnika mężowi zabiorę.Tym razem tylko miskanty posadzone w jednym rzędzie ala żywopłocik.Taka moja ochrona brzegu trawnika bo bez przerwy ktoś mi na nim parkował albo cofał.Nic innego w tym miejscu nie wchodzi w rachubę bo to przy samym wjeździe pełno kamieni w glebie.Całość dosadzona rozplenicami.Jutro suchą fotkę wrzucę jak to wygląda. Pozostanie mi tylko dodać jakieś dopełniacze bylinowe a może iglaki.Jeszcze nie wiem. Może coś doradzicie.Zobaczymy.
wojtas2101 23:07, 26 lut 2015

Dajmy jej jeszcze trochę czasu.....
adom1206 23:11, 26 lut 2015

Oby wzeszła.Jak u ciebie ostatnio łaziłam to fajnego carexa widziałam.Wylądował na liście zakupowej.I jak tu nie kochać tych traw.