Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje ogrodowe marzenia...

Moje ogrodowe marzenia...

adom1206 23:21, 26 lut 2015

Chciałam Bodzię odwiedzić ale chyba coś mi się dzieje bo do nikogo z was dostać się teraz nie mogę
Milka 09:37, 27 lut 2015

U nas bez zimy bylo, wiec byl czas porzadkowania, nie zamartwiaj sie, jak jestem w pracy, to tez tylko w weekendy nadrabiam, na razie leniuchuję werbene nalezy siac wprost do gruntu, najlepsze wyniki się osiaga
adom1206 09:41, 27 lut 2015

U mnie dzisiaj ostatni dzień zwolnienia więc i lenistwo domowe się kończy a na powietrze to przez tydzień może z raz wyszłam.Wysłużenie materiału.Pędzę zaraz jakąś fotkę zrobić i o kawce chyba czas pomyśleć; )
adom1206 10:14, 27 lut 2015

Teraz wrzucę fotki rabatki którą muszę na wiosnę zrobić.Jak wcześniej pisałam poadziłam w jednym ciągu miskanty a w drugiej linii dałam rozplenicę.Pozostają jeszcze wypełniacze.Jakie nie wiem.Chciałabym tylko aby to był jeden maksymalnie dwa gatunki.zdjęcia z telefonu więc jakość taka sobie.

adom1206 10:22, 27 lut 2015

Rabatka będzie trochę po łuku szła.Muszę ją połączyć z rabatką z ostatnich dwóch zdjęć w jakąś logiczną całość.Zerwać darń trawy.Miałabyć spokojna linia według rad Danusi a co wyjdzie nie wiem.Pewnie jakiś koszmar.I co posadzić do tych traw?iglaki czy jakieś byliny?
monteverde 10:59, 27 lut 2015

Ja bym posadziła byliny, ostróżki, werbenę patagońską,czosnki giganty,agastasze, szałwię, róże, hortki, wiele jest opcji
adom1206 11:09, 27 lut 2015

Fajnie a miały być dwa rodzaje i zamiast tego będzie kwiatowy ogródek monte...
Tak serio to między miskanty bym wsadziła cos kolumnowego jakąś wiśnię amonagawę lub śliwę ze dwie trzy sztuki.Potem coś między rozplenicę by się przydało aby był taki efekt przenikania.Tu właśnie myślałam o jakiejś bylinie.Pozostaje kwestia iglaków bo same trawy to jednak strasznie łyso na wiosnę po cięciu jest.I jeszcze ostatnie pod rozplenicami dolne tło.Myślałam o hakonie albo carexie the beatles?Czy wy coś z tego rozumiecie?
monteverde 11:13, 27 lut 2015

Agnieszka znalazłam Ci na Pintereście inspiracje pooglądaj weź pod uwagę, że rośliny przekwitają i dobrze jak trawy nie stoją "puste"
https://www.pinterest.com/scottweberpdx/garden-inspiration-not-my-garden/
adom1206 11:17, 27 lut 2015

Byłam już tam kiedyś tylko to trochę burzy moją koncepcję "jak najmniej na rabacie".Urokliwe to jednak widoczki i pewnie na koniec to się tak skończy misz maszem jak zwykle.Ale się broniłam i starałam
monteverde 11:19, 27 lut 2015

Agnieszko to od Ciebie zależy nie musi być misz masz wprowadź do traw np. tylko 2 kolory