Boje sie, że nie będzie to dobrze wyglądać..... to kolejny kolor i faktura w tym miejscu.... rozsyp na kawałku ale ja bym została przy korze jedynie....
Hej, dziewczyny dzieki że zaglądacie
musze rozsypać kamyczki i zobaczymy jak wyjdzie, te żurawki są chyba jednak za ciemne, a może zmienię te z przodu tarasu na bok a te ciemne na przod tarasu ??
w sobotę będę sadzić i zobaczymy?
wklejam pare fotem z dzisiejszego poranka
pzdr i miłego dnia życzę
rabata z tyłu domu przy tarasie z popalonymi od słońca żurawkami royal purpule
nowe żurawki z bliska te z przodu tarasu jasniejsze
i żurawki chocolate z boku tarasu
przytnij trzmielinę, o łaednie się rozkrzewi, to co przytniesz zamocz w ukorzeniaczu do zdrewniałych i wsadź w ziemię będziesz miała nowe sadzonki. Ta chocolade raczej za ciemna. Pamiętam jak Tosia kupiła taką ciemną, a potem przesadzała.
Bardzo fajny ogród powstaje, będę podpatrywać
Tylko czy tam pod płotem przy hortensjach jest rząd zwykłych świerków posadzony..? Jesli tak, to niestety uważam to za baaaaaardzo kiepski pomysł Świerki w miarę szybko rosną (a hortensje jeszcze szybciej) i za 2-3 lata wejdą gałęziami na hortensje. Za maks 3-4 lata wszystkie hortensje będą musiały być przesadzane. Ja bym nie sadziła żadnych krzewów bliżej niż 2 metry od świerkowego pnia... Poza tym świerki wypijają wodę z otoczenia, co wodolubnym hortensjom się może nie spodobać.
coraz ładniej jednak nowe nasadzenia cieszą
ja tam się nie znam, ale jak tak patrzę na fotki, to ta ciemna żurawka przy cisach chyba za ciemna jest?! a może dać na przemian jaśniejszą z ciemniejszą?
tylko czy nie wyjdzie za pstrokato?
ale jak nie masz jeszcze wkopanych, to może warto poustawiać, jak masz jeszcze w doniczkach?
lecz tu niech się wypowiedzą mądre głowy, bo ja to dopiero raczkuję w tematach ogrodowych