Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

Zeta 00:42, 28 gru 2012

Hmm zapowiada się interesująco . Bardzo mi się podoba Twój dom . Też miałam chrapkę na podobny. Niestety miałam też słabą siłę przebicia. Moj mąż stwierdził ze nie pasuje do lasu taka bryła.
Zeta 00:44, 28 gru 2012

Moje marzenie to niemiecki hufhaus
kasik778 06:21, 28 gru 2012

Marzena2007 napisał(a)
Tess Paryż jest cuuuuuudowny. Ja byłam z rodzinką przez tydzień. Z przewodnikiem w ręku obejrzelismy wzdłuż i wszerz
Najbardziej zakochalam się w sniadaniach jedzonych w kafejkach w porannym słońcu a wino z bagietką wypite (prosto z malutkiej butelki) na trawniku w Wersalu smakowalo jak w najdroższej restauracji

Marzenko nic już nie mów, bo ja w tym roku nie jadę za granicę, co najwyżej nasze góry będę zwiedzać (dość umiarkowanie, bo z dzieckiem daleko nie pójdziemy)

ale Paryż to moje marzenie, bo nie byłam nigdy, Rzym także mam nadzieję, że relacja z wojaży będzie na forum
baraga1904 08:32, 28 gru 2012

Dziękuje Marzenko za linki do mebli ...wczoraj dopiero po pierwszej skończyłam...takiej godziny to ja dawno na oczy nie widziałam
...jesteś nieoceniona...
anula_wn 08:42, 28 gru 2012

alinak napisał(a)
no to ja chyba do zdecydowanych leni należę .ruch , aktywność -tak , ale zmiany w domu ...za nic w świecie . raz i na zawsze .dla pasji się poświęcę , dla przedmiotów nigdy .
ale też taka byłam , zanim znajomi Azjaci nie uświadomili mi że to własnie zguba ludzkości - gromadzenie przedmiotów i porządkowanie szaf zamiast życia .
ale długo mi to zajęło zanim to zrozumiałam że szukam nie tego czego potrzebuje naprawdę . spokój ducha dopiero przyszedł po serii przykrych zdarzeń . ,.....ale co ja tu zanudzam młode rześkie dziewczyny .zmykam spać , bo mi się na filozofię Zen zabrało a to znaczy że czas spać.buziaczki

Alinko,
bardzo mnie zainteresowałaś ! też jestem zdania, że w dzisiejszym świecie zbyt wiele rzeczy gromadzimy, otaczamy się rzeczami zamiast ludźmi, oglądamy seriale zamiast żyć (i wiemy co się dzieje u Mostowiaków, a nie sąsiadów np.), itd... życie zwariowało....albo my, ludzie....
zbigniew_gazda 09:27, 28 gru 2012

Marzenko popieram planowane działania. Czas ma to do siebie że bezpowrotnie mija i liczy się to co przed nami a nie to co było. Za budowę domu zabrałem się w wieku 38 lat i wcale tego nie żałuję. Do tej pory bym przesiedział w bloku i może zwiedził kilka krajów.
A co do ludzi - nawet z obserwacji dyskusji przy świątecznym stole , ludziska bardzo się interesują innymi , rządni sensacji i ciekawych nowinek .
Mala_Mi 09:34, 28 gru 2012

anula_wn napisał(a)

no to ja chyba do zdecydowanych leni należę .ruch , aktywność -tak , ale zmiany w domu ...za nic w świecie . raz i na zawsze .dla pasji się poświęcę , dla przedmiotów nigdy .
ale też taka byłam , zanim znajomi Azjaci nie uświadomili mi że to własnie zguba ludzkości - gromadzenie przedmiotów i porządkowanie szaf zamiast życia .
ale długo mi to zajęło zanim to zrozumiałam że szukam nie tego czego potrzebuje naprawdę . spokój ducha dopiero przyszedł po serii przykrych zdarzeń . ,.....ale co ja tu zanudzam młode rześkie dziewczyny .zmykam spać , bo mi się na filozofię Zen zabrało a to znaczy że czas spać.buziaczki

Alinko,
bardzo mnie zainteresowałaś ! też jestem zdania, że w dzisiejszym świecie zbyt wiele rzeczy gromadzimy, otaczamy się rzeczami zamiast ludźmi, oglądamy seriale zamiast żyć (i wiemy co się dzieje u Mostowiaków, a nie sąsiadów np.), itd... życie zwariowało....albo my, ludzie....

Ludzie zwariowali.... mierzymy sukces przedmiotami.... rozumiem, że dobra rzecz kosztuje.. ale co może mieć kurtka za 6500zł?????? Jeżeli takie kurtki są w sklepie to ktoś je kupuje....
Nie byłoby problemu gdyby ...te przedmioty nie stanowiły o wartości człowieka...
Tyle dygresji w ten pochmurny i brzydki dzień....

Ale Anula i Alinka..bardzo mi się spodobała wypowiedź

I nie oglądam kompletnie żadnych seriali..z wyjątkiem Julki na internecie...
Lena 09:54, 28 gru 2012

Człowiek tak juz ma ,że wyznacza sobie cel i dąży do niego.A gdy dąży to i praca staje sie przyjemniejsza bo motywuje go ów cel.
Dobra materialne to chyba taka zmora 21 wieku - zastępują często prawdziwe szczęście...
Taka refleksja...

W każdym razie każdy ma prawo żyć po swojemu,robić to co lubi i co daje mu szczęście i spełnienie

Marzenko ja podobnie jak Ty wybrałam się wczoraj na zakupy i w szoku byłam ile ludu.Zaparkować ciężko i ogólnie wszędzie kolejki.Zniechęcona kupiłam sobie prasę ogrodniczą i do domku
Madzenka 09:54, 28 gru 2012

Ania a co to jest Julka????
Aby uciąć dyskusję o kurtce za 6500 zł, gdyby miała tyle kasy i gdybym ją kupiła to uznałabym, że powinnam się leczyć

Co do otaczania się rzeczami, ja to lubię, lubię gdy moje otoczenie jest ładne i dobrze się w nim czuję. Ale nie kupuję drogich rzeczy bo mi żal pieniedzy np na fotel za 14 tys!!! Wolę takie pieniądze wydać na zwiedzanie i poznawanie nowych miejsc.
Jest teraz slogan reklamowy, że pracujemy aby żyć!! Skoro muszę pracować do 67 roku życia, bo nie jestem dziedziczką fortuny, to z zapracowanycn pieniędzy chcę się cieszyć życiem zarówno otoczeniem wokół mnie jak i czerpaniem z każdego dnia kiedy żyję. I tym optymistycznym akcentem witam wszystkich zaglądających.
I wyznaję zasadę, ze jeśli mam coś kupić to ma to mnie cieszyć, jeśli budować to ma to być dom moich marzeń, gdy jechać na wakacje to w podróż życia Lubię czerpać życie garściami Tylko dlaczego mi teraz noga w tym przeszkadza????
Madzenka 09:55, 28 gru 2012

zbigniew_gazda napisał(a)
Marzenko popieram planowane działania. Czas ma to do siebie że bezpowrotnie mija i liczy się to co przed nami a nie to co było. Za budowę domu zabrałem się w wieku 38 lat i wcale tego nie żałuję. Do tej pory bym przesiedział w bloku i może zwiedził kilka krajów.
A co do ludzi - nawet z obserwacji dyskusji przy świątecznym stole , ludziska bardzo się interesują innymi , rządni sensacji i ciekawych nowinek .

Zbysiu dokładnie tyle samo lat miałam, gdy kupiliśmy działkę pod obecny dom
Na 60 urodziny wybuduję sobie trzeci dom