Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

zaczarowanaa 23:05, 27 gru 2012

w sumie dobrze ze nie chodzisz....)
ana_art 23:05, 27 gru 2012

Marzena2007 napisał(a)

Kurtka za 6500...nie wiem do jakich sklepów chodzisz, ale ja jeszcze za tyle kurtki nie spotkałem...w "Zarze" kiedyś kupiłem spodnie.....nie znoszę ich

Będę pamiętać o tym Rzymie jak mi jakaś reklama wyskoczy

Nie chodzę... Dlatego zadałam głupie pytanie o cenę... Gdybym chodziła to bym tylko kartę podała do zapłaty...
Madżenko nie ma głupich pytań są głupie odpowiedzi....
Tess 23:05, 27 gru 2012

Marzenko, doczytałam, że Ty chcesz do Rzymu.
Ja mam cudowne wspomnienia z Paryża wiosną, w którym się zakochałam za jego cudowną architekturę, parki i ogrody... Który przejechałam wszystkimi liniami metra wszerz i wzdłuż, którego cudowny klimat refleksyjnie chłonęłam przez kilka tygodni...
I jeszcze chciałabym tam wrócić...
Madzenka 23:08, 27 gru 2012

Tess Paryż jest cuuuuuudowny. Ja byłam z rodzinką przez tydzień. Z przewodnikiem w ręku obejrzelismy wzdłuż i wszerz
Najbardziej zakochalam się w sniadaniach jedzonych w kafejkach w porannym słońcu a wino z bagietką wypite (prosto z malutkiej butelki) na trawniku w Wersalu smakowalo jak w najdroższej restauracji
Gardenarium 23:10, 27 gru 2012

Marzenko. a Ty jakie szykujesz niespodziewanki w ogrodzie na wiosnę i lato?

Instagram Ogrodowiska
Tess 23:14, 27 gru 2012

Ja zamiast przewodnika w ręku miałam córkę przy boku, która nas oprowadziła po wszystkich zakątkach Paryża, i tych zadeptanych przez turystów, i tych, gdzie turyści nie mieli odwagi się zapuścić
Paryż jest cuuuuuudowny.
A te kafejki z ogródkami na każdym rogu, z krzesełkami zwróconymi w stronę ulicy/placu - zachwycające.

Oj, rozmarzyłam się, trzeba się wziąć w garść.

Mala_Mi 23:17, 27 gru 2012

A ja dziś oglądałam przeceny kurek Noth Face.. dobra marka i zapłakałam że kurtka po przecenie za prawie 1000zł.... też sobie odpuściłam przeliczając to na ogrodowe chabazie
A kurtki z prawdziwym futrem nawet z norki bym nigdy nie nałożyła... nawet za darmo

Ale bardziej mnie zmartwiło Twoje kolano... po prostu kicha.......

Ja bym chętnie pojechała jeszcze raz do Indii
Madzenka 23:24, 27 gru 2012

Gardenarium napisał(a)
Marzenko. a Ty jakie szykujesz niespodziewanki w ogrodzie na wiosnę i lato?

Danusiu:
1.na pewno pergola na taras kuchenny.
2. Wymiana donic przed wejściem do domu- na jasno szare zamiast białych
3. Posadznie kolejnych bambusów do wielkich donic - będą stanowiły ażurową przeslonę
4. W miejsce bambusow graby lub trawy - nadal nie wiem, ale pomyśle o tym jutro
5. Ławeczka przed wejscie
6 wymiana mebli na tarasie kuchennym...
7. Dosadzenie topairu za ścianą wodną...
8. Przesadzeni buka tricolor
9. Założenie warzywnika
10 . Kompostownik
Ufff i to by było na tyle

I może jeśli mi zrobią drogę to przemaluję elewację na białą i ewlewację drewnianą na szary ale to chyba nastąpi dopiero w 2014 Niech się pospieszą bo elwwacja drewniana wymaga konserwacji

Jedyne co jest pewne to punkt 1-4. Reszta zobaczymy czy środków i czasu wysatrczy
Sebek 23:26, 27 gru 2012

Nooo plany masz niezłe - życzę spełnienia wszystkich Najbardziej jednak ciekawi mnie zmiana koloru domu
Madzenka 23:26, 27 gru 2012

Tess napisał(a)
Ja zamiast przewodnika w ręku miałam córkę przy boku, która nas oprowadziła po wszystkich zakątkach Paryża, i tych zadeptanych przez turystów, i tych, gdzie turyści nie mieli odwagi się zapuścić
Paryż jest cuuuuuudowny.
A te kafejki z ogródkami na każdym rogu, z krzesełkami zwróconymi w stronę ulicy/placu - zachwycające.

Oj, rozmarzyłam się, trzeba się wziąć w garść.

Tess właśnie dlatego nie lubie jeździć na wycieczki zorganizowane bo lubie wchodzić w każdą boczną uliczke a tam gdzie mi sie podoba posiedzieć i pogapić się na przechodniów w ten sposób ponownie odkrywałam uroki Madrytu, bo z wycieczką w ogóle mi się to miasto nie spodobało...