Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

kwiatholandii 09:49, 16 kwi 2013

Marzena2007 napisał(a)

Bożenko trawniczek to jest terytorium M wertykuluje, kosi... Ja nawoże, przycinam kanciki...
Ślad po wertykulacji? Widać? filc wyszedł na wierzch.. 8 koszty filcu z 90 m2...
Chyba kabel od wertykulatora lepiej widać...

I fragment M

Marzenko a jaki masz wertykulator? Nie wiem czy wypożyczyć czy kupić. Twój jest godny polecenia?
kwiatholandii 09:54, 16 kwi 2013

Marzena2007 napisał(a)

Joaśka mam na to patent. Robisz spotkanie ogrodowiska u siebie . 30 osób biega po Twoim ogródku z aparatami fotograficznymi i robi fotki przy strzyżeniu bukszpana.... Już ich nic nie zdziwi
Moi sąsiedzi przyzwyczaili się do mojego wariactwa i patrzą się na mnie z rozbawieniem ale i sympatią
A szczotki nie widzieli bo za gabionami siedziałam

Ale się uśmiałam To musi być świetny widok
anula_wn 10:03, 16 kwi 2013

Madżenka, a grabiłaś trawę przed wertykulacją? bo ja wczoraj grabiłam , a M mi mówi, że nie trzeba....
Mala_Mi 10:12, 16 kwi 2013

Marzena2007 napisał(a)

Za pobraniem czy przelewem płatnosć
Ale rechoczą

Na koszt firmy....
Magda70 10:17, 16 kwi 2013

anula_wn napisał(a)
Madżenka, a grabiłaś trawę przed wertykulacją? bo ja wczoraj grabiłam , a M mi mówi, że nie trzeba....

Anula...raczej nie tyrzeba...
grabienie to po wertykulacji...przynajmniej mój tak robi...
Joaska 10:17, 16 kwi 2013

No wczoraj moi sąsiedzi mieli znowu ze mnie ubaw,
ponieważ sadziłam róże, zakupiłam w tym celu - widra budowlane- gdyż są duże i dużo tańsze niż jakiekolwiek doniczki plastikowe, aby wiadro stały sie doniczką należało w nich diury porobić i uchwyt zdjąć, więc sąsiedzi się zastanawiali
po 1. po co tej wariatce tyle wiader,
a po 2 po co ta wariatka wiadra dziurawi i uchwyty urywa!!
No nic - poprostu zrobię furrorę w nowym miejscu zamieszkania!,
skrzynie z paletowych nakładek, wiadra zamiast doniczek ..... M sie coraz bardziej załamuje, bo mu zapowiedziałam, że siedziska w ogrodzie z palet chcę zrobić .....
Pszczelarnia 10:19, 16 kwi 2013

Marzeno, a co potem rośnie w krokusikach?
Evchen 10:48, 16 kwi 2013

Madżen, mam jeszcze jedno pytanie odnośnie żywoplotu grabowego. Tniesz go z obu stron? tzn. od strony ogrodzenia i ogrodu?.. Trzeba go docinać obustronnie?.. nie brałam pod uwagę konieczności docinania od strony sąsiada, a teraz sama już nie wiem.... zdziczeje nie docinany?
kwiatholandii 10:54, 16 kwi 2013

Joaska napisał(a)
No wczoraj moi sąsiedzi mieli znowu ze mnie ubaw,
ponieważ sadziłam róże, zakupiłam w tym celu - widra budowlane- gdyż są duże i dużo tańsze niż jakiekolwiek doniczki plastikowe, aby wiadro stały sie doniczką należało w nich diury porobić i uchwyt zdjąć, więc sąsiedzi się zastanawiali
po 1. po co tej wariatce tyle wiader,
a po 2 po co ta wariatka wiadra dziurawi i uchwyty urywa!!
No nic - poprostu zrobię furrorę w nowym miejscu zamieszkania!,
skrzynie z paletowych nakładek, wiadra zamiast doniczek ..... M sie coraz bardziej załamuje, bo mu zapowiedziałam, że siedziska w ogrodzie z palet chcę zrobić .....

Palety na topie są teraz Dobry pomysł
kwiatholandii 11:11, 16 kwi 2013

Evchen napisał(a)
Madżen, mam jeszcze jedno pytanie odnośnie żywoplotu grabowego. Tniesz go z obu stron? tzn. od strony ogrodzenia i ogrodu?.. Trzeba go docinać obustronnie?.. nie brałam pod uwagę konieczności docinania od strony sąsiada, a teraz sama już nie wiem.... zdziczeje nie docinany?

z obu stron