Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

KasiaWB 00:06, 12 maj 2013

Uff , nadrobiłam ciut ) o tulipanach zapisałam - dziękuję
...program naprawczy... tia... Pracuję nad swoim bo nie daję rady w tym roku wszystkiego pogodzić
Pozdrawiam
Margarete 01:10, 12 maj 2013

Maerzenko dzieki za podpowiedzi w sprawie komarów... a właściwie komarzyc,,, bo to one chlają... pan komar ginie zaraz po kopulacji....ciekawe... cos wtym jest...
Ciekawi mnie twoja propozycja żywopłotu z grabów - ile lat ma ten twój co go widac na zdjęciach ? jakie wysokie sadzonki sadziłaś ? ja po twojej podpowiedzi pobiegałam po internecie i rzeczywiście nawet po 0,9 z l sadzonki 30 cm znalazłam... jeszcze jedno wazne pytanie - jaki szeroki ten żywopłot z grabów jest ? bo jesli nie teraz to może na jesien bym sie zdecydowała ale rabate robie teraz wiec musiałabym odstrony ogrodzenia zostawic odpowiednia szerokość bez roślin> czy to dużo wiecej miejsca niż liguster potrzebuje na szer ?

monteverde 01:39, 12 maj 2013

Marzena2007 napisał(a)

Padało.....
Tylko rewolucję w ogrodzie zimowym zrobiłam i posadziłam jednoroczne....
My na złocie a Ty bidulko w deszczu bez szampana sadziłaś jednoroczne pozdrawiam
kwiatholandii 07:08, 12 maj 2013

Marzena2007 napisał(a)

Odpowiadam..... nie mam sposobu na komary... Gryzą strasznie!!! Mam tylko antidotum po... Smarowałam się dzisiaj rano, bo cała w bąblach....
W radiu dzisiaj mówili, że nie lubią wanili i lawendy. Trzeba sobie balsam i wodę do ciała waniliową lub lawendową kupic. Aha i nie lubią mięty
Warto teź łykać wit B.... Ale ja nie cierpię zapachu ciała po zażywaniuntej wit..... Komary też...

Wanilia pomaga, ale ja nie znoszę tego zapachu na ciele. U nas problem z milionem much

ps. mam tyle do nadrobienia u Ciebie, że hoho Pędzisz jak zawsze
aga_k 10:08, 12 maj 2013

Marzena2007 napisał(a)

Aga wszystko zależy jakie duże kupisz. Małe warto co 10-15 cm sadzić. Zależy jak szybko chcesz mieć efekt zywopłociku albo ile masz kasy...

Dzięki, tak też przypuszczałam ale wolałam się upewnić, szybki efekty byłby super ale chyba w tym przypadku będę musiała poczekać i kupić mniejsze, bo finansowo to dość dużo wychodzi Miłego Dnia
Enya73 10:23, 12 maj 2013

Marzenko, dziękuję serdecznie za odpowiedź w sprawie tulipków
Madzenka 12:21, 12 maj 2013

Buziam wszystkich grupowo, bo widzę źe nie nadązacie
u mnie ciągle leje,... Od piątku była mżawka, wczoraj padało a dzisiaj leje.... Mocno mnie to niepokoi, bo będzie grzyb wszedzie a na dodatek pwenie znów korzenie roślin w moje glinie będą się dusić jak w ubiegłym roku....już pobliska rzeka wylała po ubiegłotygodniowych opadach, za chwilę grozi nam powódź...
Oddam deszcz w dobre ręce....
jotka 12:31, 12 maj 2013

Marzena2007 napisał(a)
Buziam wszystkich grupowo, bo widzę źe nie nadązacie
u mnie ciągle leje,... Od piątku była mżawka, wczoraj padało a dzisiaj leje.... Mocno mnie to niepokoi, bo będzie grzyb wszedzie a na dodatek pwenie znów korzenie roślin w moje glinie będą się dusić jak w ubiegłym roku....już pobliska rzeka wylała po ubiegłotygodniowych opadach, za chwilę grozi nam powódź...
Oddam deszcz w dobre ręce....

A deszcz na nocki mogę przygarniać
Lukas 12:32, 12 maj 2013

U mnie też już skrzyp się pojawia, niestety
Kiedyś słyszałem, że jak się go teraz nie pozbędzie doszczętnie to pózniej już bardzo ciężko...
AniaDS 12:45, 12 maj 2013

U nas też leje i leje. A tu co za dużo to niezdrowo .