Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

Madzenka 23:02, 19 gru 2012

asc napisał(a)
Już wszystko wiem...zakupy, bombki dopiero w piątek ale z doradztwem, prawka C. nie che robić... (nie rozumiem tego zupełnie) i przerost treści nad formą = kolanko.... W Czechach na nartach nie jeździłam i nie jeździłam też w Karpaczu i Szklarskiej... nam najbliżej w małe pseudo Alpy to na Chopok na Słowacji... zresztą uwielbiam tam jeździć.... długie i dużo tras.. urozmaicone... można poza traske myknac i po muldach.. i na gigantówce... polecam..warto Może kiedy się umówimy To tak w połowie drogi między nami

Tess 23:12, 19 gru 2012

Ja też nie rozumiem, dlaczego ktoś nie chce robić prawka, ale mam taki sam problem.
Córa zrobiła prawko niezwłocznie, kiedy skończyła 18 lat, a syn ani myśli.
A jest już bardzo dorosły.
Inna sprawa, że w jego przypadku potrzeba posiadania prawa jazdy w celu ułatwień komunikacyjnych jest faktycznie iluzoryczna.
Często szybciej jest komunikacją miejską (bo bez korków - mamy buspasy), nie trzeba myśleć o parkowaniu (syn pracuje w centrum, tam jest strefa płatnego parkowania), więc samochód na codzień nie jest mu niezbędny czy potrzebny.
A posiadanie uprawnienia dla samego posiadania jakoś go nie przekonuje.
agniecha973 23:41, 19 gru 2012

Marzena2007 napisał(a)

Szukam, ale nie widzę. Zapytam jeszcze raz. Gdzie jeździsz na narty do Czech? Masz jakieś sprawdzone miejsca?

Aga jakże mogłam zapomnieć ale to wstręt do sniegu oczy mi przesłonił
Rankinb by Madżenka:
1. Spindlerowy Młyn- najbardziej lubię, takie małe Alpy
2. Rokitnice
3. Harachov (tylko ze względu na bliskość od domu rodzinnego )
4. Jańskie Łaźnie - dla większości Wroclawian najlepsze miejsce - ale nie dla mnie po sobocie, kurcze nigdy tego miejsca nie lubialam!!!
5.Pec

I wiele wiele innych miejsc.
Polecam stronę
http://www.holidayinfo.cz/zima/isnih.php?ro=1&cntry=1&rg=0&loc=0&sub=0&cat=45&lang=7

Nie znam Słowacji, bo mam za daleko, wolę w Alpy juz pojechać
Niestey nie polecam Szklarskiej ani Karpacza, aż serce krwawi o to moje rodzinne strony....

Niestety my też wolimy czeskie trasy i obsługę. Lepiej wszystko funkcjonuje. Korzystam z podanej stronki, a jakże! Tylko, że my wybieramy miejsca dla początkujących, typu Bedrichov, Paseky, Cerna Ricka. Ja poza poziom początkujący raczej nie wyjdę Dla mnie musi być na stoku szeroko i płasko i pusto na dodatek
Rench 00:10, 20 gru 2012

Hej Marzenko !
Pozdrowienia od Ciebie przekaże jutro,a dlaczego to u mnie poczytaj
Ja dopiero jutro po choinkę się wybieram
Ale jeszcze nie jest tak późno chyba...
Mala_Mi 00:14, 20 gru 2012

Agnieszka.. a dlaczego masz nie wyjść za taki poziom????? Brednie gadasz.... szkoda, że mam do Ciebie tak daleko.....

Renatka jutro po choinkę..a ja też jeszcze nie kopiłam i będę mieć drapaka....

Madzenko..sorki, że u Ciebie
agniecha973 00:26, 20 gru 2012

Ania, bo ja cykor jestem i bardzo asekuracyjnie jeżdżę, albo raczej zjeżdżam Śmieją się ze mnie, że ja robię 3x dłuższą trasę na stoku, bo ja większość czasu jadę w poprzek trasy co nieco tylko w dół, żeby się za mocno nie rozpędzić, he he.
Slawko 00:44, 20 gru 2012

Cholerka... ale wy macie tempo Niedawno gratulacyje składałem, bo tysiączek był a już się seteczka szykuje Bombki dosłownie MEGA Wiedziałem od razu, że jak zobaczysz zdjęcia u Danusi na wątku, to nie przejdziesz obok nich obojętnie Pozdrawiam ciepło
Evchen 02:42, 20 gru 2012

Mignęła mi Madżenka w bandażach.. a później bombki.. bombastyczne bombki
Ale chyba nie zwichnęłaś nogi wieszając bombony na choince?
Buziam. Obrazkowe pismo przerobiłam
Lecę na kominki
Madzenka 07:13, 20 gru 2012

Agniecha do nauki to najlpeszy jest u nas Zeleniec - płasko a jak zdobędziesz trochę umiejętności to bardziej nachylone trasy też są proste. Do nauki chyba byłby najlepszy Puchatek w Szklarskiej tylko te kolejki pod wyciągiem.....
Z Czeskich też fajna niebieska trasa jest w Harachovie (ale z lewej strony stoku) w Spindlu na Świetym Piotrze na niebieskiej dziki tłum i trzeba się strasznie rozpychać. Polecam niebieską na Miedwiedinie (też spindlerovy młyn). Które przejście graniczne masz najbliżej? W Rokitnicach też fajne wypłaszczone są neibieskie trasy.

Jak będziesz się wybierać to daj znać na prive poradzę
Madzenka 07:14, 20 gru 2012

Evchen napisał(a)
Mignęła mi Madżenka w bandażach.. a później bombki.. bombastyczne bombki
Ale chyba nie zwichnęłaś nogi wieszając bombony na choince?
Buziam. Obrazkowe pismo przerobiłam
Lecę na kominki

Oj mignęłam , mignęłam buziam