Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród niby nowoczesny ale...

Ogród niby nowoczesny ale...

Magda70 13:40, 21 maj 2014

Jagodaa napisał(a)
Magda, rewelacja! Pewnie się narażę (w każdym razie nie Tobie), ale to pierwsze lustro w ogrodzie, które mi się podoba, doszłam do wniosku, że to dlatego, że sięga do samej ziemi. Rabata pięknie się dwoi, nie ma efektu dziwnej dziury . Czosnki, tulipany, szarości, fiolety, żwirki, granity super!
A wiesz, że w niedzielę oglądaliśmy naszą jabłonkę i pM stwierdził, że dałoby się rozpiąć, bo taki pomysł mi chodził po głowie, żeby skompresować "sad" . Tylko coś mu gałęzi brakowało na jednej stronie. Może by doszczepić cosik? .

Jagoda...padam do stóp
Doszczepić coś do jabłonki??? Oj...nie wiem nic na ten temat..może wypuści jakąś gałązkę? To się ją podegnie troszkę. Ja tak ze śliwą robię. Widać na zdjęciu, że też brakuje ale ma już młode i będę je właśnie naginać.

Rench napisał(a)
Złotą rączkę masz w chacie
Świetnie wychodzi wam to wszystko,normalnie "zazdraszczam" ale tak pozytywnie
Pokazuj jeszcze.....

Reniu, no mam złota rączkę. Trzeba ją (go) czasami zmotywować....bo ma chwile zwątpienia ale daje radę

agniecha973 napisał(a)
A ja dziś rano oglądałam zdjęcia i nie pojęłam tej aluzji o odbiciu lustrzanym tarasu. Ale obciach. Wchodzę teraz, a to lustro prawdziwe.

Ha ha...obciach? No proszę Cie! Obciach to w skrzyniach mam...sadziłam 5 czy 6 ziemniaków a wylazły tylko 3!! Dasz wiarę?? A mówiłaś, że podwoiłam nasadzenia ha ha...i nic z tego. Dobre i 3 szt
Magda70 13:44, 21 maj 2014

izabela75 napisał(a)
A jeszcze jedno pytanie mam

Jaka to płyta na której przykleiliście lustro????

Fajnie to macie rozwiązane, chyba zrobię podobnie. moje lustro ma 160: 160 ale też chcę je tak zamontować.Pokazałam eMowi, myślałam że może w ten weekend zrobi ale nic z tego (praca!!!)

Iza płyta jest gipsowa wodoszczelna.
Aha...ta rama jest na nogach - wkopanych- zabetonowanych na kotwach.

Juzia_G napisał(a)
Fiu fiu!

dorciabe napisał(a)
Magda ja bym szła przez lustro masz tam drugi ogród fajne takie oszukaństwo ja zupełnie nie mam miejsca na lustro, a chciałabym, chciała...

Sama się łapię na tym oszukaństwie...mam wrażenie przez ułamek sekundy, że mam przejście
Dorcia...może gdzieś się uda wcisnąć lustro??
Magda70 14:02, 21 maj 2014

beta napisał(a)
no, no ,daje Koleżanka czadu!!!!!!...gratki dla eMa...zdolny ci on, zdolny

zadowolona z bodziszka jesteś?

super wygląda ta limonkowa kocanka/ kacanka (nigdy nie wiem jak jes tprawidłowo)...moja Mama wsadziła ją z różowymi pelargoniami...napatrzeć się nie mogę na to połączenie

bosssko Pani ma!!!!!!

aaaaa...miałm jeszcze pisać, że od pierwszej mojej wizyty u Was , ogród wydał mi się cudny, i tak się samam zastanawim jak cos ładnego może być jeszcze ładniejsze...a jednak

Beata, z bodziszka jak na razie jestem zadowolona
Zapytałam Anie Monte może mi go zidentyfikuje...
Kocanki limonkowe tez mi się podobają...no to mama Twoja też ogrodowiskowa się robi ha ha
I dzięki za pochwały...kadzisz mi i kadzisz...już nie wiem jak mam dziękować

Magda_ napisał(a)
FIU FIU ale dobre masz w tym roku pomysły ogród już wydawał się gotowy ale teraz to będzie .... czadowo

Madzia...ogród przed domem to fakt...tam było prawie gotowe ale taras prosił się do przeróbki już jakiś czas.
Nawet nasz sąsiad - nota bene architekt miejski - w tamtym roku jak malowaliśmy dom na biało-szaro kręcił nosem...że nie pasuje, że troszkę się gryzie, że powinno być inaczej. Ale ja to robiłam pod kątem tegorocznych zmian na tarasie. Wiedziałam w jakim kierunku pójdę. No i teraz jak zagląda przez płot to mówi - taaa teraz to już pasuje. Wygląda super. Że teraz rozumie o co mi chodziło. Uff...
Magda70 14:04, 21 maj 2014

WilczaGora napisał(a)

no nie mogę .... rewelacja !!!! (różowe buciki Pani fotografki tez rewelacja i psinka też rewelacja )

Wilcza Ewo ...buciki robocze już nowe zakupione ha ha ale czekam na trawkę. Teraz te wysłużone dobijam...
a to obok moich nóg to nasz tygrys KOT a nie psina ha ha ha
beta 14:04, 21 maj 2014

nie dziękuj...wszak to sama prawda
Tess 14:05, 21 maj 2014

łaaaał, ale szał!
Lustro wymiata!

Tempo prac mnie powaliło chyba równie mocno, jak efekty
ewakatowice 14:07, 21 maj 2014

Zrobiłam sobie kawke i przyszłam do pięknego ogrodu
buziaki pracowitej Madzi zostawiam
izabela75 14:35, 21 maj 2014

OOOO to zaryzykowaliście z tą płytą, bo ona może i wodoszczelna ale jednak to kartongips.Ale ja się nie znam

Ogólnie pięknie jest, już się nie mogę doczekać aż u mnie też tak bedzie

Całuski
Pszczelarnia 14:37, 21 maj 2014

Bodziszek korzeniasty? A jego liście tak specyficznie "pachną"?
beta 14:40, 21 maj 2014

Madziula, jak Ania dokona identyfikacji to daj znać...bo wiesz, ja mam tez takie