Widzę,że wątek kwitnie,piękne Anno będzie co podziwiać w sezonie.Zmiany,zmiany i zmiany ,aż miło i mili ludzie chętni gonić z pomocą .Zauważyliście to wspaniałe dziś tak rzadkie zjawisko ...???Oczywiście mam na myśli nie tylko tę tu pomoc ,ale wszędzie moc pomocy
Powiem jak ja to widzę , ponieważ to miejsce jest mocno zacienione to należy go rozjaśnić i pomyślałam o kolorze białym
- hortensje lub różaneczniki w kolorze białym;
- jasnozielone biało obrzeżone funkie,
- z przodu rabaty trzy kule różnych wielkości , przy wejściu do domu po jednej na każdą ze stron,
- na stronę bardziej oświetloną (czyli lewa ratatka) klon zwyczajny 'Globosum' lub catalpa 'Nana' (drzewa do małych ogrodów)
Nie umieściłam jałowców na rysunku ale pomyślałam , że można je pięknie poprzycinać i nie muszą usuwać się z tego miejsca. Przed nimi mogą pojawić się różaneczniki bądź hortensje.
Przy wejściu do domu po słupkach może piąć się bluszczyk zielony (wcześniej pomyślałam o róży pnącej różowej ale one lubią dużo słoneczka ). Na lewej rabacie na bluszczyka można puścić clematisa białego.
Zamiast funki w te miejsca można dodać żurawkę citronellę (również rozświetli miejsce choć nie wiem czy poradzą sobie po prawej stronie rabatki)
Wiosną mogą zakwitać tutaj tulipany i krokusy koniecznie białe tak jak napisałam na rysunku
W zasadzie chciałam pokazac jak niedokładne sa programy i jak wiele podstawowych funkcji brakuje.... W gardenie nie mogę przyciąc drzewa ani krzewu na fotoplanie... tragedia....
I w rezultacie wyszło takie coś
Wielkie drzewo, zlane bukszpany... projekt fajny a efekt przez ten program zniechęcający.
no właśnie,wielkie drzewo) ale wszystko ok., Sylwia na słupy wieszam funkie i ładnie się zwieszają,jeszcze prawa strona dziewczyny i będzie ok.)), co pod tym świerkiem bo go podgoliłam, aha i czy zamiast bluszczyka może być róża New Dawn? lub biała Kiftsgate?