Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój kawałek raju

Mój kawałek raju

Elfik 20:26, 08 sty 2012

Ania! Gdzie Ty??? Martwię się, bo petardy miałaś wypóbować... Jesteś cała i zdrowa???????
monteverde 20:48, 08 sty 2012

Jestem zdrowa i nic mi nie jest, musiałam zrobić kolację U Marysi Kalinowskiej śnieg, a ja wczoraj zebrałam całą beczkę deszczówki do podlewania domowych bo u mnie wiosennie rozmawiałam z przyjaciółką z Niemiec u nich kwitną forsycje koreańskie, śnieżniki i krokusy i jedna róża jej zakwitła w ogrodzie
Wielkanoc 2011
barbara_kraj... 20:58, 08 sty 2012

A u mnie tak paskudnie dziś było, że nosa z domu nie wyściubiłam, nie mówiąc o wypadzie na działkę!
Nie zdziwię się, jak jutro kwitnące przebisniegi zobaczę, bo już kilka dni temu kiełki się pokazały
Marta 21:12, 08 sty 2012

Pokaźna kolekcja ślicznych kwiatuchów Pozdrawiam
justi 21:27, 08 sty 2012

Śliczne te kolaże kwiatowe.
...czyzby zima odpusciła? ja myślę, że jeszcze posypie i przymrozi, ale w sumie nad morzem łagodniejszy klimat macie
monteverde 21:58, 08 sty 2012

mnie się do zimy nie spieszy, a jak ma już być, to niech będzie łagodna a tu jeszcze kwiecień

EPODLAS 11:34, 09 sty 2012

Aniu, przejrzałam dzisiaj początek Twojego wątku ( a jest co czytać u Ciebie). Twoja kolekcja warzyw i owoców imponująca. Na stronie 2 oprócz pomidorków ( po prostu szczena mi opadła) i lilii jest zdjęcie powojnika. Mam taki sam, tylko nie jestem pewna co to za on. To był mój pierwszy powojnik, a sama wiesz, że na początku nie przywiązujemy tak bardzo wagi do tego co kupujemy. Ważne, żeby było i kwitło. Mój warzywniak skromny areałem, ale musi sporo pomieścić. Zieleni się teraz na nim saladera. W kompostowniku rój dżdżownic. Mają super warunki. Jest ciepło i wilgotno. Okryłam kompostownik żeby miały cieplej. Takiego roju tych pracowitych stworzeń jeszcze nie widzialam.
Joku 11:56, 09 sty 2012

Aniu, dziękuje za twoje kibicowanie przy tworzeniu mojej wizytówki. Ten lilak w przedogródku, o którego pytałaś to lilak Meyera 'Palibin'.
Piękne kolaże u ciebie podpatrzyłam. Masz z czego je tworzyć.
monteverde 16:02, 09 sty 2012

EPODLAS napisał(a)
Aniu, przejrzałam dzisiaj początek Twojego wątku ( a jest co czytać u Ciebie). Twoja kolekcja warzyw i owoców imponująca. Na stronie 2 oprócz pomidorków ( po prostu szczena mi opadła) i lilii jest zdjęcie powojnika. Mam taki sam, tylko nie jestem pewna co to za on. To był mój pierwszy powojnik, a sama wiesz, że na początku nie przywiązujemy tak bardzo wagi do tego co kupujemy. Ważne, żeby było i kwitło. Mój warzywniak skromny areałem, ale musi sporo pomieścić. Zieleni się teraz na nim saladera. W kompostowniku rój dżdżownic. Mają super warunki. Jest ciepło i wilgotno. Okryłam kompostownik żeby miały cieplej. Takiego roju tych pracowitych stworzeń jeszcze nie widzialam.

To jest powojnik Duchness of Edenburg, 2 kwitnienie, pierwsze jest pełne
monteverde 16:21, 09 sty 2012

Tak Jolu myślałam w starym ogrodzie też go mam, a podcinasz troszeczkę czy nie?
Dzisiaj byłam na ogrodzie i troszeczkę cyknęłam fotek, faktycznie pigwowiec też ma pączki, ale zdjęcie trochę nie wyraźne mi wyszłono i co jeszcze kwitnie, oczywiście bratki, pierwiosnki, ciemiernik. Dzisiaj u mnie +4 st.C.

szczypiory pokazują krokusy