Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój kawałek raju

Mój kawałek raju

monteverde 22:28, 19 kwi 2012

hanka_andrus napisał(a)
Masz piękną wiosnę! Szok,ponieważ u mnie po krokusach teraz pustka prawie. Co to znaczy, zaniedbać ogród,Zanim z powrotem dojdzie do jakiego takiego wyglądu,rok musi minąć. A jak przyjdzie mróz i
wymrozi?
Odpukać w nie malowane.
Pomału doprowadzam ogród do porządku,ale jeszcze dużo roboty.....

Haniu jak u Ciebie kwitły krokusy w ilości multi, multi to j dostałam ślinotoku, bo u mnie chociaż posadziłam sporo, zakwitło mało, po woli i u Ciebie się odrodzą, co ja wiem, to trzeba jednak wykopywać na przesuszenie, bo na następny rok nie są takie pełne i sadzić w sierpniu na nowo
monteverde 22:30, 19 kwi 2012

Celina napisał(a)
Hiacynty w ilościach hurtowych na jesieni !! postanowione a mówiłam, że już nic nie kupię

Celinka ja sobie tak zawsze mówię:" zarzekała się świnia g..... nie jeść.." i co zobaczę a w oko wpadnie jest już moje, kosztem czasami pewnych wyrzeczeń także nie żałuj sobie czegoś , co sprawi Tobie radość
an_tre 22:30, 19 kwi 2012

Aniu powalasz mnie codziennie na kolana, ze nie mam odwagi się odzywać Wszystko kwitnie pięknymi kolorami i tak zielono już u was...a Ty jeszcze ściągasz co i rusz nowe okazy będzie u Ciebie bajkowo
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
monteverde 22:31, 19 kwi 2012

asc napisał(a)
my hurtowniczki..... tylko kiedy to posadzić...a druga sprawa gdzie

no u mnie zaczyna się też ten problem, miejsce po folii już zapełnione prawie Ania czekam na wiadomość na priv
kaisog1 22:31, 19 kwi 2012

Ania gdzie Ty zmieścisz te zakupy????
hanka_andrus 22:33, 19 kwi 2012

Zawsze wykopywałam,ale w ostatnich latach choroby męża, nie było głowy do ogrodu. Wyginęły mi i tulipany i hiacynty,Muszę jeszcze w tym roku nadrabiać jednorocznymi.
Ale się zawzięłam i latem mieczykami będę się cieszyć.A póki co ......pierwiosnki i szafirki.
monteverde 22:37, 19 kwi 2012

bogumila_bienko napisał(a)
Hiacynty -marzenie!!!Zapach chyba niesamowity -taka ilość.Aniu,a te piękne białe narcyzy jeszcze nie kwitną?
Bogusiu na jesieni wszystko przesadzałam na obrzeża rabat, już zaczynają ale jeszcze nie te białe, tylko te zakwitły jeszcze, widziałam,że są jakieś w pąkach
jak zrobiłam zdjęcia , to stanęłam kolo hiacyntów nawet się nie schylałam, był śliczny zapach
monteverde 22:41, 19 kwi 2012

an_tre napisał(a)
Aniu powalasz mnie codziennie na kolana, ze nie mam odwagi się odzywać Wszystko kwitnie pięknymi kolorami i tak zielono już u was...a Ty jeszcze ściągasz co i rusz nowe okazy będzie u Ciebie bajkowo

E tam Aniu nie hurtowo, ale dokupiłam kilka jeszcze goryczek, bo byla fajna cena, jeżówek, skrzydlinkę, wiązówkę półpełną, świecznicę, ostrogowce , krwawnik i takie tam jeszcze drobiazgi
Sebek 22:43, 19 kwi 2012

Aniu - ale cudna wiosna u Ciebie
barbara_kraj... 22:46, 19 kwi 2012

Ho, ho, ho! Twój ogród jak z gumy, wszystko pomieści!
Tak sobie myślę, że warzywka ograniczyć musiałaś, aby kwiiatom miejsce zrobić/))
Ja zamówiłam niewiele ale dostawa dopiero po długim weekendzie majowym, a miła być po 20 kwietnia! Ponoć rośliny podrosnąć muszą, bo marne jeszcze.
A goryczki jakie, i gdzie?