Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

Enya73 21:44, 14 sie 2013

Syla napisał(a)

bardzo cieszą takie słowa choć ja wiem swoje .... a na występy telewizyjne nie liczę .... Robię swoje i z niecierpliwością czekam na moment kiedy założę świeży trawnik , zapalę lampki w ogrodzie .... puszczę wodę w gabionie i położę się w altanie na hamaku z książką i zasnę

w między czasie ogród sam będzie się podlewał :

Twoje marzenia już niebawem się spełnią, zobaczysz, jak to przeleci. Podziwiam za odwagę, żeby realizować z taką konsekwencją marzenia. Ja też chętnie bym obejrzała Twój ogród w Maji

Pozdrawiam serdecznie
Syla 21:45, 14 sie 2013

paniprzyroda napisał(a)
Witam! Twój piękny ogród podglądam systematycznie, śledzę zmiany i podziwiam konsekwencję w doborze roślin. Jeśli można, to mam pytanie. Za placykiem żwirowym z huśtawką rosną miskanty i hortensje. Hortensje to chyba anabelki (popraw mnie, jeśli się mylę), a jakie miskanty? Mam placyk ze starej kostki brukowej i cegły, małe cisy wokół w dwu zachodzących za siebie półkolach. Chciałabym posadzić za cisami coś, co szybko urośnie i wysłoni placyk. Skopiowałabym... Pozdrawiam.

Bardzo proszę to anabelki i miskanty gracillimus ....dzisiaj dosadziłam tam w jednym punkcie jeżówki białe z lekko żółtawym środeczkiem .... o takie

nawet mi się podoba tylko jeden szkopuł .... za mało jeżówek ....
Syla 21:49, 14 sie 2013

Gabisia napisał(a)
Jejku, jaki piękny ten żywopłot z choiny!
Gdybym miała miejsce zdecydowałabym się na taki...

Ta choina również mnie kupiła a ja potem ją Finka swój żywopłot choinkowy pokazywała nie tak dawno w programie Maji i miała całkowitą rację ..... ona po przycięciu pięknie się zagęszcza i przypomina bardzo cisa .... Dlatego skusiłam się na dodatkową ścianę choinkową ale jeszcze młodziutkie i dlatego tak często nie pokazuję
Syla 21:52, 14 sie 2013

Enya73 napisał(a)

Twoje marzenia już niebawem się spełnią, zobaczysz, jak to przeleci. Podziwiam za odwagę, żeby realizować z taką konsekwencją marzenia. Ja też chętnie bym obejrzała Twój ogród w Maji

Pozdrawiam serdecznie

z Mają to za wysokie progi ..... ale mam nadzieję , że to co napisałam spełni się już niedługo .... i będziemy się mogły spotkać u mnie na jakimś spotkanku .....
AgnieszkaW 21:55, 14 sie 2013

Syla, w "Mai" prezentowane są czasem o wiele mniej ciekawe ogrody niż Twój, więc absolutnie nie rozumiem twoich kompleksów - więcej odwagi dziewczyno, bo masz pięknie
Enya73 21:57, 14 sie 2013

Syla napisał(a)

z Mają to za wysokie progi ..... ale mam nadzieję , że to co napisałam spełni się już niedługo .... i będziemy się mogły spotkać u mnie na jakimś spotkanku .....

Oj nie bądź taka skromna, widziałam w Maji takie ogrody, które mnie kompletnie nie zachwyciły, a Twój wciąż zachwyca. Poza tym chyba wielkość ogrodu jest taka dosyć typowa i wiele osób szuka właśnie inspiracji dla takiej powierzchni.
Syla 22:07, 14 sie 2013

Enya73 napisał(a)

Oj nie bądź taka skromna, widziałam w Maji takie ogrody, które mnie kompletnie nie zachwyciły, a Twój wciąż zachwyca. Poza tym chyba wielkość ogrodu jest taka dosyć typowa i wiele osób szuka właśnie inspiracji dla takiej powierzchni.

Anitko bardzo dziękuję ....
paniprzyroda 22:09, 14 sie 2013

Dzięki. Jeżówki śliczne. I bardzo tam pasują.
Syla 22:11, 14 sie 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Syla, w "Mai" prezentowane są czasem o wiele mniej ciekawe ogrody niż Twój, więc absolutnie nie rozumiem twoich kompleksów - więcej odwagi dziewczyno, bo masz pięknie

I Tobie Agnieszko pięknie dziękuję ....
Syla 22:12, 14 sie 2013

paniprzyroda napisał(a)
Dzięki. Jeżówki śliczne. I bardzo tam pasują.

nie było więcej ... zakupiłam jedynie 5szt ..... tylko mają długie łodygi i się wyginają ..... choć jak żywopłot cisowy podrośnie a one przeżyją to będą łepki podpierać na nim