Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

Syla 21:08, 14 sie 2013

marzena napisał(a)
Syla, ja też mam pytanie związane z choiną kanadyjską...
no, wyglada bardzo pięknie
powiedz mi, jak gęsto sadzilaś ten żywopłot z choiny ? chcę u siebie wykonać kawałek takiej zasłony i właśnie się zastanawiałam nad tym, a tu widzę u Ciebie choinę
no i czy ciachasz ją trochę ( myślę , ze tak) i ile ma lat ? i ewentualnie inne szczegóły uprawy podaj...u mnie bedzie na trochę wilgotnym terenie ale podobno nawet to 'lubi'
Pozdrawiam miło i nie przepracowuj się tak bardzo perfekcjonistko

Wilgotno lubi jak najbardziej .... u mnie rośnie na słońcu ale pewnie intensywniejszą barwę zieleni będzie miała w półcieniu lub w cieniu bo takowe warunki również lubi .....

Te pokazywane na zdjęciach sadzone są co 1m , w innym miejscu mam posadzone co 70cm .....

Ciacham ją co sezon i ładnie się zagęszcza ..... i czubki również ale odrobinkę tylko aby było równo górą na razie .....

Sadziłam w 2011 roku ..... a kupiłam takie ....dlatego nie mam pojęcia jak stare już są
Tak dla porównania ....
Zdjęcia z 2011 roku

marzena 21:10, 14 sie 2013

Sylwia, dzięki ! ależ wyczerpujące info ! i jaki expres !
Syla 21:11, 14 sie 2013

Bogda napisał(a)
Syla Ty naganę dla siebie?co przeskrobałaś?

Słuchaj co ile sadziłaś serby?i w jaką ziemię?jak do iglaków?i jaki dół kopac dla nich?chce zamówic w necie, bo u mnie ni mataka wiocha...ale małe i nie wiem jaki start im dać?codziennie potem podlewać?czy może odpuścić teraz i na wiosnę?

Ziemia ogrodnicza ... nie do iglaków , dół taki jak bryła korzeniowa x 2 - chyba wystarczy i podlewać nie zalać .....

Serby mam posadzone co 1m ale ja mam z nich żywopłot .... jeśli nie żywopłot to można co 1,5m
Syla 21:14, 14 sie 2013

marzena napisał(a)
Sylwia, dzięki ! ależ wyczerpujące info ! i jaki expres !

Taka dzisiaj zakręcona jestem .... z obrotów jeszcze nie zeszłam ..... znalazłam stare zdjęcia przy okazji szukania choin
Matka 21:17, 14 sie 2013

A jeszcze powiedz jak szybko one rosną??szybciej niż tuje?może te lepiej niż serby?już nie wiem
Pawlus 21:19, 14 sie 2013

Odwiedzam, czytam i zachwycam się ogrodem na bieżąco. Jest tak obłędnie, że nawet te roboty budowlane nie przeszkadzają. A co to będzie jak już wszystko się skończy Nie ma u Ciebie rabatki, która mnie nie urzeka. Tyle pomysłów od Ciebie można zaczerpnąć.
Chętnie zobaczyłbym Twój ogród w Mai.

Pozdrawiam
Syla 21:23, 14 sie 2013

Bogda napisał(a)
A jeszcze powiedz jak szybko one rosną??szybciej niż tuje?może te lepiej niż serby?już nie wiem

wydaje mi się , że porównywalnie ...... musisz wiedzieć , że jak posadzisz to ona się będzie adoptować w miejscu jakiś sezon .... dopiero będziesz widzieć jakiś ruch w kolejnym ..... tak to jest z nimi
Syla 21:30, 14 sie 2013

Pawlus napisał(a)
Odwiedzam, czytam i zachwycam się ogrodem na bieżąco. Jest tak obłędnie, że nawet te roboty budowlane nie przeszkadzają. A co to będzie jak już wszystko się skończy Nie ma u Ciebie rabatki, która mnie nie urzeka. Tyle pomysłów od Ciebie można zaczerpnąć.
Chętnie zobaczyłbym Twój ogród w Mai.

Pozdrawiam

bardzo cieszą takie słowa choć ja wiem swoje .... a na występy telewizyjne nie liczę .... Robię swoje i z niecierpliwością czekam na moment kiedy założę świeży trawnik , zapalę lampki w ogrodzie .... puszczę wodę w gabionie i położę się w altanie na hamaku z książką i zasnę

w między czasie ogród sam będzie się podlewał dziękuję Paweł ... serdecznie pozdrawiam
Gabisia 21:34, 14 sie 2013

Jejku, jaki piękny ten żywopłot z choiny!
Gdybym miała miejsce zdecydowałabym się na taki...
paniprzyroda 21:35, 14 sie 2013

Witam! Twój piękny ogród podglądam systematycznie, śledzę zmiany i podziwiam konsekwencję w doborze roślin. Jeśli można, to mam pytanie. Za placykiem żwirowym z huśtawką rosną miskanty i hortensje. Hortensje to chyba anabelki (popraw mnie, jeśli się mylę), a jakie miskanty? Mam placyk ze starej kostki brukowej i cegły, małe cisy wokół w dwu zachodzących za siebie półkolach. Chciałabym posadzić za cisami coś, co szybko urośnie i wysłoni placyk. Skopiowałabym... Pozdrawiam.