Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

ewa004 20:20, 14 sie 2013

Pozdrowionka Sylwuś zostawiam

Syla 20:37, 14 sie 2013

ewa004 napisał(a)
Pozdrowionka Sylwuś zostawiam

buziak
monteverde 20:40, 14 sie 2013

Syla, Ty zwolnij troszeczkę, bo czytam, że ręcę posłuszeństwa odmawiają ogród i tak masz wypieszczony buziam
Madzenka 20:41, 14 sie 2013

Syla jesteś w swoim żywiole gdy szalejesz
Ja jednak widzę, źe gdy się spieszę popełniam błedy... Dopiero co posadozna rabata do zmiany... Więc teraz chodzę, oglądam z każdę strony i myślę.
I powiem I, że takie niespiszne poprawianie ogrodu daje największa frajde. W ubiegłym roku miałam chwile zwątpienia a teraz wypoczywam w ogrodzie. Hm no dzisiaj się unorałam przy wyrywaniu chwastów za płotem przy drodze.....
Syla 20:42, 14 sie 2013

kasiula79 napisał(a)

Z tym przesadzaniem i rozdawaniem jestem bardzo do Ciebie podobna - ostatnio jak kupowalismy z M rośliny to zapytał mnie dla kogo tym razem je kupujemy (kupowałam oczywiście dla siebie )

pozdrawiam

hehehehe dobre .... mój pyta czy na długo to posadziłam
Syla 20:47, 14 sie 2013

Marzena2007 napisał(a)
Syla jesteś w swoim żywiole gdy szalejesz
Ja jednak widzę, źe gdy się spieszę popełniam błedy... Dopiero co posadozna rabata do zmiany... Więc teraz chodzę, oglądam z każdę strony i myślę.
I powiem I, że takie niespiszne poprawianie ogrodu daje największa frajde. W ubiegłym roku miałam chwile zwątpienia a teraz wypoczywam w ogrodzie. Hm no dzisiaj się unorałam przy wyrywaniu chwastów za płotem przy drodze.....

Doszłam już wcześniej do podobnych wniosków .... i cóż .... znów ten sam błąd .... no ale nie ma tego dużo ..... Lepiej je podlewać w gruncie niż w doniczkach a te roślinki malutkie dlatego rąk nie załamuję jutro ziemię przekopuję i na nowo posadzę

również u mnie dzisiaj akcja chwast i czyszczenie śrubek , taśm itp. po budowie

a miały być tylko kule bukszpanowe na brzozowej i małe co nie co ....ach nie mam już siły do tej kobiety

Syla 20:50, 14 sie 2013

monteverde napisał(a)
Syla, Ty zwolnij troszeczkę, bo czytam, że ręcę posłuszeństwa odmawiają ogród i tak masz wypieszczony buziam

Ania ..... zwalniam ..... muszę odchwaścić po urlopie bo już mnie po malutku liście lip zasypują ..... będzie dobrze .... w zimie odpocznę
marzena 20:52, 14 sie 2013

Syla, ja też mam pytanie związane z choiną kanadyjską...
no, wyglada bardzo pięknie
powiedz mi, jak gęsto sadzilaś ten żywopłot z choiny ? chcę u siebie wykonać kawałek takiej zasłony i właśnie się zastanawiałam nad tym, a tu widzę u Ciebie choinę
no i czy ciachasz ją trochę ( myślę , ze tak) i ile ma lat ? i ewentualnie inne szczegóły uprawy podaj...u mnie bedzie na trochę wilgotnym terenie ale podobno nawet to 'lubi'
Pozdrawiam miło i nie przepracowuj się tak bardzo perfekcjonistko
AgnieszkaW 20:55, 14 sie 2013

No ślicznie Syla masz, trawy cudnie kwitną. U mnie jeszcze nie, bo mam niestety te odmianę rozplenicy, która kwitnie we wrześniu. Pozdrawiam serdecznie
Matka 21:02, 14 sie 2013

Syla Ty naganę dla siebie?co przeskrobałaś?

Słuchaj co ile sadziłaś serby?i w jaką ziemię?jak do iglaków?i jaki dół kopac dla nich?chce zamówic w necie, bo u mnie ni mataka wiocha...ale małe i nie wiem jaki start im dać?codziennie potem podlewać?czy może odpuścić teraz i na wiosnę?