Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

Syla 12:08, 14 sie 2013

dorotka_z napisał(a)
Sylwia, łał, ale jesteś szybka!
Pięknie dziękuję. Też mi się bardzo podoba, jest taka, hmm, koronkowa

I przycinasz boczki i czubki? Jak myślisz, można taki żywopłot utrzymać docelowo na wysokości 1,5-2 metry? I, przepraszam, że tak męczę, jaką szerokość zajmują u Ciebie i jak gęsto sadziłaś?

Kurcze, głupio mi, ze tyle pytań, ale nie znam nikogo innego, kto ma taki zywopłot

Pytaj .... kto pyta nie błądzi a po co niby jest to forum

Tnę na żywopłot - taki był zamysł ....
Posadziłam w tym miejscu co 1 m ale dla uzyskania zdecydowanie szczelniejszego żywopłotu co 70-80cm .....
W drugim miejscu posadziłam co 70cm ale kupiłam zdecydowanie mniejsze drzewka .....

Można utrzymać docelowo na wysokości 2m ..... 1,5 to troszkę chyba za krótki ... tak mi się wydaje ... ale również można. Jak dla mnie to 2,5m wys .... jest super .....

W tym sezonie czubków nie obcinałam bo zapomniałam z pośpiechu ale ciachnę kolejnym razem na pewno
Syla 12:10, 14 sie 2013

BarbaraM napisał(a)
Sylwia,ale u Ciebie urosło!
Pozdrawiam.

Urosły roślinki ku mojej uciesze nawet M zauważył , że świerki pięknie wybujały .... normalnie mnie zaskoczył tym stwierdzeniem .... a jednak ogród wcale nie jest mu aż tak obojętny
AgaAga 12:11, 14 sie 2013

Sylwio Wszystko już było napisane o Twoim ogrodzie i zapale do pracy, ja napiszę tylko tyle że jest on dla mnie inspiracją. Ten wątek przeczytałam jako pierwszy i to mnie skłoniło do działania na moim własnym poletku Zapewne nigdy nie dorównam z ilością nasadzeń i wielkością roślin ale małymi kroczkami idę do przodu. Wiem że dopiero wróciłaś z urlopu ale mam prośbę, wstąp do mnie i napisz czy idę w dobrym kierunku. Pozdrawiam
BarbaraM 12:12, 14 sie 2013

Tak...ja mam to samo u siebie...niestety.
Ale mój też czasem coś zauważy.
Syla 12:15, 14 sie 2013

AgaAga napisał(a)
Sylwio Wszystko już było napisane o Twoim ogrodzie i zapale do pracy, ja napiszę tylko tyle że jest on dla mnie inspiracją. Ten wątek przeczytałam jako pierwszy i to mnie skłoniło do działania na moim własnym poletku Zapewne nigdy nie dorównam z ilością nasadzeń i wielkością roślin ale małymi kroczkami idę do przodu. Wiem że dopiero wróciłaś z urlopu ale mam prośbę, wstąp do mnie i napisz czy idę w dobrym kierunku. Pozdrawiam

A ja byłam u Ciebie tylko śladu nie zostawiłam ..... uroczy domek Po co od razu dorównywać wystarczy mieć odrobinę i również cieszy ..... Idę do Ciebie ale czy pomogę .... ostatnio weny brak i sama u siebie kombinuję .... ale nie lubię jak jest łatwo .... jednak
gierczusia 18:43, 14 sie 2013

Syla napisał(a)

hahahaha wiem wiem bo widziałam urzekła mnie ta rozplenicowo-rozchodnikowa i chiba nie tylko mnie

Ja też mam .... Nie uwierzę .. To w tylu piknych ogrodach jest to co i u mnie ??... Ale fajnie
leon60 19:44, 14 sie 2013

Syla napisał(a)

nie ma bata w przyszłym roku sadzę rozplenice, już nawet mam miejsce
Syla 19:54, 14 sie 2013

leon60 napisał(a)

nie ma bata w przyszłym roku sadzę rozplenice, już nawet mam miejsce

hehehe ...... ja Olu przed chwilą skończyłam sadzenie rozchodników przy brzozowej z rozplenicami ..... normalnie mi się mega nie podoba ..... nie chodzi o zestawienie tylko rozstawienie ..... mus poprawić no ale już nie teraz .... Muszę koniecznie zaznaczyć linię rabat i przekopać inaczej nie da rady .... a tak chciałam pójść na łatwiznę nie ma nic za darmo .... mus się narobić a ziemia taka twarda .....
Syla 19:55, 14 sie 2013

gierczusia napisał(a)

Ja też mam .... Nie uwierzę .. To w tylu piknych ogrodach jest to co i u mnie ??... Ale fajnie

najważniejsze to być zadowolonym ja sobie dzisiaj udzieliłam naganę !
kasiula79 20:14, 14 sie 2013

Syla napisał(a)

rozchodniki miały być z czerwonymi liśćmi ... no ale kupiłam takie jakie kupiłam ..... postaram się dzisiaj posadzić ale nie wiem czy czas pozwoli i siły ..... bo miejsce wymaga sporej pracy dobra nie dyskutuję tylko biegnę pracować

Zetka zaraziła rozplenicami i rozchodnikami ..... spróbuję u siebie a jak to będzie wyglądało .... zobaczę jak posadzę co najwyżej starym zwyczajem Sylki będę przesadzać i co najwyżej jak się nie spodoba rozdawać tak już mam i chyba się z tego nie wyleczę

Z tym przesadzaniem i rozdawaniem jestem bardzo do Ciebie podobna - ostatnio jak kupowalismy z M rośliny to zapytał mnie dla kogo tym razem je kupujemy (kupowałam oczywiście dla siebie )

pozdrawiam