Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

Syla 20:59, 01 paź 2013

Jeszcze raz bardzo dziękuję za życzenia ..... nie spodziewałam się ....to bardzo miłe ..... kwiaty i wierszyk od Zbysia ..... dziękuję , dziękuję

A ja dzisiaj wsadziłam resztę bukszpanów i zmieniłam nasadzenia przy bonsaju ..... wysadziłam karmnik i posadziłam trzy kulaski i trzy trawki będzie jeszcze żwirek ale dopiero jak zamontuję oświetlenie na tej rabacie ale to dopiero jak będziemy rozbierać kostkę ..... i tak jedno po drugim
ryska 21:22, 01 paź 2013

Wpadłam obejrzeć postępy, a tu urodzinki - Wszystkiego Najlepszego!
Madzenka 06:30, 02 paź 2013

Syla napisał(a)

sporo tych kuleczek .... jutro dosadzę resztę .... no i czas na sprzątanie i przekopywanie kolejnych rabat .... będę zamawiać ziemię do gabionów bo zdecydowanie braknie .... a już miałam tam sadzić .... no nic na wiosnę może uda mi się zakupić kolejną partię kulasów na gabionową

Sylwia a ja się nieśmiało spytam czy do gabionów to dobry pomysł? Może zamiast kulek trawkowo???? zwiewnie, lekko?
Madzenka 06:31, 02 paź 2013

Syla napisał(a)
Jeszcze raz bardzo dziękuję za życzenia ..... nie spodziewałam się ....to bardzo miłe ..... kwiaty i wierszyk od Zbysia ..... dziękuję , dziękuję

A ja dzisiaj wsadziłam resztę bukszpanów i zmieniłam nasadzenia przy bonsaju ..... wysadziłam karmnik i posadziłam trzy kulaski i trzy trawki będzie jeszcze żwirek ale dopiero jak zamontuję oświetlenie na tej rabacie ale to dopiero jak będziemy rozbierać kostkę ..... i tak jedno po drugim

To ja poczekam na fotkę
Życzeń urodzinowych nie skladam, bo bie jest to równa rocznica a po kolejnym krzyżyku ja tylko imieniny obchodzę A Ty?
Syla 09:14, 02 paź 2013

ryska napisał(a)
Wpadłam obejrzeć postępy, a tu urodzinki - Wszystkiego Najlepszego!

dzięki Ryska
Mala_Mi 09:25, 02 paź 2013

Ominęła mnie impreza Wszystkiego naj, naj, naj... by te brzózki tak bez szorowała wieki stały.. i by plazma się nie popsuła
Ja jak Marzenka.. już urodzin nie obchodzę.. bo nie wiadomo czy sie cieszyć, że kolejny rok sie przeżyło, czy martwić, że znów jeden roczek więcej
Syla 09:27, 02 paź 2013

Marzena2007 napisał(a)

Sylwia a ja się nieśmiało spytam czy do gabionów to dobry pomysł? Może zamiast kulek trawkowo???? zwiewnie, lekko?

Pytasz Marzen czy to dobry pomysł ? nie wiem będzie i tak i tak ..... właściwie gabion z roślinnością będzie się wlewać do ogrodu zimowego (podświetlone dodatkowo będą widoczne w nocy ) ..... samych traw nie chcę ..... Myślę jeszcze nad jakimś drzewkiem w narożu ...... Rabata brzozowa również dostanie trawy .... będzie nie koniecznie tak samo ale podobnie ..... Po przeciwnej stronie , tam gdzie tulipanowiec również są posadzone kulki bukszpanowe i cisowe ....tyle , że jeszcze malutkie i nie znaczące teraz wizualnie .....

ASUULEK 09:30, 02 paź 2013

Witaj, jestem Twoją wierną fanką już chyba od ponad roku i wciąż Cię podziwiam.
Czytam, że ostro sadzisz i zastanawiam się czy ze względu na porę sadzisz w donicach czy od razu do ziemi. Mam dylemat bo chcę posadzić dwa rodki i radziłam się Bogdzi i napisała mi że to trochę za późno (ale może tak jest w przypadku rododendronów)
Sylwia do kiedy najpóźniej można wsadzać rośliny (bez doniczek). Zamówiłam sobie jeszcze irgę ale pewnie dostanę ją za tydzień i też nie wiem czy ją wsadzać? To będzie pewnie po 10 października. Och, te dylematy ogrodnika
Syla 09:31, 02 paź 2013

Marzena2007 napisał(a)

To ja poczekam na fotkę
Życzeń urodzinowych nie skladam, bo bie jest to równa rocznica a po kolejnym krzyżyku ja tylko imieniny obchodzę A Ty?

Zapomniałam wykasować datę urodzin z FB .... zdecydowanie preferuję urodziny choć ostatnio celebruję to święto tortem jedynie dla Kuby .....
Syla 09:33, 02 paź 2013

asc napisał(a)
Ominęła mnie impreza Wszystkiego naj, naj, naj... by te brzózki tak bez szorowała wieki stały.. i by plazma się nie popsuła
Ja jak Marzenka.. już urodzin nie obchodzę.. bo nie wiadomo czy sie cieszyć, że kolejny rok sie przeżyło, czy martwić, że znów jeden roczek więcej

dzięki Aniu torta nie było ....także nic a nic Cię nie ominęło buziak