Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

Syla 10:03, 27 lut 2014

ana_art napisał(a)
no przy takich giganytach to cięcie nożycami cięzkie

tak .... zastanawiam się i rozglądam wokół kogo mogę zgarnąć do wykopania i podziału tych traw .... trzy mam tak ogromniaste , że sama nie podołam a kręgosłup już nie ten sam co rok temu niestety choć głowa wciąż na tych samych obrotach
Syla 10:06, 27 lut 2014

jeden zawisł drugi jedzie do koleżanki

szukam teraz donic w delikatnym szarym odcieniu , bo na takie się zdecydowałam w swoim ogrodzie
KingaR 14:10, 27 lut 2014

Syla napisał(a)
Z wczorajszego dnia ..... tak wyglądają trawy przed ścięciem
Miskanthus Variegatus

Gracillimusy, rozplenice i Frosted Curls ....

Syla czy to słoneczna rabata? Piękne te Frosted Curls. Może mogłabym je wykorzystać w moim planie na ogród frontowy? Pozdrawiam!
Syla 14:40, 27 lut 2014

KingaR napisał(a)

Syla czy to słoneczna rabata? Piękne te Frosted Curls. Może mogłabym je wykorzystać w moim planie na ogród frontowy? Pozdrawiam!

To jest nasłoneczniona rabata (słońce operuje od wschodu do zachodu)
Jak najbardziej można je wykorzystać na ogród frontowy .... również mam posadzone na froncie ogrodu w dwóch miejscach ... ta trawa jest zimozielona ..... osobiście polecam
butterfly 15:07, 27 lut 2014

Syla, u mnie jak świerki podrosną to też będą mieć cień...

I weż tu człowieku się zdecyduj....
Joaska 15:37, 27 lut 2014

Sylwia wianki superowe
Mala_Mi 16:56, 27 lut 2014

Sylwia.... ja zawsze po wizycie u Ciebie łapię doła... i jak czytam, że trawki ścięte będą wyrównane, to mam ochotę zapaść się pod ziemię
Po raz drugi łapię doła... bo jeszcze nie zdjęłam wianka bożonarodzeniowego... jeszcze trochę... to będzie jak znalazł w grudniu A u Ciebie taki nowy śliczniusi.....

Ogród jak z żurnala...... szkoda tych traw.. strasznie nie lubię okresu po ścięciu ich... jest łyso Ze swoimi poczekam, bo jakoś jeszcze wyglądają, a potem cyk piła spalinowa.. i 15 minut i pokoszone

A Malkula runianaka (widziałam ja) musiała być jakaś trefna kupiona (wyglądała na chorą).. bo u mnie rośnie w cieniu,rośnie w słońcu.. i nigdy jej nie podlewałam i nigdy nie nawoziłam... jesienią kilką pędów wydarłam łapami z istniejacej, wetknęłam do ziemi w cieniu koło lilaków.. i też rośnie... w zapomnieniu..
ewa004 17:32, 27 lut 2014

Sylwuś buszuje już kilka minut i nie mogę znaleźć info co pryskać a czego nie pryskać promanolem .
Plis kochanie napiszesz u mnie
Sebek 20:17, 27 lut 2014

Mam tu linka ze sklepu z donicami, które mogą Ci się spodobać Dziewczyny wrocławskie od nich kupowały i są zadowolone Tylko, że one kupiły na giełdzie po niższej cenie
http://www.sklep-polnix.nazwa.pl/index.php?cPath=4

Nie wiem jak z giełdą krakowską, ale może jakbyś się przełamała to mogłabyś tam skoczyć i obczaić czy też mają A nóż trafią się idealne
Syla 20:38, 27 lut 2014

Sebek napisał(a)
Mam tu linka ze sklepu z donicami, które mogą Ci się spodobać Dziewczyny wrocławskie od nich kupowały i są zadowolone Tylko, że one kupiły na giełdzie po niższej cenie
http://www.sklep-polnix.nazwa.pl/index.php?cPath=4

Nie wiem jak z giełdą krakowską, ale może jakbyś się przełamała to mogłabyś tam skoczyć i obczaić czy też mają A nóż trafią się idealne

dzięki ogromne .... ja wyszukałam sobie takie .... tylko ta cena ?
http://www.sklep.hydroponika.pl/Donice/kolekcja_SERRALUNGA/1148-MARCANTONIO.html?kolor=popielaty
i takie
http://www.sklep.hydroponika.pl/Donice/kolekcja_SERRALUNGA/1140-BORDATO_LISCIO.html?kolor=popielaty

mocno się zastanawiam nad Twoją propozycją !!!!! jutro podejmę decyzję .... dziękuję jeszcze raz !!!