Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

Syla 09:14, 28 lut 2014

Gabrysia_ napisał(a)
Sylwia...ja tez mam dylematy elewacyjne,musiałam drewno zamienić na?...no właśnie myślę na co
Miłego dnia

Pomimo , że mam w projekcie drewno na elewacji , to z niego rezygnuję tym bardziej , że musiałabym się dostosować do koloru który już u mnie jest - palisander - on jest ciemny ..... Zaraz wstawię wizualizację ... Zdecydowałam się na zastosowanie jedynie kamienia na części frontowej domu i zastosowanie szkła na balkonach - takie nawiązanie do ogrodów zimowych .....
Gabrysia_ 09:16, 28 lut 2014

Ja też zmieniłam na kamień,ale dumam jaki,do maja mam czas
Syla 09:16, 28 lut 2014

kolorystyka kostki -
Syla 09:17, 28 lut 2014

kamień który będzie zastosowany na część elewacji na froncie domu
Syla 09:18, 28 lut 2014

koncepcja frontu domu
Syla 09:20, 28 lut 2014

takie drzwi będą tylko świetlik po lewej stronie
Syla 09:21, 28 lut 2014

Gabrysia_ napisał(a)
Ja też zmieniłam na kamień,ale dumam jaki,do maja mam czas

to dużo czasu nie ma ..... tym bardziej , że czasami czeka się na dostawę dwa lub trzy tygodnie
Syla 09:24, 28 lut 2014

Marzena2007 napisał(a)
Sebek mnie przeraża

Kup sobie tania ciemną i jasną donicę w ikea i postaw , zobacz który lepiej pasuje.... Jeśli decydujesz sie na zakup tak drogiej donicy to lepiej wcześniej przetestować.
Kostkę przed domem nie wymieniasz? Pokaz aktulane wejscie.

Kostka będzie jedynie przekładana .... na nowo osadzana bo się w niektórych miejscach pozapadała .... Prace prawdopodobnie ruszą od kwietnia ....
Masz rację z przymiarką dzienks
Syla 09:27, 28 lut 2014

Zielona napisał(a)
Może się narażę, ale wydaje mi się, ze efekt bardziej neutralny mimo wszystko uzyskasz ciemniejszą donicą. To nie jest ciemny intensywny kolor typu bordo, ale najbardziej neutralny i zgrywający się z otoczeniem. Kompozycje roślin w jasnych dużych donicach mogą być przez nie przytłoczone. Chyba, że postawisz na megapstrokate barwy roślin, ale o to Cię nie podejrzewam... Jasna doniczka we wnętrzu ma zupełnie inny charakter. Oświetla ją przytłumione światło. Wtedy jest mniej wyrazista i zdaje egzamin. Ta sama doniczka wystawiona na zewnątrz odbija światło słoneczne i staje się elementem przykuwającym uwagę. Zwłaszcza w takim rozmiarze, o jakim jest mowa.

edit:

edytowałam. Bo obejrzałam fotki ostatnie Sebastiana i... jasne wcale nie sa bardzo jasne, a ciemne z kolei za ciemne....

Sądziłam, że jasne to złamana biel i że ciemniejsze mają kolor betonowej lekko wilgotnej posadzki.(ależ określenie koloru, niech mnie...)
A okazuje się, że to jasne są w betonowym kolorze. A na taki stawiam Tak więc nie wskazuję jasne/ciemne, tylko stawiam na konkretny odcień szarości

namotałam... wybacz, Sylka...

motaj ile wlezie ..... czytam z uwagą dzięki ...... Pojadę na miejsce i zobaczę dokładnie jak ten jasny kolor popielu wygląda .... czy aby nie za jasny zabiorę ze sobą kawałek kamienia do przymiarki ...
Gabrysia_ 09:34, 28 lut 2014

Syla napisał(a)
takie drzwi będą tylko świetlik po lewej stronie

Sylwia...masz to w szerszej perspektywie,bo dojrzałam tam kamień...a to teraz temat nr1 u mnie