Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

Zielona 17:41, 05 kwi 2014

To ja też odnośnie rh jedno pytanie zostawię. Na Twoich zdjęciach pięknie prezentują się w słońcu. Czy to tylko przez chwilę w ciągu dnia? Póki co obserwuję moje i... niestety sporo słońca mają... W przyszłości tulipanowiec nad nimi się rozrośnie i zacieni, ale na razie muszą walczyć... Czy Twoje mają sporo cienia?
Syla 19:09, 05 kwi 2014

Zielona napisał(a)
To ja też odnośnie rh jedno pytanie zostawię. Na Twoich zdjęciach pięknie prezentują się w słońcu. Czy to tylko przez chwilę w ciągu dnia? Póki co obserwuję moje i... niestety sporo słońca mają... W przyszłości tulipanowiec nad nimi się rozrośnie i zacieni, ale na razie muszą walczyć... Czy Twoje mają sporo cienia?

Od godziny 13.00 do wieczora skąpane są w słońcu ....Mus je podlewać aby miały wilgotno (podobno) .... choć u mnie z tym podlewaniem to różnie bywa .... w glinie im zawsze wilgotniej ....
Zielona 19:35, 05 kwi 2014

Uff... to dla mnie dobre wieści... czyli u mnie też nie jest tak źle... Rh będą podlewane regularnie, bo w przyszłym tygodniu założymy tam kropelkowe, a latem dom powinien trochę je zacienić. Będę się im przyglądała Dzięki za odpowiedź, Sylwia.
Lena 09:02, 06 kwi 2014

Sylwuś Witaj

Zmiany w ogrodzie "dają po oczach" Normalnie szok !
Mebelki fantastyczne i idealnie dobrane ...pytanie czy ty kobieto znajdziesz chwile na użytkowanie ich?
Ciekawi mnie warzywniak i ścianka wodna - może foteczki?
Sylwia zapraszam do Krakowa - zaglądnij do nas
Pozdrawiam
Joaska 13:25, 06 kwi 2014

Syla napisał(a)

Widziałam odpowiedziałaś sobie już na pytanie sama , choina rośnie szybciej i jest zdecydowanie tańsza od cisa W tym miejscu posadziłabym choinę

No właśnie to jest dobry argument tańsza i szybciej rośnie .... więc raczej będzie choina dzięki syla
Agacia 17:02, 07 kwi 2014

KingaR 22:06, 07 kwi 2014

Syla napisał(a)

Od godziny 13.00 do wieczora skąpane są w słońcu ....Mus je podlewać aby miały wilgotno (podobno) .... choć u mnie z tym podlewaniem to różnie bywa .... w glinie im zawsze wilgotniej ....

I dylemat rozwiązany tez się zastanawialam czy Rh które zaplanowalam w sloncu jakoś sobie poradzą ( mam gliniaste podloze ) wiec za jednym zamachem doradzilas nam obydwu Dzięki Syla !
ASUULEK 22:41, 07 kwi 2014

Sylwia, czy można już podlewać florowitem?
Zakupiłam żeby dokarmić roślinki - oczywiście biorąc przykład z Ciebie, bo u Ciebie wszystko tak szybko rośnie.
Syla 14:25, 08 kwi 2014

KingaR napisał(a)

I dylemat rozwiązany tez się zastanawialam czy Rh które zaplanowalam w sloncu jakoś sobie poradzą ( mam gliniaste podloze ) wiec za jednym zamachem doradzilas nam obydwu Dzięki Syla !

Moje Nova Zembla i Cunningham's White są posadzone na pełnym słońcu , nie wiem jak z innymi odmianami . Większość preferuje cień i półcień ....
Syla 14:27, 08 kwi 2014

ASUULEK napisał(a)
Sylwia, czy można już podlewać florowitem?
Zakupiłam żeby dokarmić roślinki - oczywiście biorąc przykład z Ciebie, bo u Ciebie wszystko tak szybko rośnie.

pod duże rośliny stosuję magiczną siłę (doglebowo) a florowitem dolistnie od czasu do czasu .... dosyć chaotycznie to nawożenie u mnie wygląda , nie jestem dobrym przykładem