Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

Syla 15:25, 16 maj 2014

Sebek napisał(a)
Pięknie jest, a klon bardzo tam pasuje I przynajmniej dobrze zniesie przeprowadzkę, bo cały czas pada

Oby Czy u Ciebie również ściana deszczu ???
MalgosiaR 15:44, 16 maj 2014

Syla napisał(a)

Małgosiu , citronella piękna lecz nie na stanowisko słoneczne niestety , polecam Lime Marmalade choć ona bardziej limonkowa niż żółta ...
Żurawki dostały tej wiosny biohumus oraz azofoskę , na razie oczywiście .... Będę zasilać dolistnie folovitem ale to w czerwcu lub doglebowo magiczną siłą do ogrodu.

Żurawka Marmalade jak najbardziej da radę na słońcu tylko mus je podlewać

Sylwia bardzo dziękuję jak zwykle za ekspresową odpowiedź i cenną uwagę.
Brzozy są przepiękne, też upolowałam już miejsce gdzie dostanę doorenbosy nie mogę się doczekać.
Klon pięknie odchowany. A tak w ogóle to pięknie tam u Ciebie, masz serducho do roślin.

Pomidorki mniam, mniam, i do tego ten ich zapach.

Miłego dzionka
AlKa 16:12, 16 maj 2014

Aż mnie zmroziło jak zobaczyłam leżącego miłorzęba, Klonik cudnie wygląda przy białych pniach brzóz. Cudny ogród
Sebek 16:13, 16 maj 2014

Syla napisał(a)

Oby Czy u Ciebie również ściana deszczu ???

Niestety...
Zielona 16:44, 16 maj 2014

Aż się zalogowałam, żeby pooglądać fotki i... popłakać nad miłorzębem. Dobrze, że jest cały. U nas wieje okrutnie, ale jeszcze nie pada. Jutro ma zacząć... Rośliny gną się, aż boli od patrzenia...

Sylwia - jakiego koloru kwity ma żurawka lime marmelade? Kupiłam jesienią 3szt, żeby podzielić i dorobić się większej ilości, ale miały metkę key lime. Łodygi kwiatowe są jakby różowe.... więc zwątpiłam, co to może być... Pamiętasz kolory kwiatow swoich cytrynowych/limonkowych żurawek?

Klona Twojego obejrzałam. Masz rację - po obserwacji tego, jak rośnie u Ciebie, trudno przyznać, że będzie miał szeroką koronę... No i znowu mam zagwozdkę... a już chciałam klepnąć decyzję o tym, że kupię royal red...

Buki atropunicea wyobraź sobie, że mam całe 9 sztuk! ale jako liściastą ścianę na długości kilku metrów za domem. Będę je cięła. Obejrzałam Twojego na archiwalnych fotkach i... purpurowa odmiana buka też by była dobra na te moje "przody"... Ech... dylematy... Ciekawe, co powstanie w Twojej głowie Poczekam cierpliwie, ale znasz mnie pewnie znowu będę osłem... i... będę tłumaczyła, że na żywo wszystko inaczej wygląda
Syla 17:06, 16 maj 2014

Zielona napisał(a)
Aż się zalogowałam, żeby pooglądać fotki i... popłakać nad miłorzębem. Dobrze, że jest cały. U nas wieje okrutnie, ale jeszcze nie pada. Jutro ma zacząć... Rośliny gną się, aż boli od patrzenia...

Sylwia - jakiego koloru kwity ma żurawka lime marmelade? Kupiłam jesienią 3szt, żeby podzielić i dorobić się większej ilości, ale miały metkę key lime. Łodygi kwiatowe są jakby różowe.... więc zwątpiłam, co to może być... Pamiętasz kolory kwiatow swoich cytrynowych/limonkowych żurawek?

Klona Twojego obejrzałam. Masz rację - po obserwacji tego, jak rośnie u Ciebie, trudno przyznać, że będzie miał szeroką koronę... No i znowu mam zagwozdkę... a już chciałam klepnąć decyzję o tym, że kupię royal red...

Buki atropunicea wyobraź sobie, że mam całe 9 sztuk! ale jako liściastą ścianę na długości kilku metrów za domem. Będę je cięła. Obejrzałam Twojego na archiwalnych fotkach i... purpurowa odmiana buka też by była dobra na te moje "przody"... Ech... dylematy... Ciekawe, co powstanie w Twojej głowie Poczekam cierpliwie, ale znasz mnie pewnie znowu będę osłem... i... będę tłumaczyła, że na żywo wszystko inaczej wygląda

Odniosę się na razie tylko do klona Royal Red - idę ustrzelić fotkę tego drzewka u sąsiadki póki intensywność opadu jest znośna .... Myślę , że będzie dobre to drzewko w miejsce które wymyśliłaś . Sama oceń ... biegnę
Zielona 18:25, 16 maj 2014

Syla napisał(a)

Odniosę się na razie tylko do klona Royal Red - idę ustrzelić fotkę tego drzewka u sąsiadki póki intensywność opadu jest znośna .... Myślę , że będzie dobre to drzewko w miejsce które wymyśliłaś . Sama oceń ... biegnę

Uff... no to się cieszę, że mi pomysłu nie eksmitowałaś Szukać wyżej czy niżej szczepionych? Dolne gałęzie przewieszają się troszkę, czy jednak do góry idą? /Wybacz, Sylwia, bo sama się śmieję z tych pytań, ale skoro pada, a Ty masz chwilkę na net, to się ośmielam pytać /
Loosiuu 19:37, 16 maj 2014

Syla napisał(a)
Taki obrazek zastałam o poranku ..... Na szczęście miłorząb cały , jedynie paliki do wymiany bo połamało.

Zawał
Syla 21:42, 16 maj 2014

MalgosiaR napisał(a)

Sylwia bardzo dziękuję jak zwykle za ekspresową odpowiedź i cenną uwagę.
Brzozy są przepiękne, też upolowałam już miejsce gdzie dostanę doorenbosy nie mogę się doczekać.
Klon pięknie odchowany. A tak w ogóle to pięknie tam u Ciebie, masz serducho do roślin.

Pomidorki mniam, mniam, i do tego ten ich zapach.

Miłego dzionka

Nie ma za co Cieszę się , że upolowałaś brzozy ... Jeśli chcesz takie jak ja to mogę podać namiary
Klonik śmigną nawet nie wiem kiedy .....
Syla 21:43, 16 maj 2014

Loosiuu napisał(a)

Zawał

Melduję , że dostał nową podpórkę i jest ok