Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

Syla 21:44, 16 maj 2014

Zielona napisał(a)

Uff... no to się cieszę, że mi pomysłu nie eksmitowałaś Szukać wyżej czy niżej szczepionych? Dolne gałęzie przewieszają się troszkę, czy jednak do góry idą? /Wybacz, Sylwia, bo sama się śmieję z tych pytań, ale skoro pada, a Ty masz chwilkę na net, to się ośmielam pytać /

Napisałam i załączyłam rysunki .... w razie "w" telefon
Syla 21:45, 16 maj 2014

AlKa napisał(a)
Aż mnie zmroziło jak zobaczyłam leżącego miłorzęba, Klonik cudnie wygląda przy białych pniach brzóz. Cudny ogród

Klonika mocno podlało , nie może zawieść po tylu przeprowadzkach a miłorząb podniósł się i dostał nowego palika . Jak przestanie padać doszlifuję i będzie ok dzięki
Madzenka 22:47, 16 maj 2014

Obejrzałam bujnosc ogrodu. Jak nie kochać żurawek, moim żurawkowym idealem jest Twój ogród. No będe nadal o nie walczyć

Jakie aktualnie nasadzenia w szarych donicach?
Syla 23:24, 16 maj 2014

Marzena2007 napisał(a)
Obejrzałam bujnosc ogrodu. Jak nie kochać żurawek, moim żurawkowym idealem jest Twój ogród. No będe nadal o nie walczyć

Jakie aktualnie nasadzenia w szarych donicach?

W donicach nadal tkwią stokrotki .... dostały rdzy .... pokropiłam i są ok .... Pewnie jak wybiorę się do szkółki to przywlokę , może trawy jednoroczne ??? podobała mi się u Ciebie ta bordowa (teraz nie pamiętam nazwy ale sobie przypomnę jak się wyśpię )
Madzenka 23:35, 16 maj 2014

Syla napisał(a)

W donicach nadal tkwią stokrotki .... dostały rdzy .... pokropiłam i są ok .... Pewnie jak wybiorę się do szkółki to przywlokę , może trawy jednoroczne ??? podobała mi się u Ciebie ta bordowa (teraz nie pamiętam nazwy ale sobie przypomnę jak się wyśpię )

Tez poluję na bordowe , to była jakaś odmiana nietypowa rubrum.
U mnie w donicach będą trawki i bukszpany.
popcorn 08:12, 17 maj 2014

Biedny miłorząb, dobrze że cały! Te paliki chyba przegnily, skoro się złamały?
Przecudne widoki u Ciebie Syla, ta bujność, te kolory! Pięknie.

pozdrawiam!!
Syla 10:52, 17 maj 2014

Marzena2007 napisał(a)

Tez poluję na bordowe , to była jakaś odmiana nietypowa rubrum.
U mnie w donicach będą trawki i bukszpany.

U mnie w kwadratach są już bukszpany kulki i tak zostaną , przed zimą posadzę do gruntu ..... W rynnach są stokrotki ale trochę je przerzedzę i dosadzę rozplenicę Rubrum (tę o której napisałaś) o ile będzie dostępna w sprzedaży ....Jeśli stokrotki będą marne to może dosadzę petunię białą lub surfinię białą . Ale to takie gdybanie. Pewnie jak wpadnę do szkółki to mi się wszystko może pozmieniać
Syla 10:58, 17 maj 2014

popcarol napisał(a)
Biedny miłorząb, dobrze że cały! Te paliki chyba przegnily, skoro się złamały?
Przecudne widoki u Ciebie Syla, ta bujność, te kolory! Pięknie.

pozdrawiam!!

Tak Karolina .... Podpórki nie były impregnowane i niestety podgniły a przy takich wiatrach to było do przewidzenia .... Choć drażni mnie trochę fakt , że tym moim miłorzębom nic a nic się ten pień nie wzmacnia . Są giętkie i śmiało wyginają ciało Zastanawiałam się nad wymianą w tym miejscu i zastąpieniu cisami na pniu . Chwilkę temu wykopywałam im towarzyszki hosty (bo szukam dla nich bardziej przyjaznych warunków) i zauważyłam, że opuchlaki dobrały się do systemu korzeniowego. Także mus je wykopać i oczyścić i może pozostaną na swoim posterunku .... zastanawiam się .
Miłego dzionka
Syla 18:02, 17 maj 2014

Deszcze ustąpiły ale coś mi się wydaje , że w nocy powrócą ..... Zrobiło się na chwilkę ładnie ....

Syla 18:02, 17 maj 2014