Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

Syla 19:21, 17 maj 2014

MalgosiaR napisał(a)
Ups, to dostałam, nieprzytomna jestem dzisiaj. W zeszłym roku Cie podpytywałam wiec wiem już co nieco , za co jestem wdzięczna. Brzozami się chyba zawsze będę zachwycać.

A z innej beczki zawciąg długo Ci kwitnie?

A to już wszystko wiesz Zawciągi zaczęły kwitnienie teraz a w ubiegłym sezonie zakończyły z pierwszymi przymrozkami ....ale .... obcinam przekwitły kwiatostan jak tylko zauważę ....
MalgosiaR 19:24, 17 maj 2014

Syla napisał(a)

A to już wszystko wiesz Zawciągi zaczęły kwitnienie teraz a w ubiegłym sezonie zakończyły z pierwszymi przymrozkami ....ale .... obcinam przekwitły kwiatostan jak tylko zauważę ....

Ooo to długo kwitną, dobra wiadomość
Syla 19:24, 17 maj 2014

Zielona napisał(a)
dziękuję za wszystkie rady. Jak przekwitną tulipki i usunę ich liście, będę miała lepszy widok na to miejsce. Na pewno coś wymyślę Nawet jeśli piszesz, że "może się nie znasz", to jednak starasz się pomóc. I to jest ważne A patrząc na Twój ogród... znasz się

Szkoda jedynie , że tak daleko mieszkasz ode mnie .... Pomocą taką na odległość można czasami zaszkodzić .... Już mi ktoś coś takiego kiedyś napisał .... Dlatego pomimo szczerych chęci zawsze towarzyszy mi obawa ..... Ale i tak się nie poddam u Ciebie
Syla 19:27, 17 maj 2014

Kasya napisał(a)
No slicznie u ciebie....nawet bardzo o kazdej poze roku

Duzy ogrod i baaardzo duzo roslin

Dzięki staram się jak mogę aby to wszystko jako tako wyglądało ...
Zielona 19:28, 17 maj 2014

Syla napisał(a)

Szkoda jedynie , że tak daleko mieszkasz ode mnie .... Pomocą taką na odległość można czasami zaszkodzić .... Już mi ktoś coś takiego kiedyś napisał .... Dlatego pomimo szczerych chęci zawsze towarzyszy mi obawa ..... Ale i tak się nie poddam u Ciebie

To już mamy omówione. Poznałaś mnie na tyle, że wiesz, że wbrew sobie niczego nie zrobię. Chyba troszkę umiem być asertywna, a Ty na szczęście się nie obrażasz i też ufasz mi, kiedy mówię, że na żywo coś inaczej wygląda. No i się nie upierasz.

A to, że daleko... niestety to prawda... Ale mam nadzieję, że kiedyś uda się nam zrealizować plan na kawkę
Danutka 19:32, 17 maj 2014

Jestem nowa na tym forum i bardzo żałuje że tak późno tu trafiłam chyba się popłaczę normalnie patrząc na twój ogród i początki dodam nieudane mojego Twój ogród to jakaś zaczarowana bajka normalnie skąd Ty czerpiesz/ czerpałaś pomysły na niego? Wstyd mi za swoją niewiedzę naprawdę. Pozwolisz że zostanę w Twoim ogrodzie na dłużej
Pozdrawiam w ten deszczowy wieczór
Konstancja30 19:37, 17 maj 2014

prostowanie drzewek ... Syla widzę, ze wiatry nabroiły ... najbiedniejszy miłorząb ... z aurą trudno się czasami dogadać ... niestety ...

za to panorama brzozowego zagajnika z klonem wte i wewte (rany boskie Sebek tak to siem pisze ??? ) to perełka ... nawet na tle tak nafochanego nieba ... ja zachłanna jestem ... mogę prosić o więcej i więcej tego i innych kawałków ogrodu ... jak tylko słoneczko wyjdzie i wyschnie na tyle, ze stąpać będziesz bezpiecznie ...

stokrotki widzę szaleją ... gratuluje wyboru koloru ... ja nie mogłam się zdecydować i mam trójkolorową gamę ... trzymają się dzielnie ... jak przetrwają ten deszczowy kawałek życia pogrupuję kolorami

buziak

aha ... i oj Syla ... znasz się i masz wyczucie ... dlatego uwielbiam się gapić na te obrazki z Twojego ogrodu
Syla 19:39, 17 maj 2014

Danutka napisał(a)
Jestem nowa na tym forum i bardzo żałuje że tak późno tu trafiłam chyba się popłaczę normalnie patrząc na twój ogród i początki dodam nieudane mojego Twój ogród to jakaś zaczarowana bajka normalnie skąd Ty czerpiesz/ czerpałaś pomysły na niego? Wstyd mi za swoją niewiedzę naprawdę. Pozwolisz że zostanę w Twoim ogrodzie na dłużej
Pozdrawiam w ten deszczowy wieczór

Witaj i się nie smuć mi tutaj Jak będziesz czasowa to prześledź sobie pismo obrazkowe w I części . Sama zobaczysz jakie były moje początki . Na forum jestem już prawie 4 lata .... To chyba dość dużo czasu aby się czegoś nauczyć
Syla 19:47, 17 maj 2014

Konstancja30 napisał(a)
prostowanie drzewek ... Syla widzę, ze wiatry nabroiły ... najbiedniejszy miłorząb ... z aurą trudno się czasami dogadać ... niestety ...

za to panorama brzozowego zagajnika z klonem wte i wewte (rany boskie Sebek tak to siem pisze ??? ) to perełka ... nawet na tle tak nafochanego nieba ... ja zachłanna jestem ... mogę prosić o więcej i więcej tego i innych kawałków ogrodu ... jak tylko słoneczko wyjdzie i wyschnie na tyle, ze stąpać będziesz bezpiecznie ...

stokrotki widzę szaleją ... gratuluje wyboru koloru ... ja nie mogłam się zdecydować i mam trójkolorową gamę ... trzymają się dzielnie ... jak przetrwają ten deszczowy kawałek życia pogrupuję kolorami

buziak

aha ... i oj Syla ... znasz się i masz wyczucie ... dlatego uwielbiam się gapić na te obrazki z Twojego ogrodu

Izia , drzewka do prostowania to wiśnia pissardi, brzoza, klon Royal Red, a miłorząb z tego wszystkiego najlepiej się obronił , bo mocno elastyczny .... pień u niego to chyba z gumy jest.

Jak się troszkę cofniesz (strona 667) to pokazałam więcej .... obawiam się nowych zdjęć bo wszędzie teraz dominują chwasty , rany temu to nic nie zaszkodzi

Stokrotki miały rdzę ale zaradziłam i jest prawie dobrze , teraz pozbędę się u nich jedynie przekwitłego kwiatostanu . Żmudne i nudne zajęcie , no ale cóż
Przed domem mam czerwień i biel ale w odrębnych donicach i tak jest ok jak dla mnie .... choć po chorobie marniej wyglądają ....
ściskam !!!
Danutka 19:49, 17 maj 2014

Syla napisał(a)

Witaj i się nie smuć mi tutaj Jak będziesz czasowa to prześledź sobie pismo obrazkowe w I części . Sama zobaczysz jakie były moje początki . Na forum jestem już prawie 4 lata .... To chyba dość dużo czasu aby się czegoś nauczyć

Haha nauczyć Ty powinnaś lekcję ogrodnictwa prowadzić Ja nawet żadnej fotki swojego ogrodu nie umieszczę dopóki nie będzie
w 100 % dopracowany. Chętnie poczytam. Mam pytanie odnośnie żurawek kupujesz je czy rozsadzasz?
Aha a bukszpan jak gęsto sadzisz tzn co ile cm aby ładnie tworzył żywopłot?