Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

AgnieszkaW 23:14, 11 cze 2014

Pięknie to wszystko ci Syla wychodzi, oj, pięknie
Syla 23:16, 11 cze 2014

Tess napisał(a)
O matuchno, stożki mnie zabiły.
Fantastyczne.
I zmiany fantastyczne, i amarant w szarych donicach...

Twoja runianka daje nadzieję, że i u mnie będzie kiedyś tak piękna

A jak citronelki? Podsychają liście? Bo moje jednak podsychają nie z powodu słońca.

citronelki pochowane do cienistych miejsc ... ale nie pokazuję jeszcze bo w ten rewir nie dotarłam w pracach ogrodowych ...delikatnie poprzypalana

runianka zrobiła się jasnozielona - jeszcze nie jest przypalana ... Pogoda ma się popsuć to trochę rośliny odżyją .... Choć ja uwielbiam takie słońce
Syla 23:17, 11 cze 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Pięknie to wszystko ci Syla wychodzi, oj, pięknie

dzięki Agnieszko jadę po zakupy trawkowe jeszcze i hortensjowe bo sobie już na te roślinki miejsca przygotowałam pozdrawiam
Ozz 23:19, 11 cze 2014

A bo - człowiek próbuje sobie to wyobrazić jak tę ścianę wodną zewsząd widać, te osie widokowe i wyobraźnia zawodzi

Dzięki za info odnośnie żwiru - ja dziś byłam też na składzie i chyba zdecyduję się na płukany rzeczny, bo lubię na bosaka chodzić, no i cena

Zapytam Cię jeszcze o jedną rzecz - robiłaś u siebie pamiętam studnie chłonne, ja niestety chyba też muszę takie ustrojstwo pod tarasem walnąć. Jak mniej więcej ten proces przebiegał? Wierci się/kopie dół, sypie na dno żwir (czy do samej góry?) i czy zawija się coś włókniną?
Syla 23:20, 11 cze 2014

Anita - cisy na zamówienie ... wiele nie przywieźli ... cena do przyjęcia ..

Pamiętam , że mam podać nazwę oleju do dech ... tylko jeszcze chwilkę

Runianka będzie intensywnie zielona i błyszcząca w cieniu lub w rozproszonym świetle ... uwielbiam ją
Syla 23:27, 11 cze 2014

Ozz napisał(a)
A bo - człowiek próbuje sobie to wyobrazić jak tę ścianę wodną zewsząd widać, te osie widokowe i wyobraźnia zawodzi

Dzięki za info odnośnie żwiru - ja dziś byłam też na składzie i chyba zdecyduję się na płukany rzeczny, bo lubię na bosaka chodzić, no i cena

Zapytam Cię jeszcze o jedną rzecz - robiłaś u siebie pamiętam studnie chłonne, ja niestety chyba też muszę takie ustrojstwo pod tarasem walnąć. Jak mniej więcej ten proces przebiegał? Wierci się/kopie dół, sypie na dno żwir (czy do samej góry?) i czy zawija się coś włókniną?

Zdecydowanie rzeczny nie będzie gryzł Cię po stopach ... gorzej jak się nagrzeje

Z planowaniem w głowie: jest ryzyko , jest zabawa jestem za szybka , nie umiem się skupić na rysunku ...

Studnie chłonne nie (no chyba , że tak to się fachowo nazywa )....ale na samym końcu ogrodu przy ogrodzeniu robiłam odwierty ... ale nie pamiętam co ile ... 1,5m ? na 1,5 m głębokie takim świdrem ręcznym i zasypywałam żwirkiem (można piaskiem) ... Woda mi tam już nie stoi .... ale nie wiem czy mniejsze opady czy to rzeczywiście działa
Ozz 23:36, 11 cze 2014

No to chyba o to chodzi Czyli nic nie zawijałaś we włókninę.

Mnie się wydaje, że nawet nie będę musiała bardzo głęboko się wkopywać, no chyba, że tam jakaś niespodzianka jest pod ziemią w postaci wylanej resztki betonu przez budowlańców

A parzą kamyki w stopy, parzą. Dziś sprawdzaliśmy je ,,organoleptycznie" i dziwnie się na nas na składzie patrzyli. Dwoje ludzi - zdejmuje obuwie, chodzi po hałdzie, potem po kolejnej
Sebek 23:48, 11 cze 2014

Strzelam focha, bo u nas żwir granitowy jest dwa razy droższy... Ale na szczęście już nie potrzebuję A na fotce z amarantowymi (ha! nawet kolor zapamiętałem!) petuniami w tle wypaczyłem stożki - chyba też nowe?
Syla 10:06, 12 cze 2014

Ozz napisał(a)
No to chyba o to chodzi Czyli nic nie zawijałaś we włókninę.

Mnie się wydaje, że nawet nie będę musiała bardzo głęboko się wkopywać, no chyba, że tam jakaś niespodzianka jest pod ziemią w postaci wylanej resztki betonu przez budowlańców

A parzą kamyki w stopy, parzą. Dziś sprawdzaliśmy je ,,organoleptycznie" i dziwnie się na nas na składzie patrzyli. Dwoje ludzi - zdejmuje obuwie, chodzi po hałdzie, potem po kolejnej

Nie zawijałam w agrowłókninę ...

Ludzie lubią patrzeć i widzieć u wszystkich innych dziwactwa ... u siebie nie zauważają nic

Syla 10:08, 12 cze 2014

Sebek napisał(a)
Strzelam focha, bo u nas żwir granitowy jest dwa razy droższy... Ale na szczęście już nie potrzebuję A na fotce z amarantowymi (ha! nawet kolor zapamiętałem!) petuniami w tle wypaczyłem stożki - chyba też nowe?

A ja dzisiaj muszę dokupić grafitowy ciemny ... i jadę bo przywieźli (mam nadzieję)

A to surfinie a stożki słusznie zauważone już posadzone ale nie w gabionie a przed wiejściem do mojego mega warzywnika