Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

Syla 09:30, 15 cze 2014

KingaR napisał(a)
Ja też nie mogę nadążyć za zmianami u Ciebie A w gabionie cudnie się zrobiło, kulki i trawki to niezawodny zestaw

To nie zmiany Kinga ... to kontynuacja kolejnych prac ,które należy wykonać a że działam z głowy to od czasu do czasu coś zmienia miejsce tak mam , inaczej nie potrafię

Kulki , kulasy to niezawodny zestaw - tu masz rację .... zimozielone zawsze będą niezawodną formą w ogrodzie a po dodaniu drobiazgów wygląda nienagannie i nie jest pracochłonne ....

Mam duży ogród jak na moje jedyne ręce które w nim grzebią i pielęgnują ... stosując zimozielone ułatwiam sobie przyszłą pielęgnację ..

pozdrawiam
Syla 09:33, 15 cze 2014

Ozz napisał(a)
Gabiony... niedoczekane moje marzenie...

A dlaczego niedoczekane ??? samodzielny montaż nie jest trudny a i kamień można dobrać w odpowiedniej niskiej cenie ... Gabrysia robiła u siebie rękami Męża , może podpowiedzieć co i jak
Syla 09:34, 15 cze 2014

Rench napisał(a)

Elegancja-francja Tylko szczenę trzymać wypada
Przypomnij ,jak te trawki się nazywają.

Reniu to carex Frosted Curls ....
Syla 09:38, 15 cze 2014

leon60 napisał(a)
Gabionowy szał super nasadzenia i cudne donice wyglądają zza kanap
Miejsce do wypoczynku masz wspaniałe !

Miałam wiele wątpliwości decydując się na gabion ale już ich nie mam jestem zadowolona z podjętych decyzji
Do wypoczynku jeszcze brakuje pogody ... Mam nadzieję , że to chwilowy kaprys i słońce powróci ... wtedy nic mnie nie powstrzyma do kolejnych działań
Syla 09:42, 15 cze 2014

Jagodaa napisał(a)

taaaa.... tylko Syla nigdy nie wypoczywa w swoim ogrodzie... przynajmniej w pozycji siedzącej, leżącej pewnie też nie .

no jak nie wypoczywa .... a ruch na świeżym powietrzu ???? to najlepsza forma wypoczynku ... nie lubię jednak dźwigać ale tego nie uniknę jeszcze przez kilka dni ... bo cisy czekają na ulokowanie przy altanie
Syla 09:44, 15 cze 2014

zaczarowanaa napisał(a)
pięknie u Ciebie czytając wczuwam sie w rolę i odnosze wrazenie że Ty ciagle gonisz))

czas szybko ucieka a poza ogrodem są jeszcze inne obowiązki a że chcę więcej mieć już za sobą to wykorzystuje każdą chwilę kiedy najmłodsza pociecha jest w szkole
Syla 09:48, 15 cze 2014

kasiula79 napisał(a)
no pędzisz jak burza - nie dziwię się że dziewczyny za Tobą nie nadążają - ja też nie

zachwyciła mnie kompozycja w szarych rynienkach: niesamowity jest ten kolor!
pięknie i elegancko

Ja Twój ogród zwiedzałam wczoraj Również nie próżnujesz , rabaty pięknieją z dnia na dzień
Syla 10:09, 15 cze 2014

Pawlus napisał(a)
Vertigo w Twoich donicach prezentują się elegancko. Nie wiem czy u mnie widziałaś, ja wcisnąłem do mniejszej donicy Vertigo, dwie ipomee i surfinię.
Myślisz że Vertigo mi resztę wykończy?

Połączenie masz piękne ... Vertigo ich niewykończy bez obaw , przetwają sezon ... nie martw się

Do swoich trawek nie dokładam roślin bo nie mam czasu o ich właściwą pielęgnację a i donica ciasna ... Jedynie w rynnach skusiłam się na surfinie ponieważ :
- stoją na żwirku i kwiatostan który spadnie przypadkowo bo nie zdążę oberwać nie zaśmieca mi tarasu (nie klei się do dech)
- aby nie podlewać co dzień odżywkami (bo one lubią) zakupiłam kosteczki witaminowe i zapodałam bezpośrednio przy korzeniach i mam spokój na cały sezon
- z okazji podlewania roślin w ogrodzie wężem ogrodowym podlewam i donice nie biegając i dźwigając konewki

Widziałam u Marzenki tę trawę posadzoną w gruncie ... to olbrzym i dlatego pomyślałam o bryle ... Mam nadzieję , że mi donic nie rozerwie bo one takie kruche , delikatne
Syla 10:16, 15 cze 2014

Marzena2007 napisał(a)

W ogrodzie zimowym bedzie wypoczywać ... Zimą teraz musi tyrać, ale za to jak pięknie jest!
Syla te carexy w gabionach to nowki czy przesadzałaś z innego miejsca. Bo jesli nówki, to gdzie się takie kupuje?

Spoko dziewczyny ... ja naprawdę nie robię sobie krzywdy a tyram bo jak zaczęłam robić ten ogród to muszę go skończyć

Te carexy w gabionach to przesadzane egzemplarze (rosły obok w gabionie przy szczepionych kulkach cisowych na pniu )

Frosted Curls jest dostępny u nas w sprzedaży ale nie jest aż tak wybujały... one szybko rosną ...
Madzenka 10:41, 15 cze 2014

A Syla to mnie uspokoiłaś, bo u nas frosted malutkie sprzedają.
Ja wiem że to tyranie w ogrodzie to sama radość , ja też tak mam Buziaki i przesyłam słońce.