Tam jest dużo roślin .... wymienię po kolei od przodu :
-Lawenda 1 odmiana blue darw (jakoś tak)
-Lawenda 2 odmiana aromatic (jakoś tak ) - i tą bym przesadziła a w zamian róże
-rozplenice z odętką
-kosodrzewina , której teraz nie widać
a za nią gracillimusy
O tym miejscu myślałam w pierszej kolejności ....
Teraz mi się troszkę zmieniło może na chwilę - nie wiem .... że róże przy cisach z miskantami variegatus ale przed nimi miałabym rh .... no i tu się również zastanawiam czy się różaneczniki z różami nie pogryzą
Wiesz, dla Ciebie Twoja perfekcja i chęć dogonienia minionej minuty daje satysfakcje pozostałym członkom rodziny.
Oby jak padniesz miał Ciebie kto podnieść
Mój syn to zauważy wówczas jak zgłodnieje, że „leżę „
A co do dłubania, ogród to jednak sztuka.
Masz ogród taki, w którym z chęcią się zatrzymuje i łapię oddech.
Tak właściwie w dwóch częściach wątku jest cała treść działań ogrodowych ... cała historia mojego ogrodu jak sobie przypomnę to nie wierzę, że się tyle udało ....
Jak deski w tyły nie parzą to można usiąść na schodach i wypić kawkę Ostatnie tropiki nie pozwoliły ale z przyjemnością przysiadam pod altaną o poranku bo tam chłodek i cień ...
Myślę i mam nadzieję , że chętni do podniesienia się znajdą ... Na M-ma mogę liczyć a dzieci jak dzieci .... cóż .... robią uniki aby nic nie robić a znajdą jak są w potrzebie
Wczoraj wieczorkiem usiadłam pod altaną i zapaliłam lampę ... zaczęłam doceniać swój wysiłek .... dziękuję za miłe słowa
No Sylwuś przy taaaakim koszmarrrnym wszechobecnym bałaganie to ja wymiękam . I napiszę więcej.
Ja taaaaaaaki bałagan mogę oglądać cały czas. A jeszcze gdyby mi na domiar tego przyszło żyć w taaaaakim bałaganie to ja baaaardzo chętnie .
Hej Skarbek ... odnalazłaś się ... w moim bałaganie również a jak się mają malinki które to sobie miałam przygarnąć? ... I się nie wystraszyłam jak by co Dotrę do Ciebie , dotrę na jesień
Teraz jakoś luźniej w ogrodowych pracach się zrobiło ... deszcz chlupie w okna i nie chce przestać a nie lubię się nudzić ...