Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

Syla 16:23, 09 lip 2014

leon60 napisał(a)

wow ! te stożki wyglądają jakby tam od zawsze były

I długo na nie czekałam
Syla 16:31, 09 lip 2014

Loosiuu napisał(a)
Sylwio ja bym tam przy lawendzie nie wciskał róż. Raczej coś co będzie wcześniej kwitło, bo do lipca trochę pusto. Tak jest bajka

Tam jest dużo roślin .... wymienię po kolei od przodu :

-Lawenda 1 odmiana blue darw (jakoś tak)
-Lawenda 2 odmiana aromatic (jakoś tak ) - i tą bym przesadziła a w zamian róże
-rozplenice z odętką
-kosodrzewina , której teraz nie widać

a za nią gracillimusy

O tym miejscu myślałam w pierszej kolejności ....

Teraz mi się troszkę zmieniło może na chwilę - nie wiem .... że róże przy cisach z miskantami variegatus ale przed nimi miałabym rh .... no i tu się również zastanawiam czy się różaneczniki z różami nie pogryzą

Róże w miejscu różowych kwiatków ...

ewakatowice 16:31, 09 lip 2014

Syla napisał(a)

Ty masz już piękny ogródek ....I z tego co czytałam to w jeden sezon Ja dłubię i dłubię i już prawie finiszuję

Na romantyzm na razie nie ma czasu .... wszystko biegiem z zegarkiem w ręku a wieczorem po omacku szukam poduszki

Dokładność i perfekcja na mój sposób jest o ile dobrze pamiętam to od zawsze .... Nie usiądę jak mnie coś w zasięgu wzroku drażni Nie sądzę aby ten rodzaj zachowania był wygodny ale tak mam i się już nie wyleczę no chyba , że całkowicie opadnę z sił to mi wsjo rybka A i takie stany miewam

Wiesz, dla Ciebie Twoja perfekcja i chęć dogonienia minionej minuty daje satysfakcje pozostałym członkom rodziny.
Oby jak padniesz miał Ciebie kto podnieść
Mój syn to zauważy wówczas jak zgłodnieje, że „leżę „

A co do dłubania, ogród to jednak sztuka.
Masz ogród taki, w którym z chęcią się zatrzymuje i łapię oddech.

Syla 16:33, 09 lip 2014

Magda_ napisał(a)

o rany przez 3 lata aż tyle udało się zrobić gratuluję dziewczyno

Tak właściwie w dwóch częściach wątku jest cała treść działań ogrodowych ... cała historia mojego ogrodu jak sobie przypomnę to nie wierzę, że się tyle udało ....
Syla 16:37, 09 lip 2014

ryska napisał(a)

Takie widoki z rana do kawki dostarczają Ci pewnie pozytywnej energii na cały dzień. Pozdrawiam

Jak deski w tyły nie parzą to można usiąść na schodach i wypić kawkę Ostatnie tropiki nie pozwoliły ale z przyjemnością przysiadam pod altaną o poranku bo tam chłodek i cień ...
Syla 16:49, 09 lip 2014

ewakatowice napisał(a)

Wiesz, dla Ciebie Twoja perfekcja i chęć dogonienia minionej minuty daje satysfakcje pozostałym członkom rodziny.
Oby jak padniesz miał Ciebie kto podnieść
Mój syn to zauważy wówczas jak zgłodnieje, że „leżę „

A co do dłubania, ogród to jednak sztuka.
Masz ogród taki, w którym z chęcią się zatrzymuje i łapię oddech.

Myślę i mam nadzieję , że chętni do podniesienia się znajdą ... Na M-ma mogę liczyć a dzieci jak dzieci .... cóż .... robią uniki aby nic nie robić a znajdą jak są w potrzebie

Wczoraj wieczorkiem usiadłam pod altaną i zapaliłam lampę ... zaczęłam doceniać swój wysiłek .... dziękuję za miłe słowa

aneta230972 19:52, 09 lip 2014

No Sylwuś przy taaaakim koszmarrrnym wszechobecnym bałaganie to ja wymiękam . I napiszę więcej.
Ja taaaaaaaki bałagan mogę oglądać cały czas. A jeszcze gdyby mi na domiar tego przyszło żyć w taaaaakim bałaganie to ja baaaardzo chętnie .
Syla 20:29, 09 lip 2014

aneta230972 napisał(a)
No Sylwuś przy taaaakim koszmarrrnym wszechobecnym bałaganie to ja wymiękam . I napiszę więcej.
Ja taaaaaaaki bałagan mogę oglądać cały czas. A jeszcze gdyby mi na domiar tego przyszło żyć w taaaaakim bałaganie to ja baaaardzo chętnie .

Hej Skarbek ... odnalazłaś się ... w moim bałaganie również a jak się mają malinki które to sobie miałam przygarnąć? ... I się nie wystraszyłam jak by co Dotrę do Ciebie , dotrę na jesień

Teraz jakoś luźniej w ogrodowych pracach się zrobiło ... deszcz chlupie w okna i nie chce przestać a nie lubię się nudzić ...
Gabrysia_ 22:23, 09 lip 2014

Sylwia,jak zawsze perfekcyjnie,dbałość o każdy szczegół,pięknie
Front fajnie wyszedł,gabion też się super prezentuje,czekam zatem na lustro
Buziaki
Ozz 22:29, 09 lip 2014

Syla - ciemnego otoczaku nie widziałam tam gdzie brałam kamyk, wszędzie króluje głównie ,,biała marianna"

Co tam z młodym, boś mnie zmartwiła.