Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

dorciabe 18:01, 18 lip 2014

Sylwia, widzę że plazma uruchomiona ciekawa jestem jak całość wygląda
Sonka 18:12, 18 lip 2014

Sylwia zaglądam i zawsze się zachwycam, Twój ogród to oaza spokoju, jest taki przemyślany, uporządkowany, wypielęgnowany, jak Ty to robisz? Ja nie nadążam z pielęgnacją, plewieniem przycinaniem kantów, mam wiecznie tyły a u Ciebie cały czas bombonierka. Sory, że pytam, sama to wszystko robisz? chociaż już chyba mówiłaś że sama. Pięknie pod każdym względem, chylę czoła i pozdrawiam.
Madzenka 18:46, 18 lip 2014

Już wzdychać nawet nie mam sił Pieknie !! W oczekiwaniu na kolejne zdjęcia pocmokam. Ale kobieto kiedy masz urlop? Czas odpocząć.
Matka 18:48, 18 lip 2014

Syla, a teraz mi powiedz, napisz...jak to jest?działy mamy podobnej wielkości a dlaczego Twoje rabaty widać z daleka a moje żeby zobaczyć trzeba podejść bliziutko?wiem, ze wielkość roślin i nasadzenia ma znaczenie, ale czy to tylko to?bo jeśli tak to fajnie, za rok, dwa lub 3 i moje chabazie będą dużeoby to był jedyny problem
Sebek 19:26, 18 lip 2014

No i jest plazma - wygląda niesamowicie!!!
Nie wiem jakim cudem po deszczach hortensje Anabelle stoją u Ciebie prosto - moje powiązane na wszelkie sposoby, a i tak leżą...
Sabina76 19:51, 18 lip 2014

Kolejny piękny ogród! Skarbnica wiedzy. Jestem w tej chwili na stronie 125. Wieczór długi Pozdrawiam i witam
Syla 21:10, 18 lip 2014

Sabina76 napisał(a)
Kolejny piękny ogród! Skarbnica wiedzy. Jestem w tej chwili na stronie 125. Wieczór długi Pozdrawiam i witam

Witaj Sabinka proponuję przeglądanie fotek a w razie pytań służę . Jestem młodym ogrodnikiem i eksperymentuję cały czas ... Właśnie wróciłam z ogrodu bo znowu przesadzałam . Tym razem rozchodniki spod brzozowej ... Brzozy za gęsto posadzone (taki zamysł) i rozchodniki mają za ciemno Poszły na słońce ....
Syla 21:12, 18 lip 2014

Sebek napisał(a)
No i jest plazma - wygląda niesamowicie!!!
Nie wiem jakim cudem po deszczach hortensje Anabelle stoją u Ciebie prosto - moje powiązane na wszelkie sposoby, a i tak leżą...

Sebuś dziękuję .... efekt będzie jak kulasy podrosną i ściana z cisów ... dojdą trawy i coś kolorowego ... ale po malutku

Właśnie zaobserwowałam , że te moje Anabelki ładnie się trzymają po deszczach... i dobrze ... tak ma być
Syla 21:21, 18 lip 2014

Bogda napisał(a)
Syla, a teraz mi powiedz, napisz...jak to jest?działy mamy podobnej wielkości a dlaczego Twoje rabaty widać z daleka a moje żeby zobaczyć trzeba podejść bliziutko?wiem, ze wielkość roślin i nasadzenia ma znaczenie, ale czy to tylko to?bo jeśli tak to fajnie, za rok, dwa lub 3 i moje chabazie będą dużeoby to był jedyny problem

Bogdzia .... spędzam mnóstwo czasu w ogrodzie ... rekonesans jest codziennie rano aby ustalić priorytety bo nie jestem w ciągu jednego dnia zrobić wszystkiego .... Czasami macham ręką i idę się położyć bo mnie marazm ogarnia a że ja z tych niecierpliwych to szybko ładuję baterię , kopię się mocno i dalej pędzę ....

Za rok czy 2 będziesz cieszyć się wielkimi roślinkami ... Gosia wykazała się ogromną cierpliwością i brawo za to że dzielnie pomaga ....

Koniecznie podlewaj rośliny ... koniecznie!!! bo masz maluchy a one potrzebują dużo wody i cierpliwości ....

Ja mam u siebie nawieziony czarnoziem a i działki były kiedyś rolnym użytkiem to może dlatego moje roślinki ładnie rosną ....Nie staram się , nie przejmuję się i czasami również odpuszczam , bo przecież nie samym ogrodem człowiek żyje choć nie powiem wolę i uwielbiam biegać sadzić , grzebać niż siedzieć i leniuchować ... to ostatnie robię i owszem ale po chwili już coś robię
Syla 21:24, 18 lip 2014

Marzena2007 napisał(a)
Już wzdychać nawet nie mam sił Pieknie !! W oczekiwaniu na kolejne zdjęcia pocmokam. Ale kobieto kiedy masz urlop? Czas odpocząć.

Madżenka .... odpoczywam w ruchu ... a wyjeżdżam dopiero w sierpniu ... na tydzień bo nie wytrzymam dłużej ... Jestem domatorem i dlatego w swoim ogrodzie rozmieściłam wszystko tak aby wakacje spędzać w domu , bo gdzie mi będzie lepiej Nie powiem bo wylatuję z gniazda na chwilkę tu i tam ale z ogromną przyjemnością i szybciutko wracam do siebie