Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

Syla 23:31, 18 lip 2014

Danutka napisał(a)
Nie no brak słów Twój ogród taki piękny Czekam na więcej fotek patrzę i wzdycham och i ach to za mało
Skąd czerpiesz inspiracje?

Danusiu jak to skąd ? na ogrodowisku inspiracji nie brakuje... Dziewczyny co nóż podsyłają obrazki do oglądania . Szefowa również pokazuje swoje wyczyny ... Cztery lata na ogrodowisku wystarczyły , żeby czegoś się nauczyć ... Dużo mi do ideału brakuje ale coś nie coś udało się już wyrzeźbić
Syla 23:37, 18 lip 2014

Ozz napisał(a)
Syla - suuuper wieści, już nie mogę się doczekać widoczków. Jak na moje usposobienie to Twój ogród to uosobienie perfekcji Zwłaszcza co do konsekwencji doboru gatunków

To mówisz, że basen masz wielkości mojego ogródka?

Oj ... żebyś wiedziała ile mam jeszcze dylematów roślinnych .... Perfekcję bym mocno chciała taką różano-lawendową ale nie potrafię rozstać się z tym co mam a dołożyć róż do tego co jest ... nie potrafię .....

To i tak w wymiarach basenu ładnie się rozgościłaś z roślinami

Ozz 00:11, 19 lip 2014

Syla - ja w poniedziałek zamawiam róże... na razie dwie, bo reszta niedostępna, a na jesieni kolejne dwie o ile nie zmienią mi się plany Ale ja biorę same ,,pancerne", bo mój ogród stał się stołówką dla wszelkiego robactwa

Także zastanów się
W gabionie by nieźle mogły wyglądać takie okrywówki Jakby co to dam Ci szczepkę mojej miniaturki Green Ice, podobno nieźle się mnoży
Danutka 07:51, 19 lip 2014

Syla napisał(a)

Dużo mi do ideału brakuje ale coś nie coś udało się już wyrzeźbić

Coś nie coś ...

Twój ogród to moja niedościgniona inspiracja

Pozdrawiam i czekam na nowe realizacje
Syla 09:52, 19 lip 2014

Ozz napisał(a)
Syla - ja w poniedziałek zamawiam róże... na razie dwie, bo reszta niedostępna, a na jesieni kolejne dwie o ile nie zmienią mi się plany Ale ja biorę same ,,pancerne", bo mój ogród stał się stołówką dla wszelkiego robactwa

Także zastanów się
W gabionie by nieźle mogły wyglądać takie okrywówki Jakby co to dam Ci szczepkę mojej miniaturki Green Ice, podobno nieźle się mnoży

Ozinko ja w takie pancerne róże nie wierzę .... róże będą dla mnie zawsze wymagającą roślinką .... na dzisiejszą chwilę wiem , że im nie podołam aby były piękne i zdrowe (innych nie chcę) , bo nie mam odpowiednio dużo czasu ...

Myślę, że przyjdzie moment kiedy dojrzeję do decyzji i będę na "tak"

W gabionie róż nie widzę bo jedna część (szersza) zakończona a ta druga węższa za wąska aby wsadzić róże ... muszę mieć odrobinkę miejsca na przejście do mycia okien ....

Sadzonką nie pogardzę ... może na próbę .... chętnie Cię poczęstuję sadzonką żurawkową - kassandra
Syla 09:53, 19 lip 2014

Danutka napisał(a)

Coś nie coś ...

Twój ogród to moja niedościgniona inspiracja

Pozdrawiam i czekam na nowe realizacje

Danusiu ... Twoje miłe słowa rozpoczęły piękny dzionek ... i jak tu nie być szczęśliwą ściskam mocno !!!!
iwonaal 10:56, 19 lip 2014

Syla tak mi się u Ciebie spodobały margaretki, że też posadziłam.
noemi 11:45, 19 lip 2014

Syla napisał(a)
moje nowe jeżówki ...

Są śliczne , jak się nazywają ?

I jest bossssko u Pani , proszę Pani Lustro jest super , a roślinki zrobią to co trzeba, Ty już wiesz jak to ma być

Buziaki
Ozz 13:11, 19 lip 2014

Ok - no to będę pamiętać!

Róże jak i wszystkie roślinki zawsze jakieś wady mają, ale patrząc na moje aktualne trzy okazy - spisują się całkiem nieźle i rosną zdrowo. Miniaturka trochę sypie płatkami, ale za to, tfu, tfu, w ogóle nie łapie mszycy. Będę zdawać relacje różane w przyszłym sezonie
Syla 13:21, 19 lip 2014

noemi napisał(a)

Są śliczne , jak się nazywają ?

I jest bossssko u Pani , proszę Pani Lustro jest super , a roślinki zrobią to co trzeba, Ty już wiesz jak to ma być

Buziaki

ta ta ta już ja wiem ... będę wsadzać przesadzać aż będzie good pożyjemy zobaczymy ....

przywiozłam sobie łupy szkółkowe i znowu będę sadzić ... a pojechałam tylko po mięcho na grilla

Ta jeżówka Madziu to Southern Belle - zamawiałam w necie ... Łukasz podał mi namiary ... fajny koleżka przyszły w nienagannym stanie