Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

Tess 11:43, 05 sie 2014

Babcia Danusia (czyli mama mojego eM) kiedyś tak robiła.
Zrywała niedojrzałe pomidory i układala w wyściółce z sianka
Wiekszość dojrzewała.

Jeśli obawiasz się, że za chwilę nic z nich nie będzie, to chyba niwiele masz do stracenia, nawet, jesli sie nie uda.

Jesli będziesz miała diagnozę żurawek, podziel się ze mną, plisss
Syla 11:44, 05 sie 2014

ZielonaAnia75 napisał(a)
jeszcze zapytam... przy huśtawce masz żywopłocik bukszpanowy, sadziłaś w rzędzie pojedyncze bukszpany czy po dwa obok siebie? I te kulki bukszpanowe przy huśtawce kupiłaś już tak uformowane, czy sama je kształtowałaś?

Dziękuję za miłe słowa ....
Po wczorajszej nawałnicy dosłownie mi ręce opadły

Te kulki przy huśtawce o które pytasz były kupione już formowane ... Są tam posadzone dwie bukszpanowe i jedna cisowa ....

żywopłot bukszpanowy (sadzony po kole a w nim posadzony miłorząb) jest sadzony w dwóch rzędach ...
Syla 11:46, 05 sie 2014

Tess napisał(a)
Babcia Danusia (czyli mama mojego eM) kiedyś tak robiła.
Zrywała niedojrzałe pomidory i układala w wyściółce z sianka
Wiekszość dojrzewała.

Jeśli obawiasz się, że za chwilę nic z nich nie będzie, to chyba niwiele masz do stracenia, nawet, jesli sie nie uda.

Jesli będziesz miała diagnozę żurawek, podziel się ze mną, plisss

Ja również pamiętam z domu moich dziadków na wsi jak zrywali niedojrzałe jeszcze pomidory i kładli w nasłonecznione miejsca na parapetach ... Tak mi zaświtało ...

Zobaczę jutro na te liście a może je dzisiaj poucinam ?

Oczywiście podzielę się opinią odnośnie Żurawek
Syla 11:49, 05 sie 2014

anna_lastowska napisał(a)
!!!!! REWELACJA !!!!!!!

Hej Aneczko .... Kawa już dawno wystygła !!! Dlaczego czasu jest tak mało aby poza pracą mogły u mnie zaistnieć przyjemności spotkań ... Może ja już odwykłam i robię się domatorem ogrodowym ? Muszę nad tym popracować !!!

Syla 11:50, 05 sie 2014

nicol21 napisał(a)
Jak ja lubię taką porcję zdjęć pięknego zakątka

Mam nadzieję , że jeszcze w tym roku uda mi się przeprowadzić rewolucję trawnikowo- oświetleniowo- nawadniającą dziękuję , że zaglądasz
Syla 11:51, 05 sie 2014

malkul napisał(a)

Bardzo to ładne Sylwio

Gosiu , żebyś ty widziała co się przed tą rabatką dzieje ... Dobrze , że obiektywem można sterować
Syla 11:52, 05 sie 2014

olaw napisał(a)
Po prostu ach i ech, pięknie... ja bym już odpoczywała...

Ola .... jeszcze nie czas na odpoczynek nadejdzie jednak taki czas
Syla 11:54, 05 sie 2014

Elik napisał(a)
Och, ale kusi na sofa by się na niej tak zwyczajnie wyłożyć, jakaś książeczka, kawunia…. Mmmmm...
I te ogórasy! Jej, też chcę. Może w przyszłym roku uda mi się coś zorganizować. Uwielbiam własne warzywa.
A tak w ogóle to pięknie. Miłego dnia!

Ta sofa kusi .... mnie również Po wczorajszej ulewie pomidory mi się poprzewracały a do ogórasów nie zaglądałam .... aaaaa .... będzie jak będzie już się nie zamartwiam ....
Syla 11:55, 05 sie 2014

Zielona napisał(a)
buuuu też chcę ice cream... że o reszcie nie wspomnę... ech....

a ja bym chciała tak dobrze zaopatrzoną szkółkę w rośliny którą u siebie pokazujesz buuuuuu u mnie to kicha z nędzą ..... każdy się martwi , że mu rośliny nie zejdą ....
Syla 12:05, 05 sie 2014

Basiu - pokazowy to on jeszcze nie jest .... każde miejsce wymaga jeszcze sporo dopracowań . Chciałabym się wspomóc kimś z zewnątrz ale tak bardzo obawiam się pomocy ze strony ogrodników że mus radzić sobie samej ....no chyba , że dopadnie mnie mega kryzys

Bogda - de lux to nie będzie ... tylko zwykłe dechy pozbijane w jakąś całość

bdan
- pomyślę o podwiązaniu w przyszłym roku ... teraz tak spontanicznie posadzone bo sadzonki dostałam pomimo braku ładnie zagospodarowanego warzywniczka ....

Sebek - mój trawnik jest mocno sfatygowany ....aby nie raził to plamy wysiewałam z pozytywnym skutkiem i odchwaszczałam preparatem ....

Trawnik do wymiany przy zakładaniu oświetlenia i nawadniania ....

Firma mi zaproponowała oprysk randapem przed przystąpieniem do prac choć mają avanta .... Denerwuję się i obawiam aby ten randap przy takiej huśtawce pogodowej nie przyniósł ogromnych strat ....